- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
2 600 000 turistů do Prahy dlouho nepřijde. Pumpovat tam peníze je zbytečné. Z hotelu udělat třeba bytový dům.
To nevysvětlíte, to nemá cenu.
Většina zdejších jednoduchých ekonomů nepochopí, že na hospodu jsou navázány i další profese, jako třeba řezníci, pekaři atd. O dodavatelích alkoholu nemluvím. Jenže když ti dodavatelé masa, pečiva nebudou mít komu dodávat, tak taky nebudou nakupovat a farmář si ty svoje výpěstky může nabouchat. Nemluvím o spoustě řemesel a služeb co se o provoz té hospody starají.
Ty kompenzace restauracím ovšem nevyřeší problémy jejich dodavatelů. A ti bohužel nikoho nezajímají.
Kdo si ještě vzpomíná na volební heslo ČSSD "Jistoty a prosperita" kdy socanům šéfoval Jiří Paroubek? Dnes by se za svoje nápady houpal hlavou dolů na haluzi.
Řekl bych, že autor je tupý jak sociální demokrat a neví která bije !!!
Naštěstí pro něj zavčasu naskočil na vlnu, která jej vynesla ke korytu.
A co kdybyste místo hospod chtěli víc chránit např. seniory v ústavech? Hospodští se zase brzy vzpamatují nebo rekvalifikují, ale zmařený lidský život zpět nevrátíte.
A jak je mají více chránit? Úplné uzavření ústavů pro veřejnost i pro příbuzné snad nestačí? To mají každému chovanci přidělit jednoho anděla strážného?
U nás na vsi bývaly 4 hospody. Majitel každé hospody při tom měl dále hospodářství, jehož prostřednictvím částečně zásoboval provoz své hospody. U dvou hospod byl současně výsek masa. Dnes je u nás na vsi jen jedna hospoda s minipivovarem a vlastní kuchyní. Majitel prodává pivo a obědy přes okénko a nevypadá to, že by chtěl krachovat. Možná, že v Praze přijdou provozovatelé o zisky zajištěné prodejem předražených služeb movitým turistům.