Vyčteno z doporučení průvodců – kde v budoucnosti budete potkávat více turistů?

Horní místa nejvíce doporučovaných míst k zhlédnutí v Praze pomalu ale jistě atakují „alternativní“ místa, mezi které patří např. bunkr Parukářka, Stromovka a pomník obětem komunismu na Petříně…

 

V absolutní špičce míst, která by dle průvodců měli zahraniční turisti v Praze navštívit, se zatím suverénně pohybují Katedrála svatého Víta, Karlův most a Pražský hrad. V menší míře zde (možná překvapivě) najdete Staroměstské náměstí, Pražský orloj a Václavské náměstí.

 

Nejvíce doporučovaná místa v Praze dle zahraničních průvodců

Tripadvisor
Time

 

 

I když to tak zatím není příliš poznat, místa, která historicky táhla nejvíce, nyní ustupují do pozadí. Ještě si budeme muset „počkat“, než zažijeme napůl prázdné Staroměstské náměstí, počítejme však s tím, že zahraniční turisty budeme v Praze potkávat v čím dál okrajovějších částech. Mezi řádky doporučení internetových průvodců lze vyčíst rostoucí zájem o místa, která připomínají období socialismu a jeho následky. Například bunkr Parukářka, památník obětem komunismu, muzeum komunismu.  V průvodci  Alchymist Grand Hotelu najdeme dokonce zmínku o tom, že stojí navštívit paneláková sídliště na Opatově!

Karlův most se drží na předních příčkách doporučovaných památek většiny průvodců

Zdroj obrázku:alchymisthotel.com

Google napovídá – o Prahu je menší zájem

Z vývoje vyhledávání vztahující se k Praze a hlavním městům okolních států ve vyhledávači Google napovídá, že v globálním měřítku klesá o Prahu dlouhodobě zájem. Vyšší popularitě se naopak těší Bratislava a Budapešť.

Trend vyhledávání dotazů vztahujícím se k názvům hlavních měst ČR a okolních zemí

Jak změny v doporučení internetových průvodců, tak trendy vyhledávání Google napovídají, že „klasická“ Praha postupně ztrácí ve světě na svém lesku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Rozkošný | úterý 20.10.2015 18:48 | karma článku: 7,43 | přečteno: 505x