Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IR

Ivo Rottenberg

25. 10. 2012 12:29
Ještě ke zvláštnímu druhu chamtivosti

Ona to není čistá chamtivost, jen snaha přijít k něčemu levně:-)  Proto se budou časem objevovat další otrávení;-)

 Také nelegálně získaný program patří do této kategorie;-( To, že je to Trojský kůň se ukáže až po spuštění8-o

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

23. 10. 2012 9:57
Také dnešní titilek n Novinky.cz

Smrtící metanol: Obvinění v kauze začínají pomalu vypovídat;-)

KONEČNĚ!!

0 0
možnosti
JH

bednarik62

22. 10. 2012 15:58
Opravdu

nemohu zato, ale v mé rovnici se třemi neznámými, mi pořád vycházejí na 1. místě Vietnamci, kteří nemají vztah ke zdejším domorodcům, pracují ilegálně v plné konspiraci, kam našinec nemá žádný přístup, v orientu má cenný cíl mnohem vyšší hodnotu než život neznámých jedinců, jsou nepolapitelní, nerozeznatelní a asiatsky mazaní. Zrádce se nemůže najít, policie je na holičkách, zvláště když pracuje v bílých rukavičkách.

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

22. 10. 2012 18:14
Re: Opravdu

Razie v tržnicích jen odhalovaly padělky značkových obleků atd.;-)  O lihoviny nešlo. Ano, cigarety, ale ty "zabíjejí" pomalu:-P

Navíc se nikdo z postižených nezmínil, že to má od nich:-(

0 0
možnosti
PK

tyfor

22. 10. 2012 14:57
Soud

Ještě jsem nikde nečetl ani jsem neslyšel , že by někdo z postižených zažaloval ten náš vypečený stát o náhradu škody ,postiženým anebo pozůstalým.Za tuto aféru zodpovídá stát ,občané platí daně , aby je stát před takovými lumpárnami ochránil, nebo se máme bát i najíst.

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

22. 10. 2012 15:11
Re: Soud

To bude tím, že se cítí jako spolupachatelé;-( 

Přece věděli, že kupují na černém trhu za malý peníz, což je druhá strana oné chamtivosti:-P

A kamarádi z mokré čtvrti nejsou vždy úplně čistí, a s potravinami to je tak, že již neexistuje dobrá uzenina, v masových konzervách jsou jen vepřové kůže a nakonec  pomazánkové máslo je bez másla;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 10. 2012 12:40
Aha

A jak napomohlo kolkování prodeji pančovaného alkoholu?  On by se bez kolkování prodával hůř? (Jinak si fakt, že "kolkování napomohl" neumím vysvětli.)

  PS: Můžete vysvětlit, jaké okamžité opatření měla vláda učinit, když zjistila, že v obchodní síti se jedovatý alkohol? Tušíte, kolik by se ho bez tohoto opatření ještě ze skladů do prodejen dostalo?

  Ale nadává se dobře, že? Je jedno na co.

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

22. 10. 2012 13:03
Re: Aha

Zde sloužily falešné kolky!

0 0
možnosti
O

on7.

22. 10. 2012 12:22
Chamtivost?

Snad snaha byt uspesnym, ne?

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

22. 10. 2012 12:24
Re: Chamtivost?

Úspěšný podvodem?

0 0
možnosti
PJS

pes jitrničku sežral

22. 10. 2012 0:56
Uz na zacatku 90. let

tu byla rumova afera, kdy se stat marne pokusil zastavit mafii. Ten boj byl davno prohran, mafie ovladla zemi a ani soucastny pruser na tom nic nezmeni. Obetuje se par pesaku a zlocin bude rejzovat dal.

2 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

22. 10. 2012 0:38
Shrnutí dlouhého vstupu níže

S chamtivostí a hlavně bezohlednéstí nejhrubšího zrna je nutno počítat, stejně jako s šetřílky, co riskují vlasntí zdraví. Nejhorší nejsou ti grázlové, takoví tu budou vždy nějací. Nejhorší je stát, který těmto dává naprostou volnost. Navíc stát tu pro ně vytvořil ideální příležitost - vysokou daní a laxním dohledem. Jde o neschopnost či spíš nezájem a hrubou lhostejnost.

Dle mého stát takto funguje všude, tady to jen přišlo na povrch tím nejbrutálnějším způsobem. Kde to je jen tak, že se oškubou lidi o peníze a nikdo není mrtvý, tak si toho ani nevšimneme.

3 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

22. 10. 2012 0:17
Máte pravdu, i když mé důrazy jsou jinde

Chamtivost podvodníků a možná i chamtivost šetřilů, to máte pravdu. Jen doplňuji, problém není, že měli nekvalitní alkohol s obshem metanolu. Pálením zkvašeného ovoce vždy nějaké metanol bude, ten jde odstranit a zbývá v malém množství. Etanol tu působí, že to malé procento (či jeho zlomky) neutralizuje, z hlediska organismu. Problém není ani výroba lihu z denaturovaného lihu. To jsem si taky myslel, dřív se denaturovalo přidáním 9,5% metanolu a zbytek různá svinstva jako nafta či nějaké chemikálie pro "chuť". Protože toto bylo smrtelně jedovatné, ani tak se denaturovat líhu u nás nesmí.

Problém je, že nějaké zvíře tam dávalo čistý metanol. Důvody jsem nepochopil a obsah metanolu tu byl vysoký. Od počátku se vědělo, že to je smrtelně jedovaté. Malé přídavky metanolu můžou zlepšit chuť např. nekvalitních vín, takto to před lety dělali podobní holomci v Rakousku, následky snad podobné.

Dále, já tu vidím hlavně katastrofální selhání státu. Nekalé prodejce bych trestal tak, že bych je

1 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

22. 10. 2012 0:22
Re: Máte pravdu, i když mé důrazy jsou jinde

nechal vypít, co namíchali pro jiné. Selhal tady stát, vždy o tom, že se prodává vysoký podíl pančovaného alkoholu z denaturovaného lihu se vědělo. Psali o tom v nějakém časopise před pár lety. Kalouska to nechalo klidným, daňový únik ho nezajímá a Hegera zas moc nezajímalo, že se někdo může přiotrávit. Denaturovaný líh se vyrábí přídavkem bitrexu, což je nejedovatá či slabě jedovatá ale velmi hořká látka. Jde to z většího odstranit Savem, ale zbývají tam pak nějaké zplodiny a dlouhodobě si člověk zadělává na rakovinu.

Nemáme tu žádnou kontrolu na trh s alkoholem. POkud stát napálí vysokou spotřební daň, tak je povinen zajistit, že lidi si budou v legálních prodejnách kupovat líh skutečně legální. Vysoké zdanění přímo motivuje k pančování či pokoutním dovozům. Zde je stát povinen jednat a obojímu zabránit. Pokud by totiž stát nebyl, tak by nebyl důvod prodávat denaturovaný líh (či metanol).

Stát umí šlapat lidem na paty, ale spíš slabým. Příkladem je Drábek, kde na jeho ministerstvu

2 0
možnosti