Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tonda Brno

19. 3. 2010 10:22
Primátore Onderko

Pokud chcete někomu radit co má nebo nemá dělat pro snížení nezaměstnanosti, tak se nejprve podívejte na vývoj nezaměstnanosti od začátku 90. let. Pak si k tomu přidejte kdy která strana vládla. Před každými volbami čSSD slibovala, jak bude bojovat proti nezaměstnanosti a kolik vytvoří pracovních míst a když se podíváte na tu křivku, tak na konci jejích vlád byla nezaměstnanost větší jak při jejich nástupu. Tak jak ty vaše vlády bojovaly s tou nezaměstnaností?

Když se podívám na ty předvolební sliby čSSD, tak tam vidím jen samé rozdávání a žádnou motivaci k práci. Kecama pracovní místo nevytvoříte, naopak politika čSSD jen pracovní místa likviduje. Ani se tomu nedivím, vždyť ke svému zvolení potřebujete lidi závislé na státu, kterým můžete dále slibovat další dávky.

0 0
možnosti
TT

soko

26. 3. 2010 12:40
Re: Primátore Onderko

R^

Skoda, ze tohle Vam nikdy nikdo z CSSD neodpovi. A vite proc? Protoze premyslite a hlavne - automaticky jste vypadl z matice "volic socdem". Tak proc by se s Vami dal bavili, ze?

Heslo CSSD je jednoduche: At davky a zahalka zvitezi nad mzdou a pracovitosti.

0 0
možnosti
SSB

starší sestra Boha

19. 3. 2010 9:45
s tou slevou na dani jste to vystihl

je to modrý populismus jako vyšitý....

0 0
možnosti

debater

19. 3. 2010 9:55
Re: s tou slevou na dani jste to vystihl

pan Onderka tu slevu zmínil jako směšně nízkou, která nestojí ani za řeč, takže populismus to asi nebude

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

19. 3. 2010 9:11
hahahahaha

Přirozená nezaměstnanost je termín čistě ekonomický - prostě udává, že v populaci bude vždy určité procento nezaměstaných (nemohou pracovat, nechtějí pracovat, právě mění zaměstnání). Tohle číslo prostě ukazuje míru nedokonalosti systému, navíc je to číslo úplně imaginární, jeho přesná hodnota nebyla, není a asi ani nebude přesně stanovena. Obvykle platí, že čím liberálnější je pracovní trh, tím nižší % přirozené nezaměstnanosti se ekonoice přisuzuje. Oněch Vámi zmiňovaných 5% platí tak možná pro USA, v podmínkách EU to bude kolem 6% (už tohle ukazuje na mírný rozdíl v efektivitách obou systémů).

.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

19. 3. 2010 9:11
Re: hahahahaha

O evropských dotacích vůbec nemluvte, jakožto primátor byste měl mít dostatek osobní integrity na to, abyste uměl přiznat, že:

1/ problém čerpání/nečerpání strukturálních fondů vůbec nezávisí na vládě nebo poslancích, ale na těch, kdo píší projekty. Když 100 lidí napíše špatné projekty (obsahově, zaměřením, ...), tak fondy prostě nevyčerpáte, ani kdyby se vláda a samospráva rozkrájely. Kde nic není, ani čert nebere. Dotace se dávají pouze na schválený projekt.

2/ všechny dotace ze strukturálních fondů sebou nesou povinnost státního kofinancování, tj, část prostředků dotace je ze státního rozpočtu, ne z Národního fondu (Národní fond je rozvodná trubka - přes něj se převádí evropské peníze příjemcům). Obvykle to bývá 75% evropských a 25 % státních prostředků, ale můžete se setkat i s jinými poměry (85 a 15%, 90 a 10 %, ...) Toto státní kofinancování je POVINNÉ, tj. nemá-li stát peníze na kofinancování, peníze z Bruselu prostě nepřiplují.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

19. 3. 2010 9:11
New deal? Spíš New debts

Na práce s lopatou a krumpáčem sem přijíždějí gastarbajtři z východu, protože je nikdo místní nechce dělat. Kvalifikovaný člověk bude hledat místo v oboru a nekvalifikovaný raději prožírá podporu.

-

Věřím tomu, že jsou lidi, co mají opravdu těžký problém s nezaměstnaností, jsou kvalifikovaní dělníci a jejich druh kvalifikace se v jejich kraji už nevyskytuje, protože továrny zkrachovaly. Pro tyto lidi je potřeba vytvořit pracovní místa s kvalifikací, na kterou mohou dosáhnout pomocí rekvalifikace - nekvalifikovaná sezónní práce nic neřeší.

-

Ale nezaměstnanost by klesla na polovinu, pokud by se přísněji prováděly kontroly oprávněnosti čerpání podpory. Podpora je masivně zneužívaná lidmi, kteří si vydělávají v šedé ekonomice. Vůbec celý systém sociálních dávek je špatně kontrolavaný a mizí v něm miliardy. Vinou ČSSD, která se stará o to, aby se co nejvíce peněz přerozdělilo, ale už jí tolik netrápí, komu vlastně ty peníze přísluší, kdo je doopravdy potřebuje.

0 0
možnosti

debater

19. 3. 2010 7:56
Čistě hypoteticky,

představuji si, jak v 2007 předstupuje Kalousek před parlament a dramatickým hlasem přednáší, jak zemi hrozí finanční krize a je nutné osekat výdaje státu o minimálně 100-150mld.kč. aby výdaje státu zůstaly více méně vyrovnané a dopady krize  do budoucna nezatěžovaly státní rozpočet. Vidím jasně oranžový les rukou, který chce tento požadavek podpořit. Pane Onderko, laskavě si ty kecy nechte, kdybyste zůstali u vesla po roce 2006 vy, byly ba dopady krize minimálně dvojnásobné a možná i ten bankrot, který podle oranž ideologie nehrozí už by byl na stole. Váš finční guru Dluhoslav Sobotka měl totiž už pro rok 2007 připraven rozpočet -178mld.kč a to v době kdy ještě ekonomika rostla o více jak 6%. Jak by jeho rozpočet vypadal v době 4,5% poklesu je snadné si představit.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 3. 2010 8:25
Re: Čistě hypoteticky,

pro takové čórkaře jako ty postavíme šibenice od Brniska až po Prágl.

Ty seš protekční šropál, budeš si moc vybrat ;-DR^

0 0
možnosti
CC

cekon

19. 3. 2010 7:52
Problém je však v tom

vážený pane, že dnes potřebujete na stavbu dálnice tak maximálně několik stovek vysoce kvalifikovaných lidí, které si firma stejně přivede s sebou, nikoliv z Jeseníku. Já vím, že hlavně radní potřebují megalomanské projekty, neboť z velkého krajíce se odlupují dobře velké kousky. Celá ODS, stejně tak ČSSD přivedly tuto zami za 20 let jen k dluhům, korupci a nenávisti mezi lidmi. Měli by jste jít už do ...

0 0
možnosti
PV

VerneP

19. 3. 2010 7:49
Odvolavat se na New Deal

je sice hezke, ale sam autor musi vedet, jak to tenkrat probihalo. Tenkrat byli nezamestnani na praci najimani primo statem, zatimco dnes ty zakazky dostavaji firmy, kde se utopi neskutecne mnozstvi penez za nic. Pane autore, co udelate pro to, aby lidi dostali do ruky krompac (a nasledne zaplaceno do stejne ruky), a ne aby nejaci strabagove, skanske, metrostavove a dalsi nedostali penize na ucet?

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

19. 3. 2010 9:15
Re: Odvolavat se na New Deal

Tak především autor není ekonom (jako student ekonomie by si musel New Deal nastudovat podrobně, protože je stále v učebních osnovách), za druhé je to politik (upravuje si fakta pro svá tvrzení). Myslím, že po něm chcete téměř nemožné ....

0 0
možnosti
AA

Attilla

19. 3. 2010 7:10
Mě je stydno

co má Brno za primátora.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

19. 3. 2010 7:09
Kingál Román dostal od Gerogiho, starého medvěda

z Práglu v jaru 2010 brněnské kingálství, vzal si Šípkovu Růžu, a odvčil všichni boříci a kócny v Brnisku lajfčili v těžkém radovancu.;-D Jen Dežo neměl ani na chálku

a odstěhoval se do Práglu :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Brňák tělem i duší, sociální demokrat, politik a zároveň docela obyčejný padesátník. Dříve mimo jiné primátor Brna, v tomto volebním období poslanec PSP.

Seznam rubrik