Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tisifona

7. 7. 2008 3:57
Presne o tom jsem mluvila.

Vzdy se najde nekdo, kdo bude mluvit o zazitku jineho jako o blbosti a lzi. Muzu vas ujistit, ze to neni lez a z duvodu zachovani  privacy nemohu rict kde to bylo. Ovsem  podobne zkusenosti, i kdyz ne tak spatne mam z jinych ER. Vetsinu Ameriky tvori lide jako ja a muj manzel, kteri maji maly byznys a musi pracovat tvrde aby se uzivili. Jsou to lide, kteri velice tezko ziskavaji zdravotnicke pojisteni. Vetsina je zamerena na velke skupiny statnich, federalnich podniku a korporaci. V pojistenich je velice tezke se vyznat a na tom je prakticky vse zalozeno. Nikdo nemuze srovnat pojisteni treba s kamaradem. Je tam takove obrovske mnostvi variant, ze je to nemozne. Kdyz reformovali Medicaire pro duchodce, zamotali vsem hlavu tak, ze nekteri, co platili predtim leky 1000$ mesicne, ted neplati nic a naopak. Stari Lide si najimaji specializovane pravniky aby mohli dostat plan, na ktery maji narok. Kdyz jsem pracovala u statniho podniku tak jsem tyto problemy nemela. Nemusela jsem se starat.

0 0
možnosti

wiki5

7. 7. 2008 4:18
Re: Presne o tom jsem mluvila.

ja nerikam, ze se to nestalo, ja jen nemuzu uverit, ze se to stalo, snad je to pochopitelne. Co se tyce reformy Medicaru tak v tom jsem delal a bylo to tak snadne, ze to bylo k neuvereni. Lidi to delali sami komplikovane. Ja jsem hovoril s nekolika tisici lidmi a vysvetloval principy a to co rikate zase zni neuveritelne. Ano, nasel jsem spoustu duchodcu co nebyli stastni se zmenou, ale jenom proto, ze driv zili ze vzorku od farmac. firem a z ruznych programu jako Medicaid a farmac. firem pro lidi s nizkym prijmem a vlastne neplatili nic, zatimco po reforme museli zacit neco platit. No svete zbor se, Amerika je postavena na odpovednosti lidi sami za sebe, takze to bylo celkem v poradku, navic, kdyz opravdu nemeli na zaplaceni ani te nove pojistne castky, meli velmi maly prijem, pak vstupoval Medicaid a platil ten rozdil, takze ti opravdu chudi platili za lek tak $3 a to se mi nezda moc. Jestli si stari lide nekoho najimaji, pak jsou hloupi, protoze zdarma pomoc existuje.

0 0
možnosti

ignorantka

6. 7. 2008 21:40
toz, ja vam reknu pravdu o tom americkem zdravotnictvi

;-D od tej doby co na kube vladne raoul, aj my v tom mexickem zalive mame konecne dostupne zdravotnictvi pro vsecky bez rozdila. dyz na boly zub, nic americkemu doktorovi nedam. nemam ale zadnu slivovicu a toz mosim nasednut na svuj katamaran a pres zaliv rovnu na kubu. kubanske pobrezni hlidky sa nebojte, staci kdyz na ne zavolate: 'companeros, soy una amiga de michael moore!' a oni vas pustija na ostrov. zub vam zadarmo vytrhnu klestama a zaliju kubanskym rumem...a este si aj prave kubanske dutniky nakupite a cestu zpatky, dyz sa postesti, snad aj nejaku tu cervenu rybu pochytite.;-D

0 0
možnosti

vlksamotar15

6. 7. 2008 22:03
Re: toz, ja vam reknu pravdu o tom americkem zdravotnictvi

;-D;-DR^ Potvrzuji, i ja tam vesluji kazdy druhy tyden....

0 0
možnosti

vlksamotar15

6. 7. 2008 19:37
Clanek je blabol

a nea s realitou nic spolecneho. Rv

0 0
možnosti

Ibitamuno

6. 7. 2008 21:08
Re: Clanek je blabol

Zijete v USA? Vite neco vubec o jejich zdravotnictvi?

0 0
možnosti

Anglofile

6. 7. 2008 19:14
Ten clanek je pravdivy

Jen tam nesouhlasi ta cisla, platy lekaru a sester. Jinak je to pravda. Pokud ma clovek pojisteni, rozhodne si nemuze vybirat z x doktoru, ma jen omezeny seznam. Neni to jako v Cesku, kde muzete jit k libovolnemu lekari, malokdy se stane, ze by dotycny lekar nespolupracoval s pojistovnou, kterou mate vy.

Generic leky se sice prodavaji, ale ne kazdy veri generic lekum z Walmartu, byt jsou za 4 dolary. System vydeje leku je jako v 19.stoleti, cekate nejmene pul hodiny na dany lek, nez vam ho nasypou do prislusne skatulky s vasim jmenem, vytisknou pribalovy letak atd. Proc se to tak dela misto hotovych balenych leku? Jednoduche, je to levnejsi pro lekarnu odebirat je ve velke kadi, vse je o penezich.

0 0
možnosti

vlksamotar15

6. 7. 2008 19:34
Re: Ten clanek je pravdivy

Tak mluvi ten, kdo "usetril" 300 dolaru mesicne za pojisteni, aby platil $10,000 za porod... Hrozne chytre! Ono bylo v 19. stoleti Drive Thru na leky? Muj doktor zavola lekarne, a nez tam dojedu, mam je pripravene. Ty seznamy lekaru jsou, nebot zalezi na tom, kteri maji smlouvy s pojistovnou, ale jsou tak dlouhe, ze by Vam jeden zivot nestacil si je vsechny obehat. Navic, pokud chcete k lekari, ktery se tam nevyskytuje, muzete, ale musite si priplatit. Tak nesirte bludy. To, ze jste ilegal neb tupy setrilek pokrivilo Vas pohled na realitu, ale to je Vas problem, ne zdravotnickeho systemu. Vsadil bch se, ze jste jako mnozi chytraci stejne odjeli do bezpeci socialismu bez placeni, tak si prestante stezovat na vlastni hloupost! 

0 0
možnosti

Linde CZ

6. 7. 2008 17:53
Cloveku se az nechce verit...

..ze i pri tech lidech, umirajicich pred nemocnicema, maji v USA prumernou delku zivota 77,43 let, zatimco u nas je to jenom 75,78.

Zda se mi, ze nekdo stvoril dobrej blabol ;-)

0 0
možnosti

Anglofile

6. 7. 2008 19:15
Re: Cloveku se az nechce verit...

Sokujici, ted se vsichni Cesi budou chtit odstehovat do USA, aby mohli zit o rok ci dva dele;-D

0 0
možnosti

Tisifona

6. 7. 2008 5:21
Jako vzdy ma kazdy svou pravdu

Problem je v tom, ze kazdy zije jinde, na jine urovni a zrejme kazdy ma

jinou pojistovnu. Kazdy by mel mluvit o sve vlastni zkusenosti a ne

napadat nazory jinych. Ja sama tu ziju 13 let a mam velice spatne

zkusenosti. My si platime pojisteni sami, protoze mame svuj vlastni

byznys. Platime $800 mesicne pri cistem platu kolem $3700. Osobne znam starsi lidi, kteri plati $900 za leky mesicne,  znam lidi, kteri museli prodat svuj dum aby mohli zaplatit ucty, Znam lidi, kterym bylo odmitnuto pojisteni znam lidi, kterym byla odmitnuta operace i kdyz byli pojisteni a vrchol nekompetentnosti ..moje vlastni dcera skoro zemrela udusenim na pohotovosti (tezke astma), pri cekani 4 hodiny. Na pohotovosti se nerozlisuje kdo s cim prisel. Vezmete si cislo a cekate. jako na poste. Sestra u okynka nema poneti o vaznosti pripadu. Na zaver bych rekla, ze jsou ruzne nemocnice, ruzni doktori a ruzne pojistovny, ale nekdy clovek nema moc na vyber. Pri cenach ktere tu platime by melo vse melo byt mnohem lepsi

0 0
možnosti

wiki5

6. 7. 2008 6:15
Re: Jako vzdy ma kazdy svou pravdu

Musim rict, ze mam opravdu problem vam uverit.. Necham stranou cisla i kdyz i tam ma v nekterych oblastech vyhrady, ale zajimalo by me v jake ER jste byla. Uz jsem ji navstivil nekolikrat, ne neni to perfektni misto a ceka se dlouho, ale ze by to bylo jak rikate? Nejen ze mam zkusenost je, ze dostanete "barevny kod" jak zavazne je vase onemocneni, ale jeste vas prubezne kontroluji v tzv. triage, aby meli jistotu, ze se vas stav prudce nezhorsuje. A kdyz vas priveze sanitka, tak necekate vubec. Rikam, vsechno je mozne, ale tohle mi pripada uz prilis.

0 0
možnosti

tolan

5. 7. 2008 15:16
Nesmyslný článek

Napůl smyšlený, napůl vylhaný

0 0
možnosti

egypttwo

5. 7. 2008 11:10
suhlas s autorem

je to prauda. já bych si dovolil doporučit článek " valentin kusák - zdravotnictví v Německu ". Tomu říkám pořádný systém. Ale na MZ ČR řekli, že ho znají, ale zavádět nebudou.

0 0
možnosti

wopi

5. 7. 2008 10:59
jasně

vláda nás chce pozabíjet a Paroubek r Rathem chtějí naše blaho :-©:-©:-©

0 0
možnosti

lynxxx

5. 7. 2008 8:52
Uklidněte se prosím

1. Nikdo zde americký systém nezavádí. Ani zdaleka ne.

2. Zdaleka ne vše, co tam píšete je pravda. Byl jsem při návštěvě USA nucen vyhledat lékaře - návštěva privátního doktora doporučeného hotelem 45USD, antibiotikum 13USD. Ve všude přítomných drugstorech mají mraky léků i bez předpisu (vč. antibiotik a dalších léků u nás na předpis) a málokterý přesahuje 20 USD.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x
Jsem jako každý člověk. K mému životu patří samozřejmě i láska a romantika. Jsem si jist, že v dnešních podmínkách je také politika částí naší existence. Jenže, kdo zapomíná na takové věci, jako je láska, tomu nikdy nemůžeš věřit jeho politický názor."