Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

5. 5. 2008 3:24
Ještě P.S.

O Kornilovově tzv. puči nemáte ani žalostné znalosti, nemáte prostě žádné. Byl to ten debil a pozér Kerenský, kdo vmanévroval Kornilova do akce, označené později jako puč, aniž by Kornilov vůbec tušil, že se do nějakého puče vůbec žene.

Co se týče předchozího jednání v Moskvě, neodhalil geniální Lenin vůbec nic, šlo jen o žalostné selhání tehdejších politiků, kteří se při předstírání hry na demokracii v zemi, kde 95% obyvatel vůbec netušilo, co to slovo znamená, prali hlavně mezi sebou o koryta (stejně jako dnes), aniž by je jen stínem napadlo, kdo je pro ně hlavním nebezpečím (omlouvá je jen to, že tehdy si nikdo ještě nedovedl vůbec představit, co to je totalitarismus)

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 5. 2008 3:09
Jednoduché a mylné

Z vašeho nástinu průběhu r. 1917 je vidět, že jste si toho o tomto roce moc nenastudoval, a to ani z toho mála, co u nás vyšlo. Z článku přesto nevyplývá, jak se tehdy málo početná strana, navíc narychlo slepená z různých bolševických frakcí, mohla nakonec chopit moci - jak získala potřebné vojáky-revolucionáře? Úplně pak chybí zmínka a hlavně vyhodnocení toho, jak přispěly k úspěchu Lenina miliony marek od německého gen.štábu, což byl sice jen jeden, nicméně důležitý aspekt Leninova úspěchu.

0 0
možnosti
RR

rezjir

30. 4. 2008 18:28
"zatímco v zázemí vládl hlad a bída"

Tak s tímto tvrzením bych zacházel velmi opatrně. Český více měně levicový legionář Koudela ve ve svých vzpomínkách hovoří o opaku.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

30. 4. 2008 1:14
A neni

skoda to davat na IDnes? Domnivate se, ze tak detailni rozbor bude zajimat ctenare, kteri se mentalne pohybuji mezi nejakym Paroubkem a "jak zbohatnout rychle a snadno"? :-)

0 0
možnosti
S

svetak

30. 4. 2008 0:33
Hergot clovece,

to jste me pripomel naseho ucitele rustiny Kovcaka (puvodem Rus), ktery to do nas hustil den co den .... pred 50ti roky.

..... Ale stejne Vam dam karmu, protoze uz to je jenom historie - a ta je neuprosna ke vsem - na levo i na pravo.

George

0 0
možnosti
S

svetak

30. 4. 2008 0:29
Hergot clovece,

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x
Jsem jako každý člověk. K mému životu patří samozřejmě i láska a romantika. Jsem si jist, že v dnešních podmínkách je také politika částí naší existence. Jenže, kdo zapomíná na takové věci, jako je láska, tomu nikdy nemůžeš věřit jeho politický názor."