Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek je asi na stejné úrovni jako článek paní Šichtařové a to je u autora bez ekonomického vzdělání co říci. Pro autora to je plus, pro paní Šichtařovou mínus, velmi dlouhé mínus !

1 5
možnosti
PS

Vážený pane, přečtěte si ještě jednou článek pí Šichtařové, polemizujete asi s něčím jiným.

4 0
možnosti
JM

Degradujete "selský rozum", kterým se oháníte, na nepodložené žvásty.

6 1
možnosti
MK

Selským rozumem se dnes ohání mnoho lidí, aniž ví, že ten zdravý selský rozum není nic jiného než logika prostého člověka na základě zkušeností jeho anebo předchozích generací.

5 0
možnosti
MK

Ekonomii raději vynechte. To, proč jsou v některých zemích rozdílné podmínky co se týče mzdy za práci se již zabývali v šestnáctém století. Byl to jeden jezuita, na jehož poznatcích stojí dnešní moderní ekonomie. V principu šlo o to, jak je možné, že za boty například v Španělsku zaplatí 100 peněžních jednotek a jinde osmdesát, ale tam, kde zaplatí osmdesát si dotyčný za výdělek může koupit mnohem více. A zjistil, že na to má vliv mnohem více věcí. A to je nejen produktivita v dalších odvětvích, ale také různé náklady na jeho život. Ekonomika je totiž provázaná nádoba a nelze vidět jen jedno.

6 0
možnosti
Foto

Stejně jako Vy nevládnu ekonomickým výděláním Do posledního odstavce jsem se prokousal, poslednímu dobře rozumím. Ekonomické školy produkují modré košile s jediným zadáním. Zvyšovat produktivitu práce. Teoreticky jsou možná dobře připraveni, ale mnohem více bych jim věřil, kdyby prošli i praktickou částí. O bezpečnosti práce sice jistě měli pár hodin vyučování, ale za tabulí nikdy nebyli. Jako všichni teoretikové, kteří vidí pouze grafy. Lidský faktor je třeba v zájmu vyšších zisků sešněrovat, i za cenu bezpečnostích pravidel, které u stolu sami alibisticky vymysleli. Váš příklad je příznačný...přece Vám v práci nemůže vadit taková prkotina, jako jsou rukavice...když jsou potom ukazatelé splněny, mravenec to na své pásce málo-kdy pozná, je však pohnán k zodpovědnosti, když bezpečnost poruší a dojde k maléru. Do té doby je vše tiše přehlíženo.

1 1
možnosti
ZB

Další "lidový ekonom se selským rozumem"....Rv

8 2
možnosti
Foto

Kdybyste zůstal u vyvracení argumentů paní Šichtařové, asi bych vám mohl dát karmu. Shodneme se i v hodnocení její odbornosti a znalostí, kdy upřednostňuje populismus, ale ekonomicky příliš nadaná není.

Vy jste správně napsal, že jste na tom stejně, tedy s ekonomickými znalostmi. I v tom s vámi mohu bez problémů souhlasit. Jen jako dokreslení: srovnávání produktivita práce, v kontextu s příjmy, u individuálních pracovníků různých států je nesmysl bez respektování cenové a příjmové úrovně obou států. Takto se produktivita práce nehodnotí.

PP se v mezistátním srovnání provádí na státní úrovni a tam jsme na tom opravdu špatně, asi na 40% Německa. A s tím samozřejmě souvisí příjmová i cenová hladina.

No, ale snad se ani ekonomickými úvahami nezatěžujte.

Hezký den.

5 2
možnosti
SS

Můžete to prosím blíže vysvětlit?

Již jsem zde někde uváděl příklad z českým a rakouským pekařem. Český vyrobí za hodinu 100 bochníků chleba a prodá je za 2600Kč. Rakouský rovněž za stejnou dobu vyrobí 100 bochníků chleba a prodá je za 5200Kč. Mnozí tvrdí, že rakouský pekař má o 100% vyšší produktivitu práce (já tvrdím, že mají stejnou - jen rakouský pekař má o 100% vyšší tržbu -ne produktivitu!). Jak to tedy je? Popř. prosím vysvětlit.

0 0
možnosti
Foto

Už ve druhém odstavci jste zmínil, že nemáte ekonomické vzdělání. V celém zbytku dlouhého a přecechtělového článku jste to jen setrvale potvrzoval.

Ano, nemáte nižádného ekonomického vzdělání.

16 2
možnosti
SS

Argumenty prosím nemáte? Co si z vašeho příspěvku mám potom vzít?

1 1
možnosti

Nechte na hlavě. Vaše písánky o tom, že USA  jsou nejzadluženější zemí na světě, nebo že Čína je největší věřitel USA, nesvědčí o vašem ekonomickém přehledu.

9 3
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3568x
Jsem člověk, který se na věci a činy dokáže dívat nejrůznějšími způsoby, z mnoha úhlů pohledu a dovede je vidět i v kontextu nejrůznějších událostí. Mám rád sport, historii, umění i nesouhlasné názory. Nemám patent na rozum ani vidění světa, ale mám svůj názor, který se snažím podepřít argumenty či fakty. Živobytím jsem obchodník

Seznam rubrik