Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To se dalo čekat! Sakra, co se všichni tak diví? Takovou blbost, kterou udělal Klaus už dlouho svět neviděl.

Jsem rád že to vyšlo konečně na jevo, kolik že to lidí nevyužilo šanci a kolik že to lidí se vrací tam, odkud přišli.

1 0
možnosti
OP

Bohužel, na amnestii se podepsali další darebáci, např. tehdejší ministr spravedlnosti Blažek, trouba Nečas a další. Kdyby nebylo patolízalů, vládci by nic nezmohli

3 0
možnosti
Foto

Po každé amnestii se jistá část vězňů vrátí tam, kam bytostně patří. Lhostejno, zda šlo o amnestii Husákovu, nebo Klausovu. 

Můžeme legitimně diskutovat o tom, zda institut amnestie koreluje s duchem našeho ústavního pořádku, ale vytrhávat v tomto smyslu Klausovu amnestii je zcela účelové.

Samozřejmě té Klausově lze velmi silně vyčíst dvojí:

A) celou dobu svého úřadu se ostře vymezoval proti Havlovým amnestiím a tvrdil, že on NIKDY žádnou hromadnou amnestii neudělí. Tato názorová nekonzistence je nesnesitelná.

B) Aboliční část jeho amnestie, kterou se pokoušel obhajovat tím, že jsme příliš hloupí, abychom ji dnes pochopili, je to druhé nesnesitelné.

(Nezaměňovat to celé s individuálními milostmi, i když i tam je několik velmi podivných případů.)

1 0
možnosti
MT

Ale to se vedelo! Tito obycejni amnestovani kriminalnici byly jenom zasterka, aby se za ne schovalo par velmi vysokych prominentnich mafianu, kteri se  propustili a take ti pred soudy kterym hrozilo vezeni a take aby se zbavili trestni odpovednosti. Jednalo o miliardy.

4 0
možnosti
DK

Já nechápu svým selským rozumem, že hlava pomazaná tohle nedokázala domyslet. Přece se z delikventa nestane přes noc beránek...takže ven, za účasti justice, které přidělal práci a šup zpět opět za účasti justice. Čili náklady na jeho "presidenstkou amnestii" neseme my všichni....my obyčejní tomu říkáme IQ tykve a náš bývalý hradní nevididěl a nevidí ani za hradby!!!!!!

1 1
možnosti
JC

Na Ratha i Janouška už došlo.

Tak si možná vyzkoušíte pohled z druhé strany mříží i Vy a pak možná změníte názor na amnestii.

1 0
možnosti