Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

16. 12. 2009 20:15
Křižáci pomohli Byzanci, ale pak ji zlikvidovali,

takže vlastně zapříčinili následný vzestup Turků. Když viděli, že se neprosadí proti muslimům, napadali potom alespoň pohany v pobaltí a pravoslavné v Rusku.

Blízký východ byl v 7. století opravdu křesťanský, stejně jako severní Afrika, ale jedině proto, že křesťanství bylo násilně prosazováno, tak jako všude jinde. Muslimská vláda přinesla nižší daně a náboženskou svobodu. Proto ji obyvatelé přivítali. V Egyptě, v Sýrii i v Libanonu zůstaly po staletí až do současnosti početné křesťanské menšiny. Ostatní jsou většinou potomky původního obyvatelstva, které dobrovolně přestoupilo na islám.

0 0
možnosti
K

kion123123

17. 12. 2009 11:18
Re: Křižáci pomohli Byzanci, ale pak ji zlikvidovali,

Co čekat od komunisty jiného, než lži?Rv!!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 12. 2009 18:05
Z historického hlediska si křesťané a muslimové

nemají co vyčítat. Je třeba si konečně uvědomit, že jejich náboženství byla stvořena k tomu, aby se vzájemně nenáviděli a nikdy se nebyli schopni domluvit. Aby vyznavači jedné ideologie vyhladili vyznavače té druhé.

Proto hlavním řešením většiny konfliktů je, aby se západní civilizace stala méně křesťanskou (daří se, proto na této straně není problém) a islámská méně islámskou. Jinými slovy, aby lidé konečně začali používat mozky, mysleli racionálně a nikoli v rámci svých primitivních ideologií. Pak budou moci domluvit bez jakýchkoli problémů!;-)R^

0 0
možnosti
MP

Vrah

14. 12. 2009 1:05
Re: Z historického hlediska si křesťané a muslimové

Když se začtete do Nového zákona, najdete tam snad nějakou výzvu k vyhlazování jinověrců? Netvrdím, že se křesťani v historii nechovali jako dobytek, ale tvrdit, že k tomu byla jejich náboženství stvořeno, to je úlet.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

13. 12. 2009 8:32
díky

a karma

0 0
možnosti
V

Vikina

13. 12. 2009 0:31
Tentokrát perfektní,

jen ten imperialismus bych do toho netahal. V dané době (11.stol.) je to nesmysl, tam přece nešlo o rozšíření nějaké říše.

Jediným hospodářským vysvětlením může být nastalý přebytek obyvatel západní Evropy, který měl být převeden do Palestiny (však tam také nakonec vzniklo několik království a pochybuji, že s původním obyvatelstvem). To je ovšem až novodobé vysvětlení, původně to všechno skutečně bylo překryto ideou osvobození Božího hrobu - a pochybuji, že by tehdejší klerici přemýšleli stejně zvráceně, jako dnešní politici, tj. že by skutečný cíl zakryli nějakou bohulibou ideou. Nicméně je pravdou, že poté, co ve 14. stol. zdecimoval Evropu mor, na čas jakékoliv výboje ustaly. Naštěstí poté Španělé vyhnali muslimy z Evropy, resp. ze Španělska. Granada sice tehdy soupeřila v kráse s Bagdádem, ale skutečností je, že islám má v sobě zakódován strnulost a úpadek, takže dnes by tam byly jen špinavé ulice a ušmudlaní musulmani.

0 0
možnosti
K

Kru.El

12. 12. 2009 23:53
Otázka

Mě by zajímalo, kdy se naposledy vedlo vojenské tažení ve jménu džihádu, pokud je takovou dlouholetou autoritou mezi muslimy, jak tvrdíte. A jestli vůbec někdy, když sám v textu připouštíte, jak šlo o kořist a drancování.

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

13. 12. 2009 0:56
Re: Otázka

V podstatě ve všech dnešních ozbrojených konfliktech, ať už v rámci států, nebo mezi státy, figurují muslimové.

0 0
možnosti
K

krtkoun

12. 12. 2009 23:26
velmi dobry clanek

diky

0 0
možnosti
K

ka-p

12. 12. 2009 22:40
Obhajoba křížových výprav

dnes postrádá racionální jádro.Se zamhouřenýma očima se dá přiznat "rozumný" důvod jen I. křížové výpravě. Všechny ostatní už byly jen o penězích a moci. Nejmarkantnější je to u IV. KV, při které došlo k vyplenění křesťanského Zadru (Zadar) a totálnímu vybrakování křesťanské Konstantinopole!!!! A to včetně chrámů a kostelů.Křižáci spolu s Benátčany sami zlomili vaz křesťanství na Východě.Tento osudový krok, který nezvratně oslabil Byzantskou říši tak usnadnil  pozdější vpád seldžuckých kmenů na západ.Navíc je obecně přijímaným faktem, že "jinověrcům", křešťanům, židům se na území ovládaném "islamisty" žilo  velmi dobře. Rozhodně lépe než o několik století později židům na území křesťanského Španělska či Říše Římské národa německého.Byli totiž vždy považování za "Děti Knihy" a Ježíš za jednoho z proroků.

0 0
možnosti
L

lampiony_zrušit

12. 12. 2009 22:48
Re: Obhajoba křížových výprav

Ano žilo, ale až po tom co bylo křesťanství násilím vymíceno a zůstali jen malé bezvýznamné křesťanské a židovské komunity. V prvopočátcích islámu muslimové kosili všechno co nebylo islám.:-P A vykosili mnoho lidí, židů i křesťanů i jiných

0 0
možnosti
R

Rilian

12. 12. 2009 22:23
Karma

Výborný článek!

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

12. 12. 2009 22:19
výbornej článek, karma!

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

12. 12. 2009 22:14
Ano je to tak

Mohamed začal "křížovou výpravu", která trvá bez přestávky dodnes. Kdyby muslimové disponovali technologickou převahou západu, byl by celý svět už dávno celý pod nadvládou islámu. Naštěstí islám kromě nenávisti produkuje také zaostalost.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik