Diskuse
Čechům je lhostejné, co jedí?
Děkujeme za pochopení.
JanHap
Ovocný čaj
také není pravý čaj. Já mám takový dojem, že úředníci EU, aby vykázali nějakou činnost, tak zakazují, přejmenovávají, a podobně škodí. U nás úředníci ještě na přejmenovávání nedorstli, tak zatím vymýšlejí různá hlášení, výkazy, statistiky, které k ničemu nejsou a ani je ti, kteří to vyžadují, nečtou.
johnpeters
Re: Ovocný čaj
Žádný úředník nemůže za to,že čeští (velko)řezníci dělají mizerné uzeniny,A nejen řezníci,tento šlendrián je skoro u všech potravin,vyráběných jaksi sériově, v Česku.Stašlivý úpadek tohoto odvětví!!...A hygiena se klidně pase...Fuj!.
pěnice
Nedostatek másla byl kdy ?
Jsem starší ročník a něco podobného nepamatuji.To snad po válce,ale ne v sedmdesátých a osmdesátých letech.
weirdowl
Re: Nedostatek másla byl kdy ?
Ani v šedesátých letech nepamatuji nějaký nedostatek másla, navíc máslo bylo opravdu máslo.
lajika
na pomazánkovém másle
opravdu nevidím nic špatnýho - smetana (to je těch vašich 30% másla asi?), sušený mlíko a syrovátka, bramborovej škrob (ne - ani na ten se neumírá) a zanedbatelné množství soli. Jedinej problém (pro EU) je, že se to jmenuje máslo a není to máslo, ale vaše frflání o ne-kvalitě je v tomhle konkrétním případě mimo mísu.
Než začnete nadávat na kvalitu potravin, přečtěte si jejich složení. Bude to dvojnásob přínosné - 1) nebudete blábolit koniny 2) umožní vám to kupovat si potraviny, které jsou tím, co očekáváte. Vyhnete se nepříjemným překvapením
zajicek8
Re: na pomazánkovém másle
Jednou za čas strávím čtením etiket značný čas. A lze najít párky s obsahem masa nad 800, suchý salám se 100 g vyrobenými ze 125g masa, jogurty, sýry atd. Vyberu kvalitní, vyzkouším a když chutná, zařadím do svého nákupního košíku. To, že si někdo kupuje páry co kolem masa projeli rychlíkem, není moje starost.
Jean-Luc Picard
raději si zjistěte, z čeho to vámi zatracované PM je
a pak pište. Jen tak nebudete za hlupáka.
smetanová kulturasmetanasušené mlékosušená syrovátkabramborový škrobjedlá sůl ( 0,5% )
kdepak tam máte nějakou podřadnou složku? Kde je rostlinný tuk?
Je to zdravá pomazánka, která byla před lety nazvána pomazánkové máslo.
Jean-Luc Picard
Re: raději si zjistěte, z čeho to vámi zatracované PM je
Pardon, redakční systém mi zrušil formátování složení.
smetanová kultura - smetana sušená - mléko sušené - syrovátka - bramborový škrob - jedlá sůl ( 0,5% )
To vše je mnohem zdravější a vyváženější než se nacpat máslem kde je většinou jen tuk a něco málo bílkovin a cukrů (ale i máslo je dobré).
Hezky srovnáváte nákupy u nás a za hranicemi, jen jste zapomněl podotknout, že tam je cena srovnatelná a někdy i nižší než u nás. Takže neházejte vše na nás (Čechy), že nakupujem jen levné. To spíše výrobci nás šidí. Mám možnost jezdit jednou za čas za hranice nakoupit i potraviny, takže nás nebalamuťte tím, že je to naším šetřílkovstvím. Je to okrádáním zákazníka a děláním hlupáků ze Českého spotřebitele těmi úžasnými firmami. Jo kdybyste chtěl opravdu dobře vyprat, tak si kupte stejný prací prášek za čárou, ne u nás.
ivuskli
A není snad každýho věc,
co jí? tak si kupujte kvalitní potraviny, dostanou se i v naší kotlině... a kdo na to nemá, prostě si pořídí salám za pár kaček u Lidla. No a co? Dopadneme ve finále všichni stejně . Tak nač ty kilometry popsaného virtuálního papíru o pomazánkovým másle a spol.?
ivuskli
Re: A není snad každýho věc,
Jako když si kopíte konzervu hovězího, co čekáte za zázrak? my jsme to kdysi fasovali na kolejích za stravenky a říkali jsme tomu "krokodýl".
J.K.S
off topic
Tím že za větu oznamovací dáte otazník, se z ní věta tázací nestane. A pomazánkové máslo nemá s margarínem nic společného, pokud to je pomazánkové máslo a ne ty ty hnusoby ze supermarketů, které vedle pomazánkového másla ni neležely.
reverend3
Nevím.
Nevím, ale tuším.Nevím, proč si stále někdo honí triko na Pomazánkovém másle. Jaký je rozdíl mezi PM,kakaovým máslem, burákovým máslem,bambuckým máslem?Z hlediska názvu absolutně žádný. Obrovský rozdíl je ve složení.Zjednodušim. Pomazánkové máslo obsahuje asi 30% mléčného tuku, ostatní uvedené hmoty ani "ň".Přesto používají název máslo.Nevěřím, že by autor pojednání toto nevěděl, nebo nedokázal rozlišit.Jako důvod článku, mi proto vychází snaha odvézt pozornost od uměle vytvořeného problému Bruselem a autorovo eurohujerství.
Gmurr
Re: Nevím.
Proc chcete vedet jaky je rozdil mezi burakovym maslem a mezi bambuckym a pomazankovym? Vy to neumite rozlisit?
certik_bertik
chtělo
by to z pomazánkového másla udělat lokální specialitu a je to, že jo třeba frantíci maj máslo s lanýži a prodávaj to za draho
petrik1960
co si nejdříve
o tom produktu něco přečíst ??? platí i pro většinu diskutujících, PM v sobě nemá margarín !!!!
Jan Sedláček
chemikálie
S vaším názorem na zákaz pomazánkového másla sice nesouhlasím, ale jinak máte celkem pravdu- chemikálií je v potravinách příliš moc a mnohé z nich jsou prokazatelně zdraví škodlivé, např. glutamát, sacharin nebo aspartam- viz např. http://jansedlacekjan.blog.idnes.cz/c/294594/Aspartam-sladke-nebezpeci.html
Z mechu - nová registrace
Re: chemikálie
Zakázaný není ten výrobek, ta pomazánka se specifickou chutí, která má blíž k určitým sýrům než máslu. Je zcela v pořádku, že se tomu nebude říkat máslo, i když to bylo "pomazánkové máslo". Ten název prostě klame a je v pořádku ho nahradit.
- Počet článků 408
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1261x