Na Západě zachraňují život automobilky, v ČR pojišťovna

Pokud se zajímáte o dění v automobilovém průmyslu, konkrétně pak o vývoj v oblasti bezpečnosti v kabině vozu, určitě jste už zaregistrovali, že i v autech prodávaných v ČR najdete SOS tlačítko pro přivolání pomoci v případě nehody, nevolnosti či poruchy.

Zklamáním je ovšem to, že abyste tuto službu, kterou dnes najdete (pokud se nemýlím ) pouze ve vozech Peugeot a BMW, mohli vyzkoušet, musíte vyrazit za západní hranice naší země.

 

Pokrytí službou Peugeot Connect SOS

 

Zdroj: www.peugeot.cz

 

Na západ od nás pak nabízí asistenční službu nejen Peugeot, ale také například Citroen, Hyundai, Ford či Toyota. Němci, Francouzi či Britové jsou holt zase o kus před námi.

S ohledem na velikost českého automobilového trhu, kde navíc drží dominantní postavení Škoda auto, to vypadá, že se podobných služeb hned tak nedočkáme. Tedy pokud jde o asistenční službu nabízenou automobilkami…

Mezeru na trhu vyplnila pojišťovna

To však (naštěstí) neznamená, že bychom naše partnerky a děti na výpravě po českých pozemních komunikacích měli vydat napospas pirátům silnic či přírodním živlům. Mezeru na trhu totiž vloni vyplnila pojišťovna UNIQA se svou telematickou asistencí k pojištění aut SafeLine. U tohoto produktu získáváte vše, co je v zahraničí považováno za standard, tj.

- odeslání automatického nouzového signálu do asistenčního centra v případě nárazu vozidla nebo do vozidla, přičemž asistenční centrála může vůz ihned lokalizovat. Operátoři volají klienta, aby s ním specifikovali potřebnou pomoc. Nedovolají-li se, posílají záchranáře rovnou na místo,

- odeslání žádosti o zpětný kontakt v případě nevolnosti či poruchy, kdy asistenční centrum po prověření situace odesílá na místo potřebnou pomoc

- lokalizace vozu pomocí GPS v případě jeho odcizení

Pozn. informace o jednotlivých variantách produktu SafeLine najdete v produktovém letáku tohoto pojištění, viz. zde.

 

Toto pojištění můžete získat k jakémukoliv vozu, nemusíte se tedy omezovat na výše zmíněný Peugeot. Zejména službu lokalizace ukradeného vozu ocenění ti z nás, kteří jezdí v dražších autech, která patří mezi ty nejčastěji kradená (Škoda Octavia, Volkswagen Golf apod.). Hlavní výhodou zde pak samozřejmě zůstává přivolání záchranářů v případě nehody.

Palubní jednotku do auta UNIQA bezplatně pronajme na dobu pojištění. Cena za asistenci se pohybuje v řádu stokorun. Část investic se Vám vrátí díky slevě na havarijní pojištění UNIQA, protože díky SafeLine je Vaše auto optimálně chráněno proti krádeži a riziko ztráty se redukuje na naprosté minimum. Zbytek je pak částka, kterou si myslím za ochranu životů našich blízkých zaplatí rád každý z nás.

A ještě něco na závěr: najedete-li vozem vybaveným jednotkou SafeLine ročně méně než 20.000 km, ušetříte na pojistném jak v povinném ručení, tak i havarijním pojištění až 25 %! To je odměna za to, že jste méně rizikoví než jiní motoristé s vyšším nájezdem.

 

Za mě, člověka, který má na cestě k rodičům nejnebezpečnější křižovatku v regionu je to tedy jasná volba. Jak jste na tom Vy, máte už s tímto pojištěním nějakou zkušenost? Případně, máte už zkušenost s SOS službou automobilek ze zahraničí?

Předem díky za komentáře…



 

Autor: Petr Rozkošný | středa 27.8.2014 19:08 | karma článku: 8,16 | přečteno: 437x