Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pavel Podešva

17. 8. 2009 14:14
Moje zkušenost s odtahy v Brně

Vážený pane Wonderka. Mám jistou zkušenost s tím, jak to na MP funguje a velmi rád se o ni s čtenáři zdejší diskuse podělím.

Dne 6. září 2008 (mohlo to být i v neděli 7., teď už přesně nevím) Jsem asistoval při stěhování jednoho známého, kdy jsme ve vjezdu v domě nakládali nábytek na vozík a mezitím, než jsme stihli náklad naložit a zajistit před transportem někdo zaparkoval na silnici před vchodem z ulice tak, že nebylo možné vyjet ven. Takže jsem zavolal MP, aby se chopili svých povinností a parkující vozidlo odtáhli.

Na to mi bylo sděleno, že ani jedno z 3 odtahových vozidel není momentálně v provozu a že mi nemohou pomoct, jelikož jsou dočasně nepojízdná.

Dále jsem řešil situaci s PČR, která se záhy dostavila na místo, situaci zadokumentovala a poradila nám, že se máme obrátit na MP. Na to jsem jim okamžitě odpověděl, co jsem se dozvěděl během telefonátu na MP a svoje obavy o dokončení započaté práce.

0 0
možnosti
PP

Pavel Podešva

17. 8. 2009 14:26
Moje zkušenost s odtahy v Brně - pokračování

Policista z PČR provedle krátký tel. rozhovor se svým nadřízeným a k mému velikému překvapení mi sdělil, že ani jeden z vozů MP poruchu nemá a neměl, ale všechny jsou v "pohotovosti" v okolí tuřanského letiště, kde se v tu dobu pořádal letecký den a tím pádem byl zajištěn jejich nepřetržitý provoz při odtahování parkujících silničních pirátů.

KUpodivu, když jsem chvíli na to zavolal na MP a sdělil jim své nové poznatky, tak mi bylo velice arogantním způsobem sděleno, "že mi do toho nic nen"í a "že mám počkat tak půl hodiny, že už jedou" a ještě měli tu drzost se mě zeptat, jestli jsem už spokojen.

Odpověď jsem si nechal pro sebe,  nerad bych se dopustil urážky veřejného činitele.

Ještě bych zde mohl popsat stať, jak mi při vydělávání si 1400,- za odtah vozidla firma "Černý" sídlem Drážní 9 Slatina, která má dobré styky s Magistrátem Brno poškodila brzdovou soustavu mého vozidla, ale nechci nudit citacemi arogantních šmelinářů. 

Pavel P.

0 0
možnosti
G

Gmur

17. 8. 2009 10:15
chyba pane Onderka

a to zcela zasadni.

Pisete: "obhajuje majitelku vozidla Škoda 120 L, která svůj automobil parkovala na místě, kde bránilo silničnímu provozu, a proto jej dne 9. 5. 2002 musela Policie ČR ".

Ona ho takhle preci nezaparkovala. To je zcela evidentni.

Za druhe pisete, ze je kazdy povinnen podle Listiny ...o svuj majetek starat. To je podle vas argument a padna obzaloba majitelky auta. Ja jsem presvedcena, ze zaparkovani autana ulici mezi jinymi zaparkovanymi auty tomu v zadnem pripade neodporuje. !! Navic nahlasila ztratu auta policii.

Co mate vlastne v ruce? NIC.

0 0
možnosti
L

lejnok

13. 8. 2009 11:26
onderkovy slinty

mne vždy rozesmějou.

Bohužel poslední dobou začínám mít pocit, že tady už sranda být přestává. Ten člověk škodí kde může - Brňáci dělejte s tím něco, nebo si od takových vyžírků necháte dobrovolně kálet na hlavu?

0 0
možnosti
J

Jenda.Pracka

12. 8. 2009 14:38
Jaký starosta, takový je celý úřad.

Zvolili jste pitomce, máte pitomců celý úřad.

Příště více přemýšlejte koho volit.

Taky starosta je volený orgán.

0 0
možnosti
P

pteryx

12. 8. 2009 12:39
pane Onderka, podílíte se na okrádání občanů,

člověk v tak vysokém postavení jako Vy by rozhodně neměl takové bezohledné chování úřadů k občanům schvalovat. Prvním předpokladem k nápravě chyby je si tu chybu přiznat. Děláte ostudu městu Brnu i Sociální Demokracii. Proč není systém nastaven tak, aby nedocházelo k podobným absurditám?

Jistě, ta paní udělala chybu, že nereagovala na výzvu. První otázka je, proč ta výzva nepřišla dřív, ale až po dvou letech???!!! Píšete, že zaslání takové výzvy není povinností MP. PROČ to není povinností MP, jak je to možné???!!! Druhá otázka, která člověka napadne je, proč to auto prostě nesešrotovali, když bylo jasné že jeho hodnota je kolem 2000 kč a sešrotování by stálo dejme tomu 5000 kč. Nepřijde Vám to absurdní a nesolidní, že někdo na tom parkování vydělal přes 200000 kč???

0 0
možnosti

oldiess

12. 8. 2009 12:49
Re: pane Onderka, podílíte se na okrádání občanů,

Tak jako vy žel neuvažují v Brně ale např. v Jirkově:

Ukázka z jejich vyhlášky:

3. V případě, že se majitel pro odtažené vozidlo nedostaví do 10 pracovních dnů, předá PSJs.r.o. veškerou dokumentaci na OMMaÚI, který si vyžádá prostřednictvím MěP Jirkovlustraci majitele.4. Na základě provedené lustrace, bude majitel ze strany OMMaÚI prokazatelně vyrozuměn(doporučený dopis – pouze do vlastních rukou) o možnosti vyzvednutí svého vozidla do 30-tidní od převzetí oznámení s tím, že pokud bude nečinný, dává svým jednáním souhlask likvidaci vozidla. Veškeré náklady spojené s odtahem, parkovným a likvidací budeOMMaÚI po majiteli vymáhat prostřednictvím Právního odboru.   m

0 0
možnosti
RH

Ubaram

11. 8. 2009 9:25
To mluví za vše

Pan Šesták zde totiž v roli „spasitele utlačovaných“  obhajuje majitelku vozidla Škoda 120 L, která svůj automobil parkovala na místě, kde bránilo silničnímu provozu, a  proto jej dne 9. 5. 2002  musela Policie ČR odstranit. Městská policie zaslala paní Trenčanské 12.12.2003 výzvu, aby se dostavila k podání vysvětlení za účelem objasnění dopravního přestupku.

Připadá vám v pořádku že policie zaslala výzvu k podání vysvětlení 19 měsíců po odtažení? Nebo kde přesně vidíte myšlenkový laps dotyčné? Mně její postup připadá relativně logický - ráno před domem nevidím auto, zajdu na policii ČR, optám se zda bylo vozidlo odtaženo a pokud řeknou že ne pak předpokládám že ne...

0 0
možnosti
K

krtececek

11. 8. 2009 16:18
Re: To mluví za vše

předpokládat je jedna věc realita druhá

0 0
možnosti
K

krtececek

9. 8. 2009 8:33
FAKTA

Vážený pane,

já jsem se již s FAKTY seznámil osobně, popisuji celou věc na mém blogu:

http://jirkakratochvil.blog.idnes.cz/c/96136/Policie-nenasla-auto-ani-na-vlastnim-dvorku.html

Pokud máte zájem, přečtěte si jak MP opravdu funguje "dokonale" a pak bych prosil radu, jak nahradit tři týdny STRESU, děkuji.

Jistě si říkáte, že ve 21. století, kdy nás technika obklopuje natolik, že není problém zjistit cokoliv, kdekoliv a kdykoliv. Omyl! Při odtažení mého vozidla byla MP Brno velice šikovná a jako správný „záškodníček“ se připlížila po půlnoci ve všední den a na sídlišti, kde volná parkovací místa nejsou, si vyhlídla auto, u kterého je jisté, že si pro něj majitel určitě přijde a pokutu zaplatí. Samotné odtažení zvládla na jedničku a auto si ukryla na odtažné parkoviště „Malá Amerika“.

0 0
možnosti
M

Mobilman

8. 8. 2009 12:06
Nevyužívání a zneužívání zákona

Vážený pane Onderko,

s tím vozidelm to mělo zřejmě být vyřešeno již dávno podle Občanského zákoníku-po uplynutí zákonné lhůty pokus o vyrozumění majitele a následný prodej v dražbě-aby se pokryly náklady uschovy.

 I mně vozidlo kdysi odtáhli-cca 1km na Malou Ameriku. Je to nejdražší doprava na světě-1900,-/1km. Pokutu neřeším, je to má vina.

   Vaše radnice má stejně zvláštní měřítka.....Magistrát vydává povolení k vjezdu do zón s omezeným pohybem vozidel (pěší zóna a přilehlé ulice) , ale Městská policie již neřeší ta vozidla, která tuto vyjímku nevlastní a nechává je tam parkovat-tato vozidla se neodtahují ani nepokutují!

  

0 0
možnosti
M

Mobilman

8. 8. 2009 12:07
Re: Nevyužívání a zneužívání zákona

Také Vaše "podpora" podnikatelů v době krize na pěší zóně svědčí o velmi levicovém přístupu:na začátku tohoto roku začala platit nová vyhláška-100% zvýšení poplatku za zvláštní využití komunikací-reklamní áčka, zahrádky u kaváren apod...opravdu nechodím každý měsíc na radnici, abych si četl vydané vyhlášky a tak jsem nevěděl, že má reklama již skoro třetí měsíc stojí na místě za dvojnásobnou cenu. Nebyl jsem upozorněn. Přesto, že jsem původní cenu platil ROK dopředu-byla mi doměřena cena a já ji musel uhradit. Výhružka exekucí od Vaší úřednice byla vyslyšena.

Jak to, že kavárníci (zahrádky) již nemusejí platit tuto novou cenu? Proč jsme my ostatní tímto způsobem diskriminováni? Pronájem takového áčka-1m2 stojí teď cca 20.000,- ročně!!!

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

8. 8. 2009 9:27
brnenska mestska policie

je banda parazitu!!!! z vlastni zkusenosti vim, ze se prednostne (a v  zasade pouze) odtahuji auta s jinou nez brnenskou znackou. jakpakto? ze by byli straznici takto sami iniciativni? hm, mozna, ale spis bych veril tomu, ze maji pokyn shora. jooo, kdyz nekdo nekde dela bordel, tak se mestaku nedovolate, ale kdyz potrebujou ukazat silu, tak si vyslapnou na "spatne" zaparkovane auto, to jo, to umej moc dobre....

0 0
možnosti
H

horník

8. 8. 2009 8:10
Takže ta paní se nestarala o svou poštu

a teď prská své mindráky na všechny kolem; sama je ovšem křišťálově čistá, že áno?

0 0
možnosti

oldiess

8. 8. 2009 9:09
Re: Takže ta paní se nestarala o svou poštu

zatím vidím prskat jen vás;-D uklidněte se a vzpomeňte, jestli se i vám někdy neztratilo oznámení, či jej nevybraly děti nebo se nevyhodilo s haldou reklam? Zvláště když v bytě už nebydlela neb ji exmanžel vyhodil, a jen tam občas docházela právě pro poštu, což ji mohl vyhodit právě její ex. Takže zmínku o křišťálové čistotě si nechejte až půjdete na špacír ke studánce, sem to nemotejte.

0 0
možnosti