Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

15. 12. 2009 12:03
Fakta a fikce?

Ale no tak, pane Pražáku... To si myslíte, že se nikdo do těch diskusí nemůže podívat, aby zjistil, jak to bylo? ;-) Zkuste mi sem překopírovat má slova, jimiž tvrdím, že "muslimští otrokáři v rovníkové Africe nikdy nebyli". Těším se!

0 0
možnosti
K

kion123123

16. 12. 2009 14:26
Re: Fakta a fikce?

Doufám, že se někdo podívá.

V období, které popisujete tam prostě muslimové(v tom prostoru rovníkové Afriky) byli a prováděli to samé, co Portugalci-to je prostě fakt, který nepopřete!!

Hlavně, že můžete plivat ten svůj jed na Portugalce, potažmo křesťany, jako jediné, kdo je otroctví zodpovědný!!:-)Rv

Víte co, napište článek o otročení muslimů křesťany, ano?Jenže to by se něco takového muselo dít, že???!!!Rv

0 0
možnosti
R

Rilian

12. 12. 2009 22:32
Obchod s otroky...

Byl v rukou Arabů od nepaměti. Už biblický Josef byl odveden do Egypta karavanou Ismailovců (potomků nemanželského syna Abrahama a egyptské služky jeho ženy Sáry, od nichž se odvíjí rodokmen Arabů), a prodán zde do otroctví. Obchod s otroky v Africe probíhal tak, že místní domorodí černoští vládci za určitý podíl na zisku umožňovali arabským otrokářům lovit lidi. Ti je pak prodávali na různých trzích s otroky, mimo jiné také Evropanům, kteří je vozili na lodích v opravdu nelidských podmínkách do Nového Světa.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

10. 12. 2009 20:50
Salve, Kione!!

Co se týká paní Sadio, zkusil jsem to s ní na rovině teologické. Tvrdil jsem, že islám a korán nemohou být od Boha, neboť takovou pitomost,že křesťané věří v Trojici-Otec, Syn(Ježíš) a Matka( bl.Panna Maria) nemohl Bůh nikdy nikomu sdělit, a to právě z důvodu že je to pitomost! Dokonalý a absolutní Bůh, jak jistě i člověk bez vyznání pochopí, se nemůže mýlit ani lhát etc.! Na to naše apologetka pravila, že by si nikdy nedovolila předpisovat, co Bůh říci může,a co ne.......;-D  Dodělala mne Amamri, která prohlásila, že ji není známo, že si islám dělá nárok na jediné pravdivé náboženství,  a absolutní pravdu!!! (chápejte, jako tradiční katolík vím, očem mluvím);-D Z toho je myslím poznat, kdo nám to k islámu konvertuje!! Sv.Jehovovi, letničáři, Mormoni etc. jsou proti nim náboženští myslitelé!

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

10. 12. 2009 21:02
Re: Salve, Kione!!

Jinak, cose týká angl. obchodníků s černými otroky, naprost převažují ..................no, Vy víte kdo...!!  Zkuste si to ověřit,budete-li chtít. Španělé a Portugalci? Říká Vám něco pojem ,,marranos,,?  Píšu to proto, že paní Sadio pláče na špatném hrobě!!  Mějte se krásně.   P.S. Domněnka, že jsou našimi spojenci v boji proti islámu je fatální omyl....bohužel patříte mezi lidi, kteří jim to baští. Znáte to: Sovy nejsou,čím se zdají být......;-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 12. 2009 18:49
Nejvíc otroků muslimové lovili mezi Slovany

na Balkáně, v Rusku a na Ukrajině.

Podle jejich učení vlasně bylo otroctví, poddanství i šlechtictví zakázáno. V praxi se od takového přísného výkladu ale postupně upouštělo.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

10. 12. 2009 20:23
Re: Nejvíc otroků muslimové lovili mezi Slovany

Většinou s Vámi nesouhlasím, ale nyní Vám dávám za pravdu! Největší srandou je, že se celý slavný Západ proti těm hajzlům ze Salé & spol. nezmohl téměř na nic! To záporožští kozáci byli jinačí formát, zatopili těm čubčím synům vydatně. 

0 0
možnosti
BH

BoboHml

10. 12. 2009 10:17
Zajímavé,ale otroctví bylo už i za Římské republiky,

císařství.A zřejmě i před ním.

0 0
možnosti
MH

babca

10. 12. 2009 10:01
přemýšlím

k čemu je tzento blog... no patrně grafomanie, jinak nevím, k čemu jinému by mohl sloužit...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 12. 2009 9:19
hlubší historie

Kořeny otroctví jsou v prvních hierarchizacích společnosti. U primitivních společností byli poražení vždy zabíjeni nebo se stali otroky (obvykle muži zabiti a žena a děti se stali otroky). Civilizační rámec otroctví (první humanizace) nastolila až Římská říše. Křesťanství (z tohoto pohledu spíše než náboženství, tak sociání hnutí) vedlo k zániku otroctví nebo jeho selektivnímu potlačení. V Africe bylo otroctví vždy zcela běžné. Afričtí vládci vždy prodávali své poddané a zajatce jako otroky. S otroky obchodovali nejvíce Arabové. Vstup evropanů do Afriky zvýšil poptávku po otrocích. 90% všech otroků bylo nakupováno od Afrických kmenových vládců a Arabských obchodníků a bojovníků. Vlastní "těžba" otroků Evropany byla zcela minimální a byla spíše vedlejším produktem kolonizace. Pro místní vládce a obchodníky byli otroci téměř jediným zbožím, které byli schopni Evropanům prodat. Vyrobit či vypěstovat neuměli takřka nic a suroviny také neuměli těžit.

0 0
možnosti
G

grinderman

10. 12. 2009 8:00
kione ty uz opravdu meles z posledniho.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik