Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

nakej_nick

21. 11. 2011 14:09
Jízda na červenou stála dost životů, a nesmět ji postihovat.

To není pravda. Nemůže (ač by podle tragikomických výkladů na téma červená = zákaz vjezdu ráda) ji postihovat blokovou pokutou, ale může ji zdokumentovat a předat do správního řízení.

0 0
možnosti
B

bbaarrtt

21. 11. 2011 10:07
Postřeh

Když už se tu rozepisujete o té bezpečnosti a nebezpečnosti, potažmo ohleduplnosti, bylo by dobré si ty myšlenky předtím srovnat. V článku je toho víc, ale například zmínka o tom, že se předjíždějící "šílenec chce náhle" zařadit a způsobí tak předjíždějícímu předpokládám "ohleduplnému a slušnému" šoférovi problém... Není to náhodou tak, že mám udržovat odstup a nekomplikovat předjíždějícímu jeho manévr? Ano je. Pokud tedy nehodlám sám předjíždět, tak mám před sebou tolik místa (a zároveň přehled o situaci za mnou), aby se případný předjíždějící mohl v klidu zařadit. Povídačky o tom, že to bylo nebezpečné, páč jsem musel přibrzdit jsou tím pádem mimo mísu. Ano slušnosti na silnici není nikdy dost. Ale Je to o všech lidech. Budu se opakovat (u Vás to je poprvé), ale žádný zákon nenaučí lidi být k sobě slušní a ohleduplní (nejen na silnici). A naopak to, že jednám/jedu zásadně jen podle zákona ze mě nedělá automaticky slušného řidiče..

0 0
možnosti
JL

nakej_nick

21. 11. 2011 14:05
Re: Postřeh

Tleskám.

Bohužel u osobáku není povinnost ponechat místo na předjíždění (oni ji často nedodržují i ti, kteří by měli), takže pro hodně neslušných řidičů je to OK - ačkoliv nemají výkon/ zrychlení/ odvahu na předjetí, jsou schopni se kilometry vléct nalepení za pomalým vozidlem a je jim fuk, že zdržují další, kteří by 2x1 auto předjeli v pohodě ale na 1x2 to nevychází - přece dodržují předpisy. Další sorta jsou pak ti, kteří o těch za sebou ani nevědí, protože mají zrcátka jako držák blinkrů.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 11. 2011 8:18
jezdit se má bezpečně, o to nejde

Ale zase městská policie tu rozhodně není od toho aby suplovala činnost státních orgánů-prostě ze zákona nemá takovou absolutní  pravomoc. právě proto že je podřízena vedení obce a nikoliv státní judikatuře. Představte si třeba že starostu zajímalo co máte doma tak by Vám tam poslal městského strážníka aby u Vás udělal domovní prohlídku. Blbost, že jo?

Na druhý straně si dovedu představit situaci, že by městský strážník - byť třeba nemá pravomoc za některé přestupky vybírat pokuty -řidiče stejně zastavil a upozornil ho že porušil dopravní předpisy...Ale jak se říká zadarmo ani kuře nehrabe, co?

0 0
možnosti
IR

demograd

16. 11. 2011 9:07
Re: jezdit se má bezpečně, o to nejde

Státní policie není vždy a všude, proto obce chtějí alespoň obecní-městskou, aby se u nich dala ve špičce třeba přejít vozovka!!

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

15. 11. 2011 23:27
Vyvedu Vás z omylu...

Krásně se to spojí. Do Holandska jezdíme tařka 2x týdně pro auta, takže Vám potvrdím, že tam nejezdí ohleduplně. Tam klidně projedou na červenou křižovatku, nedají přednost a jako omluvu zvednou jenom ruku a smějou se. To tam je normální.

K pneumatikám. Nevím, ale byl to nějaký neznalec nebo nevím, ale napsal do blesku, že guma vydrží 4 roky. Je to blbost a víte proč? Protože třeba letošní pneumatiky s DOTkou 2011 byly provařené už v roce 2007, kdy jsme je omylem dostali od dodavatele. Prostě si fabrika udělala zásoby na rok 2011 a místo toho, aby nám poslali 07 rok, tak to spletli a my se smáli. Takže je možné, že ty (tipuji Vás tvrdě na Polarisky,) Vaše pneumatiky můžou být reálně i klidně 5 let staré. On totiž není problém to tam vyrazit o pár let později. A pneumatiky vydrží klidně i 8 let, když se udržují na jednom místě při stálé teplotě. To tedy znamená - v teplém skladu.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

16. 11. 2011 0:00
Re: Vyvedu Vás z omylu...

A nechtěl jsem se Vás nějak dotknout.. Mě jen vadí, že lidé opakují to, co napíšou v nějakém bulvárním článku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x

Seznam rubrik