Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

A.A.

5. 5. 2008 22:55
Dobré

Děkuji za článek. Dobře se četl. Snad jen jedna připomínka: Proč jste svůj článek koncipoval takto? Váš závěr vypadá jako přílepek k "historickému okénku". Nejdříve rozvijíte celkem pěkně obecně známá fakta. To, že jste nepřidal vlastní intepretaci, nevadí. Na závěr se pak snažíte prezentovat určitou myšlenku, která by si zasloužila rozvést. Pokud jste chtěl psát o tom, že svět se formuje pod tlakem moci a zisku chtivosti států a lidí, pak by si právě toto téma zasloužilo rozvést. Zároveň bych vynechal ta některá historická fakta, které je v takovém případě zbytečné začleňovat do článku.R^

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 5. 2008 2:49
Příklad pro dnešek

Hleďme, jak se hned někdo podrážgěně ozval při zmínce o Americe. Jinak s tou manipulací s fakty a interpreatací za účelem vytváření oficiálních dějin, které nejsou ničím jiným než zfalšovanými legendami a mýty, dobré pro oblbnutí jednoduchých lidí, to by se mělo připomínat furt dokola - a hlavně by to chtělo vyházet všechny ty naše slavné přemoudřelé novináře, co jinak samozřejmě nejsou hnůj a póvl. Stačí se podívat na informace o Kosovu - taková ignorance zjevných faktů jen zaráží, Jsou novináři jen tak blbí nebo takové zaprodané svině? A spešl pro pana svetaka - za tou špínou mají prsty Američané a nejspíš i Němci: To by ovšem pan svetak musel být schopen aspoň trochu myslet.

0 0
možnosti
PO

POToole

5. 5. 2008 2:43
Na manipulovani

lidi byli mnohem vetsi machri primo ve stredu Evropy. A evidentne byli velmi uspesni!!!

0 0
možnosti
S

svetak

4. 5. 2008 21:08
Zaver jako ze

... stareho Rudeho Prava, soudruhu. Ta Amerika Vam ale leze na nervy, ze?Rv

0 0
možnosti
K

Killingworth

5. 5. 2008 2:24
Re: Zaver jako ze

R^R^R^;-D;-D;-D

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

4. 5. 2008 15:24
moc pěkně napsáno

jen jsou trochu pominuty události po anektování BaH v r. 1908. Proti tomuto aktu oficiálně protestovalo Rusko i Srbsko. V samotné BaH vyvolalo nepokoje, které byly násilně potlačovány. RaU bylo předtím vnímáno spíše neutrálně, neboť se podílelo na osvobození od Turků. V roce 1914 tedy přijel Ferdinand jako představitel nenáviděných okupantů. Nemohu si nepřipomenout analogii - je to jako kdyby k nám v roce 1975 přijel na návštěvu Brežněv. Jenže my nejsme Srbové, i toho Heidricha museli přiletět picnout až z Anglie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x
Jsem jako každý člověk. K mému životu patří samozřejmě i láska a romantika. Jsem si jist, že v dnešních podmínkách je také politika částí naší existence. Jenže, kdo zapomíná na takové věci, jako je láska, tomu nikdy nemůžeš věřit jeho politický názor."