Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak já zahájím výkopem, který zní: IP adresa je to základní, co v Internetu vůbec je. Vše ostatní (www a podobně) je jen nadstavba.

Wiki a také všichni ostatní říkají toto: "IP adresa je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti, která používá IP (internetový protokol)."

A to se, podle mého názoru žádný šifrováním "okecat" nedá.

Můžu se připojit na nějaký "anonymní browser" a přes něj šifrovaně, bez toho, aby můj provider či vláda znali znali obsah té komunikace, to ano.

Ale nevím a nebyla mi zodpovězena otázka, proč by nešlo zablokovat tu základní adresu, na kterou se připojuji.

Jistě, mohla by být dynamicky měněná, ale nevím, zda to je ten správný šálek čaje.

Tak, jak to je?

1 0
možnosti
JM

Jak vám to vysvětlit, aby to pro vás bylo pochopitelné? Připojíte se k síti Tor, která přetlumočí váš požadavek serveru, který chcete využít. Ale uvede některou svoji adresu místo vaší. Buď automaticky, nebo si můžete zvolit odkud se zdánlivě připojujete. Komunikace je šifrovaná a prochází sítí anonymních serverů, které nesdělují data. Není to asi úplně neodhalitelné, jenže prolomení této komunikace by zřejmě stálo víc, než by přineslo.

1 0
možnosti
Foto

Zkuste napsat do diskuse nějaký šťavnatější slovní obrat a uvidíte, že u nás to umíme i bez evropské komise. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Šťavnatý výraz vám zde smaže administrace, protože si na svém vlastním webu takové výrazy nepřeje. Nicméně budete-li mít vlastní web, žádná vláda nebo strana vám nebude mazat šťavnaté slovní obraty. Srovnáváte nesrovnatelné.

0 0
možnosti
JM

Jako obvykle je EU úplně mimo mísu. Internet se jí zcenzurovat nepodaří, existují anonymní browsery a servery v zemích, kde na nějakou komisi kálejí. Takže teroristi mají své možnosti, jak šířit své bludy. Bohužel se to dotkne jenom většiny občanů, jejichž schopnosti končí otevřením ksichtoknihy a další informace nejsou schopni dohledat. Takže to vlastně svůj účel splní.:-P

Vám karma.

7 0
možnosti
Foto

Máte mylný pocit jak to funguje. Postačí ty IP adresy zablokovat na páteřních routerech a jsou nedostupné.

0 0
možnosti