Zelená kam se podíváš aneb atomizace není legrace. Nebo je?

Tak se nám narodila nová strana zelených. Tentokrát prý skutečně demokratická. A tak má ekologicky smýšlející volič vážně pestrý výběr. A nebo zmatek v hlavě? Nešlo totiž o první rozpad zelených...

Ten první se odehrál už krátce poté, co ve vedení SZ vystřídal Martin Bursík kliku okolo Jakuba Patočky a Jana Beránka. Na podzim 2005 vzniklo HNUTÍ ZELENÍ. Hnutí se hlásí k dlouhodobému politickému programu původně schválenému sjezdem Strany zelených v září 2003.

Hnutí Zelení (HZ)  momentálně příliš aktivní není, ale občas se zapojí i do volebního dění. V senátních volbách v říjnu 2006 kandidovala v pražském volebním obvodě 26 za HZ neúspěšně bývalá poslankyně Táňa Fischerová. Loni na podzim zase HZ patřilo k podporovatelům znovuzvolení senátora Martina Mejstříka. Kandidáti HZ se objevili i v komunálních volbách.

Takže kromě (vládní) Strany zelených a Demokratické strany zelených exituje ještě Hnutí Zelení. A zapomínat nesmíme ani na aktivní frakci v SZ okolo paní Kuchtové. Tzv. Demokratická výzva se svým způsobem chová jako strana ve straně, tedy v pořadí čtvrtá zelená strana...

Prostě zelená kam se podíváš :-)

Otázkou je, zda atomizace zelených už definitivně skončila. Nechci domýšlet co se stane, až se třeba jednou nepohodnou Martin s Katkou :-)

Autor: Jaroslav Roubal | pondělí 23.3.2009 16:21 | karma článku: 10,66 | přečteno: 822x