Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

S tím bojem VeVerek proti korupci jste mě rozesmál;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RP

Koalice máme proto, že bez nich by se koalové nemohli rozmnožovat.

0 0
možnosti

Proč se tak rozepisujete a vymýšlíte si vlastní pojmy pro popis anglosaského poltického systému? Proč prostě nenapíšete, že chcete prezidentský systém jako v USA v většinovým systémem volby poslanců? Podotýkám ovšem, že kromě volebního systému či rozdělení pravomocí je také potřeba určitá politická kultura. Ta je u nás velice nízká, pro každý odlišný názor či osobní řevnivost jsou zakládány nové a nové strany, takže bychom se bez těch koalic stejně neobešli. Většinový volební systém ještě neznamená, že nějaká strana získá většinu mandátů. Třeba ve Velké Británii, kde ho mají, teď vládne koalice konzervativců a liberálních demokratů. Jejich program se dost liší a u nás by se patrně po pár měsících poštěkali. Bohužel se obávám, že tohle určitě nespraví váš nahnědlý Brouk Pytlík Tomio Okamura.

0 0
možnosti
DS

Nebylo by lepší, místo zdlouhavého vyjednávání, aby každý prostě volil tak, jak mu to přikazuje jeho svědomí? Bez koalic, ústupků a pochybných dohod?

Já vím, to je utopie :-/

0 0
možnosti

Jednotlivec toho prosadí málo. Občas se síla strany hodí.

0 0
možnosti
JS

Koalice se dle mého názoru tvoří proto, aby se vytvořilo alibi pro neplnění předvolebních slibů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik