Rutyšuty Putin, Rusko, Texas

Vždycky si říkám, proboha, proč tím ztrácíš čas, proč ho nevěnuješ něčemu smysluplnému. A pak mi to přesto nedá a jdu se tam juknout. Kam? No na sociální sítě přece. Proč? 

Abych se ujistil, že trolové či nepříliš myšlenkově zdatní jedinci (nemám rád slovo dezoláti) dosahují  nových a nových levelů

.V poslední době je to obzvlášť výživné. 

"Rusko není nepřítel, jen ono nás zachrání od zkázy jménem NATO."

"Putin, prezident všech Slovanů".

"Všichni jsou fašisti, jen Vladimír Vladimírovič jim statečně čelí."

Jen stručný výber hesel, na které jsem v poslední době narazil. A pak je tu nový hit. Dění na hranici Texasu s Mexikem a vzpoura tamního guvernéra proti federální vládě a prezidentu Bidenovi. 

"Texas vyhlásil vystoupení z USA."

"Konec USA"

"Amerika se rozpadá, Aljaška bude brzo naše (rozumněno Ruska)."

Proruská internetová scéna si prostě našla nový hit. Jako odklonění od ukrajinského dění dobrý. Jenže při vší složitosti a závažnosti toho, co se v Texasu děje, jde o pro troly nepochopitelný demokratický proces. Jednotlivé státy USA mají své zákony, svá práva a jen čas a právníci ukáží jak moc je Texas může v této kauze uplatňovat. Vsadím hrst dolarů na to, že o odtržení od USA tam žádný svéprávný člověk neuvažuje.

Jo, kdyby podobné rebélie z jakéhokoli důvodu vznikla v některé z částí ruského imperia, reakce centrální moci by byla bezpochyby svižná. Nejen Čečenci by mohli dlouze vyprávět. Tedy pravda, ne všichni. Rodina pana Kadyrova to určitě vidí jinak.

A co jinak frčí na sockách? Stále jsou v kurzu lekce o fašismu, imperialismu a demokracii. A co na tom, že za fašisty označuje jiné ten, co se chová a jedná jako fašista. Co na tom, že o imperialismu vypráví ten, kdo je v čele posledního impéria (co na východ od Uralu je původně ruské?). Co na tom, že školení o demokracii dává ten, kdo oponenty zavírá do vězení, naléza je "nešťastně" vypadlé z oken či rovnou zastřelené na ulici.

No jo, já vím, Můžu si za to sám, proč na ty socky lezu... ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Roubal | úterý 30.1.2024 16:56 | karma článku: 16,60 | přečteno: 537x