Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OE

open eye

10. 4. 2010 16:19
Hmm. A tím se chlubíte?

E. Beneš se od dalšího miláčka národa Jana Žižky liší pouze tím, že vlastnoručně nejspíš nikoho nezavraždil. V analogii se současností by však stál před Haagským tribunálem, stejně jako například R. Karadžič. Genocida zůstane genocidou tím spíš, že vše se odehrálo v době míru a k tomu ještě na vlastních státních příslušnících. Pro upřesnění lze pouze dodat, že se nejednalo o žádné vyhnání Němců, ale o vyhnání, okradení a genocidu německy mluvících spoluobčanů! To, že mu to posvětili mocní tehdejšího světa, není omluvou. S jejich účastí v poválečných volbách bychom nemuseli prožívat dalších

60 let (a nejspíš ještě více EU) socialistického hnoje. P.S. Vydávání prezidentských dekretů v době, kdy nejsem zvoleným prezidentem je pak jenom třešnička na dortu. Brnu zdar. :-(

0 0
možnosti
VH

Totedyne

10. 4. 2010 16:26
Re: Hmm. A tím se chlubíte?

8-o Beneš nařídil nějakou genocidu ? Že o tom nic nevím.

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

10. 4. 2010 16:09
To nemají v Brně nic lepšího na práci

než stavět sochy diktátorům? Rv

0 0
možnosti
VH

Totedyne

10. 4. 2010 16:17
Re: To nemají v Brně nic lepšího na práci

:-/ A komu by si stavěl pomník ty ? Vrahům, kteří zahájili 1. světovou válku ? Háchovi ? Heidrichovi ? ....

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

10. 4. 2010 15:53
Benešova socha

v Brně je jako trucování a lečení komplexů vůči Němcům. Stavějte si klidně deset Benešů na každém rohu, bude to vaše ostuda. Jen ovce stavějí svému řezníku pomníky, či tak nějak. Beneš byl prohlaný skřet ve stínu Masaryka, komorní diplomat uvezněný v pozitivismu Comteho a socialistických, přesněji národně socialistických představách, který zradil Čechy a republiku Sovětům za vyhnání Němců. Žádný inteligetní demokrat a humanista nemůže býti tak slepý a když ta rozhodně by neměl býti presidente. Ale stavějte si ty pomníky, můžete je jednoho dne zase strhnout.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

10. 4. 2010 16:03
Re: Benešova socha

Nic proti příspěvku obecně, ale byl bych nerad, kdyby to vyznělo, že Beneše všichni Češi žerou. Není tomu tak, navzdory propagandě. Už moje dějepisářka, stará stalinistka, Beneše v 80. letech vychvalovala. Nechci si vůbec představovat, co se děti učí v dějepise dnes.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

10. 4. 2010 14:39
Asi

evropský státní útvar Rakousko--Uhersko s chystanou autonomií Česka by bylo to vůbec nejlepší pro život našich i dalších občanů v tomto prostoru. Uražená ješitnost českých politiků i už hodně ubývající přehlížení Vídně však vykonaly nesmyslný počin, nespravedlivý rozpad fungujícího státu. Malé ČSR po zradě slovenského Tisa, bylo malinou pro berlínského medvěda. Úloha dr Beneše, tohoto tragického Stalinova mužíka, se po válce scvrkla na poslušný podpis Gottwaldovy krvavé periody dějin. Objektivní pozorovatel nemá důvod u statue Edáčka nijak moc jásat, jelikož ani netuší, proč by vlastně měl.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

10. 4. 2010 15:28
Re: Asi

Vývoj po 1. světové válce byl v Evropě vesměs tragický. Uchopení moci bolševiky v Rusku, Výmarský republika a její vcelku pochopitelný pád rukou Hitlera, norimberské zákony, tragédie na Balkáně, rozdělení Francie, 2. světová válka jako taková. Odsun německého obyvatelstva ze Sudet měl za následek zahrnutí této oblasti lidmi bez vztahu k půde a majetku a zdaleka nejde jenom o Romy, kteří z této skupiny asi vyčnívají nejvíc.

 

Škod a tragédií nastala spousta a nemá smysl snažit se vše hodit na jediného politika. Nicméně jpodle mě je možno říci, že Beneš byl křïvý jako paragraf a neštítil se v rámci politického boje vláčet svoje protivníky opakovaně po soudech a mstít se jim všemi dostupnými prostředky. I po 2. světové válce, kdy znovu dosedl na Hrad (nelegitimně, protože se úřadu dobrovolně vzdal), ještě zlikvidoval pomocí tzv. retribučního dekretu svoje meziválečné soky, než republiku zcela předal komunistům a odešel ze scény. Beneš si dle mého pomník nezaslouží.

0 0
možnosti
S

statečný

10. 4. 2010 14:34
Je to smutné

Že se staví památníky tomu který schvaloval pochody smrti německých usedlíků,o kterém by starší Brňané mohli vyprávět,je to ostuda zveličovat tohoto českého Miloševiče!!

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

10. 4. 2010 15:31
Re: Je to smutné

Miloševiče bych do toho netahal. Beneš byl Beneš. Miloševiče, kterého otrávili v Haagu, aby nemohl vypovídat, zhodnotí objektivně historie až za pár desítek let.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

10. 4. 2010 14:00
Prezident Edvard Beneš opět v Brně

Nejvyšší čas.

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

10. 4. 2010 14:02
Re: Prezident Edvard Beneš opět v Brně

budeš chodit tu sochu líbat?

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

10. 4. 2010 13:47
benešovy dekrety jsou zločinecké

mají na svědomí vyhnání německého obyvatelstva, které mělo a často dosud má ke svému domovu opravdový vztah. navíc hezky připravily půdu pro znárodňování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik