Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je v tom, že nikoho dle euroústavy nelze se Schengenu vyloučit. A jak potom chcete Řecko donutit, aby ho opustilo, když tím může alespoň částečně si odpomoci od problému. Jedině nepřímo například slibem odpuštění dluhů.

0 0
možnosti

ale to není o pasu a ukazování jednou za rok. Zajistit nepropustnost hranic a to jakýchkoliv proti tak masivnímu přílivu uprchlíků může jenom ostnatý plot ala ČSSR. A jak to udělat na moři to raději autor neřeší.

Tři miliardy euro Turecku je sice špatné řešení, ale nejlepší z těch špatných. Export uprchlíků se musí zastavit tam, kde vzniká. Jednak porážkou IS a dále zamezením kšeftování s lidmi na tureckém pobřeží, odkud lodě vyplouvají.

Tento systém docela úspěšně funguje například na pobřeží západní Afriky, a to díky spolupráci Maroka a Španělska. Je to snad dva dny co španělská Guardia Civil ve spolupráci s marockou policií zatkla šéfa gangu, který vypravoval lodě směr na kanárské ostrovy. Dalším důležitým aspektem je zachytávání těch lodí ještě na moři a jejich vracení zpět. Že to jde když se chce svědčí opět kanárské ostrovy a postup španělské policie a záchranářů.

Pokud ale Řekové nechtějí, nezbývá než je "vyrazit" a spolupracovat s Turky, i když se to mnohým nelíbí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik