Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono ani tam není vše dokonalé a jen podle referend jak píšete,

např. ve dvou kantonech zavedl volební právo pro ženy až Švýcarský ústavní soud v roce 1990;-)

0 0
možnosti
AT

Byl bych velmi opatrný takto okatě podsouvat názor, že přímá demokracie je u nás zárukou prosperity země, politické a společenské kultury nebo dokonce nízké nezaměstnanosti. Vaše srovnání úplně ignoruje jak dlouho a v jakých podmínkách se švýcarský systém vyvíjel, nebere v úvahu politické a ekonomické vazby a výlučné postavení Švýcarska v minulosti a dnes.

1 0
možnosti

Jenže náš národ na přímou demokracii opravdu není zralý...nikoliv proto, že by Češi byli nějak "od přírody" horší než Švýcaři, ale proto, že tu 40 deformovali morálku a hodnotový žebříček lidí komouši...

5 0
možnosti
Foto

S tou deformací souhlasím, ale na druhou stranu je třeba vnímat, že když hlas skutečně něco může ovlivnit, lidé jsou podstatně rozvážnější. 

V parlamentních volbách, kde je bezmála lhostejné, které populisty zvolíte, lidé volí jen formálně, protože se naučili, že to nic závažného nezmění. 

Jak se pěkně říká: „kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali“.

0 1
možnosti
Foto

Nevzpomínám si úplně přesně, ale mají v Ústavě stanoveno, že DPH lze krátkodobě a na přesně omezený čas zvýšit. Poté se musí vrátit zpět.

0 0
možnosti
TH

Ale nekde je DHP 8%.

0 0
možnosti
Foto

K tomu není co dodat. Referenda a Švýcarskou cestu má Strana zdravého rozumu ve svém programu už od roku 2002

2 1
možnosti
Foto

Možná proto, že jen papouškujete a nemáte vlastní názory má vaše strana tolik hlasů co máRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik