Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Vrah

8. 1. 2010 20:26
Neposkvrněné početí

Termín „neposkvrněné početí“ může pro Mariino početí Ježíše použít leda nedouk. Pokud se mluví správně o neposkvrněném početí, pak jde o součást katolické věrouky, kde se říká zhruba tolik, že byla Marie svými rodiči počata, aniž byl na ni přenesen dědičný hřích (a že tedy byla bezhříšná).

Nijak se to netýká sexuality a už vůbec se to nijak netýká Ježíšova narození.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Dogma_o_neposkvrněném_početí_Panny_Marie

Jelikož vznikl křeťanský fundamentalismus na půdě protestantismu, pochybuji, že by nějaký takový fundamentalista obhajoval dogma o neposkvrněném početí.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

10. 1. 2010 13:06
Re: Neposkvrněné početí

Každopádně, pořád zde máme pannu, která otěhotněla bez mužské pohlavní buňky:-)

Křesťanství vychází jak z bible (protestanství), tak z přimyšlených a dezinterpretačních blábolů kat. církve - proto je možný jak protestantský, tak katolický fundamentalismus (fanatismus).

Zaujala mě ta bula z roku 1854: "Jestliže by si tedy někdo (Bůh ať tomu zabrání!) svobodně osoboval smýšlet odlišně od toho, co jsme My definovali, ať ví a sezná, že svým vlastním úsudkem sebe sama zavrhuje; že ztroskotal ve víře; že se oddělil od církve a není s ní v jednotě; že kromě toho sám tímtéž upadl do trestů, které jsou stanoveny pro toho, kdo by si dovolil projevit ústně, písemně nebo nějakým jiným způsobem navenek bludy, které chová ve svém srdci."

- a pak, vy křesťané, něco vytýkejte komoušům!8-o

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

8. 1. 2010 16:12
nevím,

jak to děláte, ale už je to Váš několikátý článek co nejsem schopen přečíst celý. Mám zastaralou techniku?

0 0
možnosti

lubossula

8. 1. 2010 15:06
ačkoliv jsme

si neco slibili, dovolim si vyjimecne reagovat. Clanek se mi libi, je vyvazeny, je promysleny, je prosty dogmatickych prohlaseni....... Ano, takovy styl se mi libi a rad jsem si vase slova precetl.... Jen mi nejde do hlavy, pokud je to tak jak pisete, jak je mozne, ze vubec jakykoliv nemuslim v muslimskem svete preziva a to treba i  nekolik let. kDbybyste mel pravdu a koran pro ne byl tak silny, ze ho dodrzuji doslovne, prece by tomu tak nemohlo byt.... Ale co by mne skutecne zajimalo, to je rozbor postoju evropske civilazace k i slamu pred a po 11. zari, v cem je jiny, pokud je jiny atd..... Docela bych si to zrovna od vas precetl, at jsme si co jsme si, nikdy jsem nerekl, ze islamu nerozumite lepe nez ja... Takze ten rozbor nechci proto, abych vas provokoval k necemu za co vas setru, ale myslim, ze byste to mohl napsat ve stejne klidnem duchu jako tento text a skutecne by mne to zajimalo. Jinak vse nej v roce 2010

0 0
možnosti
K

kion123123

8. 1. 2010 15:50
Re: ačkoliv jsme

Pane Šulo, jinak Vás taky zdravím-je rozdíl mezi přežívat a žít!!A nemuslimové ve většinově muslimských zemích prostě jenom přežívají!!(viz. napadení egyptských Koptů, střelbou z automobilu v Nag Hammádí při tradiční Vánoční půlnoční mši, za údajné znásilnění muslimky koptským křesťanem-výsledkem je 7 mrtvých a 10 zraněných)!!

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

8. 1. 2010 14:15
V Boha nevěříš a píšeš o křesťanství

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik