Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jablicko

9. 11. 2009 15:02
Od autorky

Vsem dekuji za cas, ktery jste investovali do tohoto clanku, je to jen vytazek z knihy Ceska sestra v arabskem svete. Diky i za vsechnu kritiku. Kdybyste si ale precetli knizku celou, dozvedeli byste se, ze tam vyslovne upozornuji, ze moje vypraveni je ciste subjektivni, vypraveni o mych vlastnich pocitech z reguli a pravidel, ktere mam sanci na vlastni kuzi zazit a videt jejich dopad. Samozrejme, ze nektere popisovane situace jsou plne kritiky, ale stale plati, ze vsechno, co jsem o mistnich zvycich napsala, jsem si take u mistnich potvrdila, proste jsem se zeptala, jestli je to pravda a jestli se to deje a bylo mi to potvrzeno. Moje knizka je vypraveni o jinem svete ne tak daleko od nas a pritom tak diametralne rozdilnem, je zprostredkovanim videt a dozvedet se o jine kulture od nekoho, kdo tam byl a zil, rozhodne neni mou touhou kritizovat, proste jen informovat a vypravet o vlastnich zazitcich. NIKDY jsem si nestezovala, ze v Saudske Arabii musim zit, to nekdo nepochopil.

0 0
možnosti
A

Amamri

9. 11. 2009 7:01
Zcestné

Nechápu, jak někdo může kritizovat něco, čemu nerozumí. Každý stát má svůj systém a je jen jeho věc, jak se chová. Nikdo také nekritizuje velkou spotřebu alkoholu v ČR, promiskuitu apod.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

9. 11. 2009 15:06
Re: Zcestné

Jakto, že ne? Arabové to kritizují každou chvíli. A taky rozpady rodin a opouštění starých lidí.

0 0
možnosti

Erdan

19. 5. 2009 17:24
Náboženství jen konzervuje stav ze sedmého století.

Beduíni se zahalovali před prachem a pískem. Zdědili tradice nomádů a ze středověku byli vytaženi před pár lety.Náboženství jen konzervuje stav ze sedmého století. I u nás bylo u žen normální jít ven v šátku. Ještě moje babička bez pokrývky hlavy neudělala venku ani krok. Podívejte se na fotografie ze 40 a 50tých let čepice na čepici. Klobouk na klobouku.

0 0
možnosti
ML

marlow

13. 4. 2009 22:47
V Arabii plati Arabska pravidla

stejne jako u nas Ceska. Stejne jako ocekavam od Arabu u nas, ze budou dodrzovat nase pravidla, pokladam za normalni, ze v Arabii budu ja respektovat jejich. Pokud se to nejake pipine nelibi, tak at tam nejezdi. Nevim kde si porad nekdo bere pravo odsuzovat zivot lidi pokud neziji stejne jako my. Vse ma sva pro a proti, zadny zbusob neni dokonaly.

0 0
možnosti
M

mischplysch

14. 4. 2009 9:59
Re: V Arabii plati Arabska pravidla

Nikde není psáno, že máme jezdit pracovat jen tam, kde se nám všechno líbí a pokud někde vydělávám, tak nemám právo říct, že se mi tam ledacos nelíbí. A nikdo nezpochybňuje jejich právo na jiná pravidla, ale taky by nikdo neměl zpochybňovat naše právo ta jejich pravidla kritizovat. Oni dělají to samé a západ věčně kritizují. Většina lidí pracujících v saudské arábii nakonec z té země uteče, protože pro normálního člověka to není k žití, narozdíl od mnohých muslimů, kteří na záp. demokraciích nenechají nit suchou a pořád v nich zůstávají. Proč asi? :-/

Saudskou arábii a její do extrému dovedená pravidla kritizují i mnozí muslimové a nelíbí se ani některým osvíceným saudům.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

13. 4. 2009 14:24
Take by me zajimalo, jestli dotycna

pani sestricka ma nejake pozitivni zkusenosti (krome toho, ze tam plati dobre). Po precteni si moc vazim, ze ziji v Evrope. Davam Karmu

0 0
možnosti
M

mandy12

12. 4. 2009 23:34
Aisha

Tohle by si mela precist ta Cecho-muslimka Aisha a vysvetlit, kde je ten jeji idealni islam. Jinak, podle toho jak se muslimove chovaji v Holandsku a jak roste averze normalnich lidi vuci nim, to vidim v budoucnu na hodne velky konflikt.

Prijde stoprocentne jen doufam, ze to bude jeste v cas. Jen pro zajimavost. Pred 30-ti lety vylo v Holandsku maximalne 40.000 muslimu. Dnes uz je to pres milion. A to je jen Holandsko. Takze moc casu nam uz nezbyva. 

0 0
možnosti
K

kion123123

13. 4. 2009 13:38
Re: Aisha

Nezbývá.

Čím dříve začneme s repatriací, tím je možnost se vyhnout velkým konfliktůmR^![>-]

0 0
možnosti
S

SantaKlaun

12. 4. 2009 22:21
Výborně.

R^! Karma jako hrom. Jen víc podobných článků, tyto informace by se měly šířit mezi Evropany, kteří ještě nevědí, jako lavina. Muslimové nám zaplavují pomalu Evropu, staví se tady mešity a za chvíli budou požadovat stejné mravy i pro náš civilizovaný svět. Tomu se musí všemi prostředky zabránit a tyto "tvory" vyexpedovat zpět do pouští. V článku jasně padlo, co si oni o nás myslí, takže by s jejich repatriací neměl být žádný morální problém. Ovšem obávám se, že multikulti pravdoláskové se neprobudí nikdy.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

12. 4. 2009 22:44
Re: Výborně.

R^

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

12. 4. 2009 19:18
Velice dobry clanek !

Alespon se otevrou oci nam, kteri se tam nedostanou a umozni take nahlednout do zvyku arabskeho sveta.

I kdybych tam sel jako turista, byl bych odizolovany, nez nekdo, kdo tam nejaky cas zije a vidi detaily.

0 0
možnosti
S

SantaKlaun

12. 4. 2009 22:21
Re: Velice dobry clanek !

Ani jako turistu mě podobné země absolutně nelákají.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

12. 4. 2009 18:33
Tohle všechno chápu,

je to u nich doma, v Saúdské Arábií, tam ať si dělají, co chtějí - co absolutně nechápu, není ani to, že mají tu drzost požadovat po nás, aby stejné poměry vládly v Evropě, ale to, že naše multikulty levice je v tom všemožně podporuje , lifruje nám je sem po miliónech a nutí nás, abychom si tady u nás doma zavedli stejné poměry, aby se tu muslimové, "bez kterých se neobejdeme", alespoň dle naší levice, cítili chudinky naše diskriminované dobře.

0 0
možnosti
K

kion123123

12. 4. 2009 21:10
Re: Tohle všechno chápu,

proto, je nanejvýš nutné to zarazit, a začít s repatriacíR^!

0 0
možnosti
O

OpetBANgoBAN

12. 4. 2009 17:23
nehodnotím islám.

nějak se tam situace vyvinula a já nehodnotím, jak to tam vedou. do Evropy bychom je (vč. ručníkářů) ale tahat neměli. Jenom mám otázku: smrdí oné zdravotní sestře petrodolary? nesmrdí. tak ať si nestěžuje - vždyť může dělat u nás, v nemocnicích je místa dost.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

12. 4. 2009 19:23
Ja to nevidim jako stezovani.

Ja to vidim jako velice informativni clanek a nahlednuti do cizi (arabske) kultury z prvni ruky, nam nazasvecenym, jelikoz media, noviny a politici nas neinformuji nebo umyslne nechteji informovat, abychom meli umyslne zkreslene predstavy o jine casti sveta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik