Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

10. 8. 2014 22:15

Trapný pokus okecat neokecatelné.

1 0
možnosti
Foto

Dobový tisk z předválečných let používal označení "koncentrační tábor" pro jakýkoli tábor, kde se  koncentrovali lidé z politického rozhodnutí.

Před válkou se počítá v Německu na 45 koncentračních táborů. Každý, i pracovní tábor, byl z logiky táborem, kde se koncentrovali lidé. Jde tedy vždy o tábor koncentrační.

2 0
možnosti
Foto

Němci je dál dělili na pracovní tábory, sběrné tábory, ghetta a internační tábory, vězeňské tábory a ty nejhorší vyhlazovací tábory.

0 0
možnosti
Foto

V  Čechách bylo 40 pobočných koncentrační  táborů. Kdo  dnes o nich ví. Místa, kde umírali lidé z koncentračních táborů za nelidských podmínek nikdo nezná. Místa jsou zastavěná a není zde ani pamětní deska.

2 0
možnosti
Foto

Tábor v Letech byl původnězaložen jako pracovní tábor pro osoby vyhýbající se práci. V té doběv něm bylo minimum Romů. V roce 1942 byl přeměn na sběrný táborurčený jenom pro Romy. Došlo k tomu, že záhy byl tábor přeplněn.V důsledku nedostatku hygieny zde vypukl tyfus. Ten se podařilo zastavitv roce 1943 očkováním, které prováděl český lékař židovského původu.Přesto na následky tyfu došlo k úmrtí 60 osob. Z 1 300 vězňůprokazatelně zemřelo na nedostatečnou hygienu, či špatnou stravu 362 lidí.Romové chodili pracovat do lesů při odstraňování polomům, při stavbě silnic apodobně. Uskutečnily se celkem dva hromadné transporty: v prvním odjelo 3.prosince 1942 94 vězňů, především žen, s označením „asociál“ dokoncentračního tábora Osvětim I, ve druhém  transportu bylo odvezeno 417 vězňů dokoncentračního tábora Osvětim II. – Březinka.  V květnu 1943 bylo propuštěno cca. 200 vězňů a toti, co neutekli tábor byl spálen a prostor byl desinfikován Režim v táboře vLetech byl poměrně odlišný od života v klasických koncentračních táborech.Vězňové neměli vytetovaná čísla, mohli přijímat návštěvy příbuzných žijícíchvně, tábor nebyl střežen ostnatým drátem či pod proudem, nebyly zde strážnívěže s ostrou střelbou. Za celou dobu tábora nebyl nikdo popraven či jinaknásilně usmrcen. Tolik historická fakta

1 0
možnosti
LN

..objektivní a rozumný názor...

1 0
možnosti
ZK

Z83d13e53n29a 84K28o63č59í

10. 8. 2014 21:05

A co tím vším chtěl autor a vy říci ?

Že mlátíte prázdnou slámu dávno po sklizni 8-o?

0 0
možnosti