Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Fantastický článek, souhlasím se vším. A tohle:"Nejsem si jistý, že věděli, co všechno přináší svododa a demokracie. Že vedle možnosti dávat svobodně najevo co si lidé myslí, to přináší i jednoznačně indivudální přístup k životu, odpovědnost za sebe sama, za rodinu. Že jde o dobu, která preferuje schopné, samostatně uvažující jedince. Že nás nikdo nebude držet v "ohradě" jako poslušné ovečky výměnou za pofidérní jistoty." tesat do skály! To je totiž problém naší dnešní společnosti. Každý vidí demokracii v tom, že si může dělat co chce, ale nevidí druhou stránku - povinnosti.

0 0
možnosti
MS

Pochopitelně, že to za to stálo.Dneska bych cinkal znovu. Jako důchodce si nemůžu moc vyskakovat, ale žijí si solidně. Např. na dovolenou u moře jsem musel min, 5 let šetřit , dnes jezdím každý druhý rok letadlem.A v podstatě ve všech oblastech je to lepši.Tý, co nadávají, že nemají práci, tak jím se nechtělo pracovat už ve škole. Podnikům chybí řada technických pracovníků, vývojových pracovníků,IT pracovníků a jiných. Takže ne jenom nadávat po hospodách.  V

2 0
možnosti
AK

:-) Poslyste, Roubal, Vase dilko nema snad chybu!

Karmuji, se vsi uprimnosti.

4 1
možnosti
Foto

píšete, že všechny volby byly svodobné. Asi jste chtěl napsat podobné;-)

1 6
možnosti
AK

Vsechny volby po sametovem prevratu byly svobodne. Avsak ne vsichni lide se naucili myslet a jednat svobodn, poctive a cestne.

4 0
možnosti
JB

J92a72n 25B84u49r33i49a13n

20. 11. 2013 10:14

Máte tam chybu - cituji: "Dlužno ale dodat, že všechny volby od roku 1990 byly svodobné a voliči si v nich vybrali, jak si vybrali. Za socialismu jsme říkával MY (tzv. obyčejní lidé) a ONI (komunistické vedení). Bylo to zjednodušené, ale opodstatněné. Možnost alternativní volby neexistovala. Dnes ti ONI (politické špičky) vzcházejí z NÁS (tzv. obyčejných lidí)."

Dnes ti ONI nejsou přímo politiky, ale jsou to lidé v zákulisí, jakási kapitálová mafie, která se přisála a státu pouští žilou. Svobodu máme, ale země nám nevzkvétá.

Jinak souhlas, před r. 89 bych nechtěl ani náhodou.

2 0
možnosti
OL

Tohle bych podepsal. Politici jsou jen obrazem společnosti. Lidé vychovaní komunismem se naučili krást a musejí nejdříve vymřít (a s nimi ještě generace, které "vychovali"), aby se pak jak společnost, tak s ní i politici změnili k lepšímu.

To je například rozdíl mezi současným Němcem (tedy západním, východní jsou na tom podobně jako Češi) a Čechem - ten, pokud může něco ošulit, tak to udělá. Viz už jenom diskuse pod různými články, kde se mluví o neoprávněném zisku čehokoliv (např. výměna drobných v bance, kde si klient odnesl místo 17 tisíc 83) - nadpoloviční většina diskutujících by se zachovala stejným způsobem ... a pak se diví, že politici kradou. V Německu jsem si před pár lety zapomenul v hospodě peněženku, a druhý den jsem si jí tam jednoduše došel vyzvednout, protože ji jiný host našel a nechal u majitele (bohužel jsem v ní neměl kontakt, tak mě nemohl přímo kontaktovat). Bylo v ní komplet všechno, a majitel odmítl nálezné. Měl jsem hodně nahnáno, o peníze ani tak nešlo, ale ztráta dokladů by byl velký problém. Jistě, krade se v Německu také, ale v mnohem menší míře a většinu krádeží mají na svědomí přistěhovalci (z různých východních zemí a samozřejmě taky muslimové). Samozřejmě že se v ČR také jistě najdou poctiví lidé, kteří by peněženku vrátili, ale procentuální šance jsou naprosto rozdílné. Většina lidí v ČR, pokud jim špatně vrátí v bance nebo v obchodě, si to prostě nechá a bude se vymlouvat, že "na pozdější reklamace není brán zřetel". Jistě, banka to tak dělá, ale chceme se skutečně chovat jako bezskrupulózní banka, anebo být poctiví? Omlouvat vlastní krádež tím, že nám taky někdo někde jinde něco ukradl? Pak ale nemůžete obviňovat politiky, že se chovají stejně, jako byste se na jejich místě chovali vy. Politici jsou pouze zrcadlem národa, a pokud chci lepší politiky, musím začít hlavně u sebe.

7 2
možnosti
JR

J24i48ř48í 74R58o96d

19. 11. 2013 18:41

Po dlouhé době zase hezký článek, s nímž lze jen souhlasit. Karma a souhlasR^

9 5
možnosti
KH

To jsou dobrý srandičky. ;-D;-D

2 4
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1616x
Člověk, co by se rád podělil o své názory

Seznam rubrik