Vajíčková bitva pokračuje

V sobotu jsem napsal, že se na facebooku organizují lidé, kteří pomocí vajíček vyjadřují svůj odpor k Jiřímu Paroubkovi. Je zajímavé, jak silný je internet sám o sobě. Od soboty přibylo přes dvacet tisíc lidí a dnes jich je tam bezmála 42 tisíc. Přírůstek je šest tisíc denně. A bezpochyby budou přibývat. Pro mne osobně je to důkaz, že se v našem státě začali zase aktivizovat lidé a že stačí, aby se někde objevila nějaká platforma, která jim to umožňuje. Už se nedivím, že v Íránu zablokovali před volbami přístup na facebook. 

Myslím, že kdyby Paroubek byl u moci, facebook by nejspíš zablokoval také. Není tam totiž jen jedna skupina, která stojí proti Paroubkovi. Pravda skupina Vejce pro Paroubka v každém městě! je nejsilnější, ale je tam řada dalších spontánně vytvořených skupin a jsou poměrně dost početné. Pobavila mne tam jedna skupina Paroubka adorujícího, ale ona adorace je legrační díky faktu, že skupina má jen jednoho člena. Studium facebooku může být pro politika docela zajímavé. Například Obama má na facebooku více než šest miliónů fanoušků a vyhledávač oznamuje, že tam je více než pět set různých odkazů na tohoto politika. Topolánek je facebooku zjevně lhostejný. Jeho účast (kladná i záporná) je tady minimální.  K Ransdorfovi se hlásí tři přátelé a k Remkovi o jednoho víc, kdyby to tak dopadlo i ve volbách, byl bych spokojený. Zhruba dvacet tisíc členů má skupina, která si dala název Najde se milión lidí, kteří nesnáší Ratha a Paroubka? 

Kdyby se hlasovalo přes facebook, mám pocit, že by volby dopadly dobře. Nejde mi ale o to, koho volit, nebudu tady dělat někomu službu ve formě volební agitace. O tom, ať si přemítá každý sám. Spíš mi jde o to koho NEVOLIT. Obecně si myslím, že je škoda času jít k volbám a podporovat okoukané, zprofanované a nedůvěryhodné, protože stále dokola slibující a nic neplníci, tváře. A je mi jedno, z jaké jsou politické strany. Volby by neměly být slepou podporou nějaké strany, ale pečlivým výběrem konkrétních kandidátů. Proto bude nutné v letošních volbách ať už teď do Evropského parlamentu či na podzim (a ty budou důležitější) se více zamýšlet nad volebním lístkem a vybírat na něm méně okoukaná a méně zprofanovaná jména. Ono to něco naznačí i politickým stranám, aby se zamyslely nad tím, kdo stojí v jejich čele. Samotná vajíčka jsou sice zábavná, ale zjevně nestačí.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivan Rössler | středa 27.5.2009 9:10 | karma článku: 44,97 | přečteno: 12129x
  • Další články autora

Ivan Rössler

Petr Oliva

10.2.2019 v 8:08 | Karma: 13,30

Ivan Rössler

Ivan Mládek 77

7.2.2019 v 7:44 | Karma: 23,35

Ivan Rössler

Lovec perel Mirko Pašek

6.2.2019 v 10:47 | Karma: 14,61

Ivan Rössler

První den Novy

4.2.2019 v 9:00 | Karma: 13,15

Ivan Rössler

Ticho za Jana Palacha

14.1.2019 v 9:29 | Karma: 20,98