My jsme Slavia? Červenobílé vyřadili z poháru jejich fanoušci

Byl to včera smutný večer. Fotbalovou Slavii v její více než stoleté historii potkala řada těžkých ran, pokaždé se z nich ale vylízala. A to i díky věrným fanouškům. Přežila Němce, přežila bolševiky. Je ale docela možné, že nepřežije dobu divokého kapitalismu.

V naší rodině se fandí Slavii od nepaměti, v podstatě od dob jejího vzniku. Nepamatuji se, že by někdo z blízkých příbuzných vyznával jiné než červenobílé barvy. A to i dobách plných nezdarů.

I mě, jako každého opravdového slávistu, velmi trápí co se v posledních letech ve Slavii děje. Neprůhlední majitelé, neprůhledné (od)toky peněz, podivné nákupy i prodeje hráčů. To všechno mě neskutečně štve. Jedno ale vím naprosto jistě, nikdy bych neudělal nic, co by Slavii uškodilo. Fandit Slavii, to je něco jako víra.

Když včera řádila v Edenu v průběhu pohárového duelu s Olomoucí smečka smyslůznavených jedinců, bylo mi těžko u srdce. Komu tím prospějete? kladl jsem si nahlas díky jistému českému filmu zlidovělou otázku. Nikomu, vůbec nikomu, zní logická odpověď.

Účastníci "demonstrace" se možná ještě teď plácají po zádech, jak to tomu vedení nandali: Jenže "majitelům" Slavie je to úplne fuk. Jediné, co se "fanouškům" povedlo je, že ublížili hráčům, kteří čtyři měsíce hráli zadarmo pro SLAVII. A taky ti Zorrové opravdu "pomohli" své tzv. milované Slavii finančně... Kromě kontumace (a típ pádem defacto vyřazení z poháru) přijde mastná pokuta a taky uzavření hřiště. Leda že by se na to ti spravedliví rádobyhrdinové složili...

Nazývat řádící fanoušky apriori idioty si netroufnu. Jistě mezi nimi je řada vzdělaných jedinců, absoloventů či studentů vysokých škol. Čtvrteční události v Edenu ale znovu potvrdily, že v české kotlině mnohem více než v okolních zemích platí že INTELIGENCE není v přímé úměře s MOUDROSTÍ. A když začne úřadovat dav i relativní chytrý jedince klesne na úroveň IMBECILA.

My jsme Slavia, vy nejste nic, skanduje s oblibou červenobílý kotel. Někteří jedinci v něm by se nad obsahem těchto slov měli znovu a to hluboce zamyslet.

Autor: Jaroslav Roubal | pátek 6.5.2011 18:59 | karma článku: 9,06 | přečteno: 1172x