Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

victorino

2. 10. 2012 19:54
pravda neustále vítězí...

a lháři už dávno vyhráli...

0 0
možnosti

Ottis300

2. 10. 2012 18:49
Víte, na té standartě měla být "pravda Páně ..."

Takže jen polovina pravdy. Taková ta česká pravda.

0 0
možnosti
JR

raz

2. 10. 2012 18:13
Váš článek je pěkný,

ale nějak mi od druhého odstavce nekoresponduje s jeho nadpisem.

Mám názor,že označení "pravdoláskař" je opravdu puncem lidí, kteří nějak nechtějí přijmout realitu stávajícího světa, popřípadě vědomě žijí mimo ni. Ne každého z okruhu Havlových příznivců,a to i z okruhu jeho nejbližšího přátel, lze do okruhu "pravdoláskařů" zařazovat. A to ze dvou důvodů: Buď zvlčili.. typickým představitelem těchto je Saša Vondra nebo pochopili,že Havel a jeho teorie jsou sice krásné na poslouchání, ale jejich realizace mnohdy společnosti přímo škodí a s Havlem se dostali do zásadních rozporů. Představitelem těchto druhých je (vlastně už byl)  např. Jiří Křižan. Naopak typickými představiteli Havlových „pohrobků“,kteří převzali naprosto nekriticky jeho kazatelské manýry, ovšem bez jeho tak obdivuhodného ironického nadhledu, jsou Jiřina Šiklová a Jiří Pehe. Tito lidé mají opravdu punc„pravdoláskařů“,coby skupiny lidí odtržených od reality , ale to s obsahem vašeho článku koresponduje jen okrajově.

0 0
možnosti
IR

Ivo Rottenberg

2. 10. 2012 18:32
Re: Váš článek je pěkný,

To je tím, že jsem nadpis napsal již včera:-)

0 0
možnosti
JK

holkazhane

2. 10. 2012 18:10
Nevím proč pořád všichni

očekávají, že Pravda a láska zvítězí....O tom to přeci vůbec není. Je to jen cíl někde v dálce, vlajka, nápis, slova ,chovaná v paměti.....Jde o to, abychom se rozhodli za jakým cílem půjdeme nebo se spíš pokusíme jít. Stejně jako v normální společnosti nezvítězí závist, krádež a lež. Člověk bez toho nápisu někde v dálce nebo nad hlavou se tady jen tak motá, než umře. Život by měl mít smysl, něco co ho přesahuje a to o generace.

1 0
možnosti
BM

sallyna

2. 10. 2012 18:03
Nevím co je na tom tak zlého

Pravda a Láska.... To jsou přece základní pojmy jak by měli lidé žít. Za Pravdu lidé umírali a Láska-přece mít někoho rád, to přece něco úžasného.

Takže: CO VÁM VŠEM NA TOM VADÍ!!!

1 0
možnosti
JR

raz

2. 10. 2012 19:07
Re: Nevím co je na tom tak zlého

Nejvyšší formou lásky je láska k sobě - napsal Dalajláma Tändzin Gjamccho. Považuji to za absolutní moudrost a  dodávám, že bez poznání pravdy o sobě to nejde.  Z toho se dá dovodit, že Pravda a láska zvítězí tehdy, když  na sebe budeme pohlížet s láskou i když jsem bytosti chybující a hříšné a  přestaneme sebe  i druhé za to soudit..

I tak se dá na toto universální heslo pohlížet..viďte?

0 0
možnosti
FK

ataknevim

2. 10. 2012 17:59
Snad někdy Pravda a Láska zvítězí

Ona nemůže zvítězit nadosmrti, to by překonala Ježíšovi učedníky - nicméně vítězí! Ale ta skautská! Ne ta Václava Havla, i když to bude asi to jediné, co si ze skautu zapamatoval. Avšak neměl na víc, než to proklamovat.

0 0
možnosti
JK

holkazhane

2. 10. 2012 18:12
Re: Toto vítězství se dá jenom proklamovat.

A bývá to v tady a teď čím dál těžší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x

Seznam rubrik