Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

5. 2. 2008 23:49
Pár dobrých

jsem jich potkal, možná by se vešli na jednu ruku. Na vojně jednoho, s jedním jsem dělal, pak vzdálený příbuzný si vzal holčinu překrásnou, chytrou ale zlí lidé ho kecama dohnali k rozvodu, rodina to je velice slušná, pracovitá, takže jich je na dvě ruce zhruba dobrých. A ostatní nevím. Pár slušných se mezi níma určitě najde ale co se zbytkem nevím. Nevím, jak je předělat aby fungovali trochu jako my. Sami sobě tímto životem ubližují. Určitě by si na lepší život v dostatku a v klidu ale i v práci, rychle zvykli všichni ! Ovšem, jak jim to vtlouci do hlavy! Nevím. Nejsem velký optimista?

0 0
možnosti

Jiří

25. 1. 2008 12:11
Hezký článek, odpovídá mým zkušenostem

Takže mu věřím. Problém není v jiné rase či barvě kůže. Řada z nich jsou stejně bílí jak evropané, jinkdy člověk neví, nejde-li o Itala. Je tu ale jiný životní styl. Nevadí mi kulturní odlišnosti jiných národů - Číňanů, Vietnamců, Ukrajinců. Vadí mi pouze, pokud to přesahuje určité normy. Pokud páchají trestnou činnost, nebo mají jiné hygienické návyky. Zkrátka pokud nechtějí respektovat to minimum, co se od každého očekává, ať je bílý nebo šikmooký atd.

Nevadí pracovití a přičinliví lidé, nevadí ani větší zdvořilost Asiatů. Nevadí ani velká pracovitost Ukrajinců. Vadí ale krádeže, nepořádek, zneužívání dávek, násilná činnost atd. VAdí u všech stejně. Myslím, že existuje něco, jako páchání zločinu v organizované skupině, jsou tu vyšší sazby. A u této skupiny mívám ten dojem - organizované vydírání státu - soudy, dávky, vyhrožování, řeči o rasismu. Organizovaná dětská prostituce, organizování zločinu, hrubost na veřejnosti.Jde o skupinový jen, ne o ojedinělé případy.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

25. 1. 2008 0:09
Paní autorko...

...moc pěkný článek, dávám karmu.

Já za celý svůj život potkal jediného slušného - Dezidera. Číst neuměl, ale makal jako čert třeba taky 14 hodin denně, aby pak svůj majetek bránil mačetou a vzduchovkou před ostatními "soukmenovci". Dobrej chlapík.

0 0
možnosti

Pražák Roman

24. 1. 2008 22:48
Volič Národní strany

Pěkný článekR^[>-].Já za celý svůj život potkal snad maximálně 3 slušné cikány(romy),které mám rád,a co jsou v pohodě.Ti kdyby chtěli a potřebovali pomoc,pomohl bych.

Bohužel s drtivou většinou tohoto etnika,mám negativní zkušenosti:-/

0 0
možnosti

deinonychus

24. 1. 2008 19:48
škola života

Tak tomu se říká škola života :-). Nejvíc mě dostaly ty maturity, které musí, ale opravdu musí mít. Logicky, když pak příjde cikán s maturitou, tak mu ji nikdo nevěří, pokud není z normální školy.

Stejně tak v současné době je na základních školách pokyn, že cikáni mohou propadnout jenom dvakrát, tak aby si dobře rozmysleli v kterých ročnících to bude. Kamoška měla o prázdninách jednoho přezkušovat ale stejně dopředu věděla, že projde dál. I když je prý blbý jak ... jak cikán.

0 0
možnosti

Standa

24. 1. 2008 20:05
Re: škola života

Jeden malý omyl: ne jen cikáni, ale všechny děti  ( bílé, zelené modré) smí propadnout jen dvakrát. :-/

0 0
možnosti
AH

nyny.

24. 1. 2008 19:43
hezké

karmičk, opravdu moc pěkný článek, k názorům níže diskutujícím již není co dodat :-)R^

0 0
možnosti

Glock

24. 1. 2008 19:13
Hmm

Nejlepší zkušenosti mám s lidmi, kteří mi do očí řeknou, že "oni nejsou Romové, ale že oni jsou Cikáni" a jsou na to hrdí. Ale takových vidím čím dál méně. ;-(

0 0
možnosti

Pepan A2

24. 1. 2008 19:20
Re: Hmm

Pár takovách jsem potkal. Nepatřili mezi nefachčenky, byla s nimi sranda a neoháněli se na každém kroku rasismem. Byli super. Vlastně jsou, protože se s nimi občas potkávám.

0 0
možnosti

beran

24. 1. 2008 18:50
To, co popsala autorka

zná v různých obdobách mnoho občanů ČR. Snad ani ti občané, kteří se takto chovají (většinou jsou to Romové) o tom musí vědět. Přece nejsou slepí a hluší. Očekával bych tedy, že některá z těch organizací, které bojují proti jejich "diskriminaci" se začne starat o to, aby se naučili ve společnosti obvyklému chování a neztrpčovali svým životním stylem život slušným lidem ve svém okolí. Jejich chování a ne barva kůže je to, co vadí jejich sousedům. Ale aspoň já nevím o žádné organizaci, která by se o jejich kultivaci snažila.

0 0
možnosti

Pepan A2

24. 1. 2008 19:25
Re: To, co popsala autorka

Snahou těchto organizací je vytřískat ze společných peněz co nejvíce pro "začlenení" nezačlenitelných. Jinými slovy na neuskutečnitelné projekty prošustrovat co nejvíce peněz.

0 0
možnosti

Lailaj

24. 1. 2008 18:43
dobrý článek

Článek se mi líbil a myslím, že vystihuje smutnou pravdu, že romové by se měli také začít snažit dělat něco sami pro sebe a ne všechno chtít po nás "bílých" a pak si na más ještě stěžovat.

0 0
možnosti

Milan

24. 1. 2008 18:36
To je nějaký kryptonacismus.

Antifu na vás!

0 0
možnosti

Simona Rosová

24. 1. 2008 18:45
Re: To je nějaký kryptonacismus.

Mýlíte se, pane, životní zkušenosti, nic víc.

0 0
možnosti