Vzkaz odborářským bossům: demonstrujte si, ale nemluvte za mě!

Bude to stávka i za Vás, opakují donekonečna odboroví předáci před pondělním, jimi řízeným dopravním kolapsem. Vzkazuji jim jediné: za mě nemluvte!

Můžu mít tisíce výhrad k chystaným vládním reformám, ale nikdy nepodpořím akce vedené nadmíru dobře placenými papaláši "ROH".

Těmi, jejichž program se řídí mottem "PO NÁS POTOPA", těmi kteří se při jednáních s vládou zaklínají slůvkem konstruktivní a přitom negují jakékoli kompromisy. Pěkně po Paroubkovsku přicházejí na jednání s úsměvem po heslem "S námi se je možné snadno domluvit, pokud splníte VŠECHNO, co chceme." Asi ne náhodou jsou dnes z bývalých šéfů odborů (Falbr, Štech) politici v oranžových dresech.

Nechci mít nic do činění s těmi, pro něž je slůvko reforma spojené s jedním jediným: pořádně zdanit bohaté. Beztak jsou to určitě všichni zloději... Úspěch, pracovitost, kreativita, šikovnost. To jsou přece přežitky prohnilého kapitalismu.

Osobně proti mírně progresivnímu zdanění nic nenamítám, ale  brnkání na vlnu závisti a zášti vůči bohatým mě vážně nijak neuchvacuje.

Neuznávám odbory, které se místo řešení na úrovni zaměstnavatel - zaměstanec pasují na stínovou, nikým nevolenou, politickou stranu. Jakousi prodlouženou rukou parlamentní levice.

I když na druhou stranu chápu, že po letech, kdy odboroví předáci řešili pouze to, jak naloží s letní a zimní rekreací a zda si paní Nováková zaslouží k Vánocům jednu či dvě kolekce, chtějí být konečně správně akční.

Klidně si demonstrujte, je to vaše svaté právo. Budu ale rád, když se pečlivě vyčíslí škody, které vaše akcička v zemi způsobí. Klidně si zastavte dopravu, ale pokud mi kvůli blokádě ulic zmenožníte dostat se do práce, žaloba bude logickým následným krokem. Vyjadřujte si svobodně svůj názor, ale ani v nejmenším přitom neomezujte má práva!

Autor: Jaroslav Roubal | pátek 10.6.2011 13:39 | karma článku: 29,65 | přečteno: 1318x