Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Otevřeně se přiznávám k tomu, že o škodlivosti migrace muslimů a Afričanů do Evropy jsem přesvědčen natolik pevně, že mě ani nenapadne sebemenší tolerance k opačnému názoru.

U voleb to pro mne bude vždy kritérium č. 1, podle kterého budu přistupovat k výběru politické strany nebo kandidující osoby.

Tolerance může být na odlišné názory třeba na odstranění Koněvova pomníku nebo na instalování pamětní desky pro vlasovce. Komu se Koněvův pomník nelíbil, mohl kolem něho procházet sice s určitými výhradami nebo znechucením, ale nijak se to nedotýkalo jiných hledisek jeho života. Komu naopak bude chybět, ponese jeho absenci se stejným způsobem, jako jeho odmítači až dosud nesli jeho přítomnost: S určitými výhgradami nebo znechucením, ale též aniž by to nějak výrazně zasahovalo do jeho života.

Tady si toleranci, i když třeba s určitým pocitem znechucení, představit umím. A nejen umím, ale v řadě podobných případů se přenesu i přes realitu, která mým názorům neodpovídá.

Ale ten, kdo v generaci našich dědečků a pradědečků prozíravě viděl, kam bude směřovat Gottwaldův režim, nemohl v únoru 1948 cítit toleranci k opačným názorům. Musel vzít na vědomí, že prohrává, že se tomu musí nedobrovolně poddat, protože nic jiného mu nezbývá a s tím, co přichází, nic on osobně nenadělá, ale vnitřně to tolerovat nemohl.

A stejně tak se já dívám na masovou migraci lidí z jiných kulturních oblastí do Evropy. Musím brát na vědomí, že prostě existuje a že mezi námi žijí lidé, kteří tohle nebezpečí moc a moc podceňují. Na vědomí to vzít musím, protože mi nic jiného nezbývá, jelikož mám jen jeden život a ten žiji v této době a v této Evropě, ale vnitřně to tolerovat nikdy nebudu. Slovo "sluníčkář" vůči těmto lidem používám a budu používat i nadále a vždy to v mých očích bude výraz hanlivý.

Co je za určitou mezí, to už člověk vnitřně tolerovat nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Já bych celkem i souhlasil, jen bych upřesnil, že mně vadí migrace NĚKTERÝCH lidí z Afriky do Evropy.

V ročníku na FEL jsme měli řadu studentů ze všech možných končin světa. Kupodivu i tehdejší "internacionalistický" režim dokázal pár takových, co se tu chovali nepřístojně, poslat zpátky do jejich domoviny.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý byť silně menšinový názor. A bylo by fajn se ptát po vinících.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste to, přeci si něco z historie pamatujete. Můžete začít třeba u jednoho souseda vlevo a u druhého vpravo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1616x
Člověk, co by se rád podělil o své názory

Seznam rubrik