Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma za používání rozumu (lidského) a snahu vžít se do situace. Mnozí mí předkové a rodiče mých kamarádů bojovali v řadách Svobodovy armády. Pamatuji si jejich, v pravdě subjektivní, názory. Myslím, že by ty, kteří mají vinu na aktuálním dopadu výročí té tragédie chtěli účinně inzultovat.

Zajímavý poznatek jsem se dozvěděl o konci války. Rudá armáda se zastavila na konci války jako "plně" vyzbrojená s rozhodným názorem, že se po konci války vrátí domů udělat si pořádek. To řekl jednomu známému vysoký důstojník. Zklamáním pro ně bylo, že byli vlastním velením před odjezdem odzbrojeni. O této "politrucké vychytralosti" jsem zatím nikde nečetl.

1 0
možnosti
Foto

problémem je, že u nás se dlouho mlčelo o podílu SSSR na porcování Polska, o anexi pobaltských států, o napadení Finska Sovětským svazem, o osvobození západní části republiky Američany.

Konec konců, i o osvobození Prahy se vyprávěly pohádky.

6 1
možnosti

Tentokrát souhlas. Všímám si ale, že kritika se nesnáší na hlavy těch, kteří skutečnost objasňují. Kritika je směrována na ty, kteří teď ve snaze "vyvážit" ty Vámi jmenované letité problémy ztrácejí objektivitu přesně jako dříve komančové.

3 0
možnosti
Foto

Ano, někteří se snad zn bláznili. Karma...R^

1 0
možnosti
Foto

Poznámka. To ale není vinou špatné lidské paměti, spíš zlého úmyslu... A propagandy. Velmi smutné 75 let po válce. . Díky za článek.

2 1
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1616x
Člověk, co by se rád podělil o své názory

Seznam rubrik