Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Ladislav Jílek

24. 4. 2012 8:26
Můžeme jít ještě hlouběji

V r. 1526 zvolili čeští stavové králem Ferdinanda Habsburského. Zajímavé bylo, že mezi těmi šlechtici, kteří ho volili, byli jen dva katolíci, ostatní byli jiného vyznání apřesto  zvolili katolíka. Historici v knihách píší např. o turecké hrozbě, ketrá vyžadovala...atd. Uvádějí i jiné důvody. V účetních knihách habsburského dvora je však uvedena velká částka, která byla volitelům vyplacena. Je uvedeno i jméno šlechtice, který ji převzal. Ovšem nehodí se takto špinit naše dějiny, tak se o tom nepíše.

0 0
možnosti
IR

demograd

24. 4. 2012 10:51
Re: Můžeme jít ještě hlouběji

Podle toho soudím, že jsme svými kořeny slované:-)

Také je ovšem pravda, že nepřiznání sviňáren vede, z obav z odhalení, v důsledcích ke korupci a vydírání!

0 0
možnosti
H

Halfunx

24. 4. 2012 7:45
Odstranit přeběhlíky lze úplně jednoduše.

Odstraňme příčinu. Nepotřebujeme strany, politiky, parlament, senát a všechen aparát okolo.

Potřebujeme přímou demokracii.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 4. 2012 13:15
Není to úplně jednoduché

Je tu politický program, ideály, se kterými člověk šel do politiky. Osobní angažování se, spojení své osoby s politickou stranou. Strana věří politikovi a politik věří straně, to je vzájemné. Strana bez politiků není ničím, stejně jako politici se nedostanou dnes do parlamentu bez strany.

-

Může pak pouze politik zradit stranu? Nebo může strana zklamat politika? Pokud byl politik v popředí kandidátky, určitě se nedá říct, že se vyvezl do parlamentu, možná se to dá vidět i tak, že pomohl straně ve volbých uspět. Když pak devět z deseti voličů té strany přestanou straně důvěřovat a nemyslí si, že je zastupuje jak slibovala, není to náhodou dost dobrý důvod, aby jim politik této strany dal za pravdu?

-

Já bych řekl, že celý problém způsobuje náš systém voleb do parlamentu. Volíme lidi? Kandidátní listiny? Strany? Já bych chtěl dát hlas jednomu jedinému zástupci a chtěl bych mít možnost mu ho vzít, když mě naštve. To by přeběhlíky vyřešilo jednou pro vždy.

0 0
možnosti
IR

demograd

24. 4. 2012 11:03
Re: Není to úplně jednoduché

Až se naučíme číst "skutečné" programy stran, pak to snad bude lehčí. Zatím se hřeší na naši důvěřivost, jako firmy, které nabízejí zhodnocení vkladů třeba o 45%:-P

Jen Klaus deklaroval jasně, že peníze nesmrdí;-)

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

23. 4. 2012 13:10
Máte to popletené. Paroubek, ani Píková nepřeběhli

Přeběhlík je třeba Melčák. Přeběhlík je zrádce a podvodník, který se vetře do strany a až mu připadne výhodné její program hodit za hlavu, tak naopak proti němu bojuje. Socialisti a socdemáci mají shodný program a ideové zaměření. To je jakoby dva rybářské spolky hospodařily na stejném rybníku a rybář se rozhodl o ten rybník start se spolkem druhým. Víte v jakém případě by byl přeběhlík??? No, šup, zapojit šošoštku!!! No přece kdy se o rybník přestal starat a v noci tam vodil pytláky. Kapišto?

0 0
možnosti
IR

demograd

23. 4. 2012 19:24
Re: Máte to popletené. Paroubek, ani Píková nepřeběhli

Kdybystečetl pozorně, tak jsem neoznačil Paroubka za opravdového přeběhlíka, on JEN vstoupil do NS 95, kterážto strana se schovala za původní "nár.soc", enže se stali jakýmsi socialistickým paskvilem, což Paroubek využil a "sloučil" je se svou novou stranou!

 Bylo to stejné, jako kdysi se soc.dem. sloučili s komunisty:-/

Peake prostě odešla od VV:-)

Paroubek utekl od odpovědnosti za špatnou volební taktiku;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x

Seznam rubrik