Názory Václava Klause zhodnotí objektivně až budoucí generace

Demonstrace proti Václavu Klausovi. Demonstrace na podporu Václava Klause. V tuzemsku momentálně neexistuje osoba, jejíž myšlenky, nahlas vyrčené názory a učiněné kroky tak velkou měrou polarizují českou společnost.

Někdo pana profesora nenávidí už jen tak ze sportu, aniž by se nějak hlouběji zabýval tím, co Václav Klaus činí. Jiní pak jsou naopak jeho nekritickými obdivovateli, stejně tvrdošijní, jako ona první skupina.

A pak je tu, alespoň v to pevně doufám, třetí skupina. Ti kteří občas s Václavem Klausem souhlasí, jindy zase ne. Ti kteří dokáží občas potlačit jisté antipatie k hlavě státu, pokud se s ním v daném tématu názorově shodují. A nebo třeba naopak zkrotí nekritický obdiv k jeho kultu v momentě, kdy hradní pán zrovna používá tak trochu falešné větičky.

Že mají lidé různé názory na různévěci je připrozené. A přirozené je neupírat toto právo i Václavu Klausovi. Každý je omylný, i pan prezident.

Stejně tak se ale v historii mnohokrát stalo, že myšlenky a názory ve své době menšinové se v průhěhu času ukázaly být těmi správnými. Většina se prostě mýlila.

A proto se neposmívám Václavu Klausovi, že má na globální oteplování jiný názor než ti, kteří jsou DNES o své pravdě skálopevně přesvědčeni a minoritním myšlenkám se vysmívají.

Nepovažují Václava Klause ze škůdce jen kvůli tomu, že se mu navzdory trendu nelíbí Lisabonská smlouva. To co její aplikace přinese evropským národům v praxi se ukáže až v BUDOUCNU.

A právě až budoucí generace zhodnotí, zda byl Václav Klaus skutečně jen narcistický vrtošivý stařík a nebo ten, kdo ve své době viděl dál než na metr před sebe...

Autor: Jaroslav Roubal | pondělí 19.10.2009 22:39 | karma článku: 17,97 | přečteno: 1367x