Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Problém poslaneckého platu není jeho výše, ale jeho konstrukce a pracovní výkon poslanců, tj. jaký zákon vlastně schvalují.

Práce poslance je práce jako každá jiná a takto by měla být ohodnocena. Souvislost s platem soudce je docela na místě.

Další prebendy by se měli řídit zákoníkem práce, sami to schvalují, tak ať si ho taky užijí, stejně tak i náhrady. U těch bych zrušil zdanění a zavedl proplácení na principu "přines účet".

2 0
možnosti
VH

Řečem o vysokých platech jako brzdě korupce se rozumný člověk musí smát (ba řehtat). Vyšší plat jen zvyšuje cenu. U poslance, jako u soudce, pojicajta či státního zástupce. Jen se (možná) zvyšuje kupní cena.  Ochota nechat se zkorumpovat nezávisí na příjmech, ale na morálce (jakkoliv se mnozí tomu pojmu smějí).

1 0
možnosti
Foto

Navrhoval bych 1milion měsíčně děleno součtem procent celkového zdanění z příjmu zaměstnance 100 tis měsíčně (včetně zdravotní a sociální daně) + součet všech sazeb DPH + součet všech sazeb spotřební daně.

0 0
možnosti
KM

K50a69r51e91l 23M92a46s57e64k

23. 11. 2014 16:44

Já bych ho nastavil ve výši minimální mzdy.

1 3
možnosti
PK

Oficiální zdůvodnění je, že by takový Kurucz neodešel za nějakých sto táců z "privátního" sektoru a ještě by při malých padácích mohl snáze vyzrazovat třeba Jančurovi o knowhow na státní železnici ;-D. nebo když tam byli partajníci, tak možná takový Luftjarda musel půlku gáže dát straně.

0 0
možnosti
Foto

Plat poslanců, senátorů, soudců  pod. bych stanovoval pevným násobkem průměrného výdělku v ČR. Např. čtyřnásobek.

1 3
možnosti
DK

Ale ne...kde jste to vzal? Dnes je průměrná mzda  za II.čtvrtletí t.r. 25 500,- takže 102.000,-? To je tedy prebenda jako blázen...hradí se jim ošatné, podvýbory a podpodvýbory či komise xyz...stravu mají za hubičku a do práce nechodí. Kdo na to má?;-€? Teď berou jako základ 56.000,- CZK, to je už dnes až až za to jejich žvanění o ničem...Vám také tak zvedají plat? 3,5%  je zvýšení o dva tisíce...Zvednou tak plat i prodavačce v TESCu....účetní....Jděte s hrušky dolů...

3 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik