Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sampis

1. 12. 2010 10:16
Bohužel,

nepřekročil jste stín své politické preference. Zatímco vyšachování socanů z vlády je OK, protože neměli potenciá, páč nikdo nechtěl jít s Paroubkovou ČSSD (ale nikdo nedal podmínku, že jdeme bez Paroubka), tak v Praze chcete strany s podobným programem. Zapomínáte dodat, že koalice socanů a ods není v Praze ani jinde novinkou, takže jejich voliči jistě věděli, že tato možnost je tu také. A přesto, nebo možná proto jim dali hlas.  Nepodezírejte voliče ODS, že chtěli, aby vládla TOP09.

0 0
možnosti
JR

etrusk

1. 12. 2010 10:41
Re: Bohužel,

Poněkud vám nerozumím. Asi je normou před volbami cosi hlásat a po nich konat v příkrém roporu s táím co bylo hlásáno. Pokud narážíte na bvlády ČSSD a ODS dejme tomu v Brně či OStravě. Tam se proti sobě nevymezovali už v době předvolební kampaně. Tudíž to voliči skutečbně tušit mohli.

P.S. Znám poměrně dost voličů, kteři si přáli pražskou vládu TOP+ODS. Ani v ODS nezůstávají jen samí Klausíci :-P

0 0
možnosti

studánka

1. 12. 2010 9:17
Podvod na voličích

Zdůvodnění jistě přijatelné, nikoliv však zásadní.Voliči jsou podváděni, ovšem nejen nyní v Praze, ale v celé ČR a to již nejméně 20 let. Na vině ovšem nejsou jen pol. strany, ale celý volební systém, který předjímá nutnost tvorby všelijakých koalic. Ve volbách voliči volí jednotlivé strany a jejich programy (předvolební). Nikoliv nějaké koalice. Tyto by byly legitimní jedině a pouze, vstupovaly-li by se společným programem do voleb tak, aby je mohli voliči volit. Povolební koalice nejenže mají programy zásadně odlišné od těch, které byly voleny, ale zásadní je, že je nevolil žádný volič. Výsledkem voleb v tomto nesprávném systému tedy není vláda zvolených, ale vláda nikým nevolených a nezvolených koalic. Celý systém zásadně popírá smysl voleb a činí je tak zcela zbytečnými. Politické strany se mohou jakkoliv dohodnout a utvořit nějakou koalici, která bude prezentována jako výsledek voleb, což je lež a podvod nejhoršího kalibru. Smutné  je, že část lidí s tímto systémem souhlasí.

0 0
možnosti
JR

etrusk

1. 12. 2010 9:23
Re: Podvod na voličích

Děkuji za reakci. Ano, na tom samozřejmě něco je.

0 0
možnosti
TB

tombry

1. 12. 2010 8:59
Pro

autora: Koho jste volil a jakou koalici jste si přál Vy? Dle výsledků byly možné 3 koalice (ODS-TOP09, ODS-ČSSD a TOP09-ČSSD) - tudíž vždy by byla jedna strana vyšachovaná a brečela jako teď topka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1616x
Člověk, co by se rád podělil o své názory

Seznam rubrik