Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Takže jsme v průměru každý rok v plusu cca 33 miliard a každý rok budeme platit podporu fve cca 40 miliard díky výmyslu eu.

1 0
možnosti
MP

Nestydí se naši politici, že to, co dostáváme navíc, je z daní německých dělníků? Je tady zemětřesení či záplavy, abychom brali víc než dáváme? V čerpání jsme nejhorší, protože ČSSD udělala světový rekord-24 programů!!! Pak je velmi obtížné zpracovat návrhy, kam mají jít peníze. Stačí dotace zrušit nebo to, co dostáváme, dávat výhradně na dluh a jsou vyřešeny tři problémy současně. Radikálně se sníží korupce, zmizí problém s čerpáním, a rychleji se splatí dluh.!!

1 0
možnosti
Foto

Dotace by měly opravdu smysl pokud by fungovaly jako dočasný stimul ekonomiky...infrastruktura, výzkum a vzdělávání technického charakteru na základě REÁLNÉ poptávky pracovního trhu tam, kde by přirozeným tempem investování trvalo věčnost.

Realita? Škoda mluvit. Raději nic než tohle.

1 0
možnosti
Foto

a to nemluvě o deformaci cen a neférovém zvýhodnění těch, co sosají od jejich nesosajících konkurentů....to už je na kopanec s rozeběhem.

1 0
možnosti
JC

Tyto problémy zcela zmizí, vystoupíme-li z EU.

1 1
možnosti
JT

Ale my nejsme v plusu. Tech udajnych 300G plusu znamena dalsich 300G spolufinancovani. Navic tam nejsou zahrnuty projekty, ktere byly profinancovany nami, ale EU svou cast neproplatila. To je dalsi minus. Za male plus muzeme priznat male procento dotaci na prinosne veci.

1 0
možnosti
SB

Budete se divit, pane autore, ale jsou i takoví lidé, kteří si nijak nepřejí, aby Česká republika byla nějakým velkým příjemcem dotací. Tento národ se již od doby nejstarších Přemyslovců dokázal uživit sám a žádné dotace k tomu nepotřeboval. Je sice pravda, že mnohdy jsme se u nás měli třeba o něco hůře než jinde v Evropě, ale s výjimkou hladomorů způsobených rozmary počasí nebo vleklých válečných konfliktů jsme nikdy na tom nebyli tak špatně, že bychom vysloveně strádali. Je mi milejší být na tom o něco hůře než Německo, Holandsko, Finsko nebo než Dánko, ale nemít pocit, že z nějakého mně nepochopitelného důvodu na mou životní úroveň doplácí německý inženýr, holandský tovární dělnik, finský pingl nebo dánská kadeřnice. Nevadí mi, když žiji skromněji než oni. Vadí mi, když jim vytahuji peníze z kapsy.

3 0
možnosti
JC

Ve skutečnosti ale vytahují peníze z kapes oni nám. A nemám na mysli náš příspěvek do rozpočtu EU, ale vývoz u nás generovaného zisku firmami v jejich vlastnictví.

1 0
možnosti
Foto

s vámi politiky je sranda. To, že je naše republika problémová v čerpání unijních peněz, víme od počátku čerpání těchto fondů. Vaše kolegyně, paní Hnyková, zase poletech objevila problém školní docházky Romů.

Všichni občané této republiky o těchto problémech ví, jenom politici je objevují se značným zpožděním a stejně s tím nic neudělají.

Je vidět, že budou volby.

3 0
možnosti
Foto

Dotace jsou zlo. Tak to je.

5 0
možnosti
JC

Ne úplně vždy, ale skoro vždy.

0 0
možnosti

Nic nedeformuje trh a ekonomiku členských zemí, tak jako evropské dotace. Krom toho jsou dotace příčinou neuvěřitelného rozhazování, trestné činnosti a výrazným prvkem podporujícím prorůstání byznysu do politiky

9 0
možnosti
JC

Myslím, že kvotace a regulace to deformují ještě více.

1 1
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik