Dostali jste také Kalouskovu složenku?

Miroslav Kalousek rozeslal složenky na 121 000 Kč na úhradu dluhu, který má každý občan, včetně nemluvňat, jako svůj podíl na státním dluhu. S některými staršími občany to údajně seklo, takže museli vyhledat lékařskou pomoc. Doufám, že to seklo především s těmi, kteří prahnou po „třináctých“ důchodech, bezplatné lékařské péčí, a všechno pokud možno zadarmo. Čekal jsem, zda - až tato složenka doputuje ke mně – to se mnou šlehne taky. Musím se přiznat, že nešlehlo.

Dočetl jsem se dále, že někteří občané začali posílat složenky zpátky Kalouskovi s tím, že dluh by měl zaplatit politik, který je za dluh mnohem odpovědnější než občan. Pravdu nemá ani Kalousek, ani občan. Kalousek pochybil špatným rozdělením dluhu i na nemluvňata, protože pokud je někdo za státní dluh odpovědný, pak je to volič, tedy ten, který má volební právo. Volič rozhodl, jakou cestou, respektive s jakou vládou, se bude naše země ubírat. Navíc je to volič, který strany nutí k populismu, který volí okamžité výhody, ať to stojí, co to stojí. Je to volič, který nešel k volbám, ale nezbavil se tím odpovědnosti za jejich výsledek.

Připomínám to proto, že za pár dní budou opět volby. A budeme opět volit, zda chceme, aby náš státní dluh rostl a měli jsme se dobře na úkor budoucnosti anebo se rozhodneme pro realistický pohled na naši budoucnost. Ale nejde jen o dobrou volbu, jde o průběžné sledování toho, jak si vláda a parlament počínají. Je to o tlaku veřejnosti na odvolání zkorumpovaného politika, pokud se nějaký objeví. Je to o volání k zodpovědnosti politika, který reprezentuje obvod, ve kterém se nechal zvolit a je tedy zodpovědný konkrétním lidem, kteří v jeho obvodu bydlí. Je to zkrátka o permanentní politické aktivitě.

Pokud se o politiku nestaráme, nevolíme anebo volíme zodpovědně, pak jsme vinni za současný stav a je správné, abychom pykali. Vyzývám Miroslava Kalouska, aby státní dluh znovu přepočítal, vynechal z něj osoby bez volebního práva a složenky už s vyšší částkou znovu rozeslal. Je lepší, přátelé, když to s vámi sekne ještě před volbami. I když – možná – ta nemluvňata jsou na té složence uvedena správně. Sice za nic nemohou, ale mají takové rodiče, kterým je jedno, že v budoucnosti tato nemluvňata budou tento dluh platit taky. Proto přemýšlejme, zda chceme volit naši přítomnost anebo jejich budoucnost.

Autor: Ivan Rössler | neděle 16.5.2010 7:27 | karma článku: 35,23 | přečteno: 2343x
  • Další články autora

Ivan Rössler

Petr Oliva

10.2.2019 v 8:08 | Karma: 13,30

Ivan Rössler

Ivan Mládek 77

7.2.2019 v 7:44 | Karma: 23,35

Ivan Rössler

Lovec perel Mirko Pašek

6.2.2019 v 10:47 | Karma: 14,61

Ivan Rössler

První den Novy

4.2.2019 v 9:00 | Karma: 13,15

Ivan Rössler

Ticho za Jana Palacha

14.1.2019 v 9:29 | Karma: 20,98