Patří politika do sportu? Podle Bohemky z Vršovic nejspíš ano...

Politika do sportu nepatří, říkával můj táta. A myslím, že měl stoprocentní pravdu. Sport, ať aktivní či pasivně sledovaný, má lidi bavit. To samé o politice, zvlášť té tuzemské, může prohlásit málokdo...

A přesto i sportovci a sportovní funkcionáři občas zabrousí na politický led a zapojí se tu do komunální tu dokonce do té velké politiky. Je to jejich výsostné právo a nikdo jim to nemůže zazlívat. Zájem o věci veřejné je dokonce záslužný.

Jen by se podle mého názoru neměly ty dva světy příliš míchat. Plést politické rozmíšky do světa sportu a naopak sportovní nevraživost povýšit na věc politickou.

Diametrálně odlišný názor ale zřejmě mají představitelé fotbalové Bohemky. Tedy pro pořádek budiž dodáno - té vršovické. Jinak si nedokáži vysvětlit umístění VOLEBNÍHO baneru, který svítí na jejich klubových stránkách www.bohemians1905.cz

Obecně známá nenávist, kterou v sobě živí fanoušci Bohemians 1905 a směřují jí na adresu střížkovského klubu s téměř shodným jménem FK Bohemians Praha, se rázem přesunula na pole politické.

O co jde. Jiří Dientsbier, místopředseda Družstva fanoušků Bohemians , tedy spolku, díky němuž vršovická Bohemka přežila težké období a hrozící zánik, vyráží do nadcházejícíh parlamentních voleb jako devítka na pražské kanidátce ČSSD. Je li takový jeho světonázor, tak na tom rozhodně není nic špatného.

A jak nalákat voliče z řad fandů Bohemians? Perzonifikovat nepřítele. A ten se našel. Je jím  osoba klokaním národem vskutku nenáviděná - patnáctka na pražské kandidátce ODS Mgr. Ondřej Lněnička. Někdejší právník střížkovských velerivalů a v současné době  šéf kontrolní a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu.

Recept ze stránek "klokanů" zní jasně: Proč se rozhodovat podle vlastní politické orientace? Podle volebních programů? Hlavní pro fanouška PRAVÉ BOHEMKY je nevolit Střížkov a Střížkov rovná se kvůli Lněničkovi ODS.

OSTATNĚ PROHLÉDNĚTE SI ONEN "POVEDENÝ" BANER

Tak vzhůru k urnám!

P.S. Napjatě čekám, zda se na stránkách hokejového Litvínova objeví baner typu VOLTE JIRKU ŠLÉGRA, VOLTE ČSSD. Myslím si ale, že se soudní Severočeši se k něčemu takového nesníží.

Autor: Jaroslav Roubal | pondělí 7.9.2009 17:19 | karma článku: 15,77 | přečteno: 3419x