Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Stará a tisíckrát překroucená fáma

0 0
možnosti
VV

Mam takova dojem pane Rozvorale, ze jste to usneseni bud necetl, nebo nerozumite evropsky a nekdo vam to spatne prelozil.

Ano, bylo zakazano u potravinovych doplnku pouzivat nepravdive udaje o jejich ucincich.

Ale to uz je dost dlouho.

1 0
možnosti
RR

Dobrý den. Ne ne, existuje seznam povolených tvrzení, která se smí na obalech uvádět. Jiná tam být nesmí. Nařízení Komise (EU) č. 432/2012.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel si volíme vedení, které právě tohle podporuje. Možnosti máme dvě, buď změnit své preference u voleb, nebo se naučit všechny tyhle nesmysly obcházet. Pokud to EK zakazuje jen výrobcům, tak je to celkem v pohodě. Protože pak mohou informace zveřejnit všichni ostatní.

0 0
možnosti
ZH

Zatím jsem u tohohle tématu narazil jen na váš blog, nevím tedy jak to komise zdůvodňuje. Zkusím se teda zamyslet sám, proč někdo zakazuje uvádět na obalu, jaké dobro nastane, když potravinu zkonzumujete.

Že by snad výrobci lhaly? Že by si platili výzkumnickou loby, která vždy dojde k závěru, že bez jogurtů určité značky se nedá zdravě žít? Nebo protože je prostě příliš drahé, neustále financovat studie, které prokáží, že velmi často jsou to lži, vycucané z prstu? Taky nechápu, co s tím má farmaceutická loby? To si snad myslí, že si místo Danone budeme kupovat pilulky? Tak hloupí ti lobyisti asi nejsou. A heřmánkový čaj je léčivo, těžko můžete prodávat léky bez toho, aby někdo věděl naco jsou.:-)

1 0
možnosti
VP

Já to chápu tak, že nařízení velmi ztíží život zejména malým až středním firmám, které buď vyrábí nebo dováží potravinové doplňky na přírodní bázi.

Tak například před novým rokem si žena koupila sirup z Aloe a byl tam popis účinků a po novém roce znovu a popis tam nebyl. Tak je to prosté. Proč nějaký byrokrat zakazuje popis u bylin a dalších léčivých rostlin známých stovky let, mi navzdory vašim konstrukcím stále není jasné.

Jakým myšlenkový pochod Vás dovedl ke korporaci která vlastní Danone je mi záhadou. Ty to postihne dle mého názoru minimálně, zkuste se zamyslet proč.

2 0
možnosti
AO

A14l42e76n57a 47O27u93z90k24á

30. 3. 2015 10:07

To zní jako šílenství... ovšem nijak moc se neliší od dobrého úmyslu odnaučit lidi, co je k čemu dobré. Však lékaři nám to jistě vysvětlí ;-D  Nějak mám pocit, že žiji v Kocourkově....;-D

5 0
možnosti
VP

Nejsem příznivcem konspiračních teorií, ale začínám vážně pochybovat o tom komu slouží EU, nějak se mi tam vytrácí občan.

Takhle si její fungování při našem vstupu asi málokdo představoval.

9 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik