Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

xsmudla

25. 2. 2009 12:33
Dekuji

mluvite mi z duse a plne souhlasim. R^

0 0
možnosti
RP

Radka Pošta

25. 2. 2009 9:55
poplatky

Tak nevím, kraje sice zrušily poplatky v krajských zařízeních, ale pouze ty 30-ti korunové. Tedy za návštěvu lékaře, popř. za lékárnu. Za pobyt na lůžku se normálně vybírá 60-ti korunový poplatek dále. Tedy alespoň tady v moravskoslezském kraji. Jsem taktéž názoru, že rušení poplatků je holý nesmysl. Sama mám dvě malinké děti a čekám třetí a už se nemůžu dočkat opětovně přeplněné čekárny u pediatra. Takhle mi to vyhovovalo více.

0 0
možnosti
SS

sirc

24. 2. 2009 22:50
Poučení pro příště!

Nevím, proč by to s nemocnicemi nemělo být stejné jako s obchody a jinými službami. Prostě si nejdříve zjistím relevantní informace a pak teprve vyberu to nejvhodnější. Auto si také nejdete koupit do nejbližšího autosalonu. Samozřejmě u plánovaných, tj. neakutních zákroků. I v takových případech, ale posléze jde vyjednat převoz do zvoleného zařízení.

0 0
možnosti
RK

Rommik

25. 2. 2009 0:34
Re: Poučení pro příště!

Píšu, že to byla chyba...............

0 0
možnosti
S

Shibumi

24. 2. 2009 9:32
Autor

nemá ani páru o tom kde žije a co se děje s vybranými poplatky. Obávám se, že o tom nemáme páru všichni, proto jsou tyto články jen a jen pouze o tom pošpinit jednu stranu a podpořit druhou. Nemá to originální myšlenku, nemá to hloubku, je to písnička, kterou tady na blogu slyším 10x denně, ale je potřeba neustále lidi masírovat, aby si náhodou neudělali vlastní názor, že pane?

Někdo má dobré zkušenosti, někdo špatné. Jen mi nejde do hlavy jak je možné, že jste nedostal lůžko pro manželku, když máme zavedené ty poplatky už nějaký ten pátek. Že by to nefungovalo, když v tom měl prsty super hrdina Julínek?

0 0
možnosti
RK

Rommik

24. 2. 2009 10:20
Re: Autor

Autor píše o rozhazování peněz kraji..............

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

24. 2. 2009 6:51
Takto vládnou "vlády"

http://zpravy.idnes.cz/slusny-clovek-byl-a-je-za-hlupaka-rik

a-investigativni-novinarka-jana-lorencova-19o-/kavarna.asp?c

=A080523_153646_kavarna_bos

0 0
možnosti
B

barevná

23. 2. 2009 22:30
to není vyjímečný stav

Moje děti, potřebovaly zákrok (odstranění  nosní mandle). Ve fakultní nemocnici nám ani u jednoho dítěte neumožnili pobyt s dítětem ...jedno mělo zákrok bez poplatků a druhé za poplatků. Našla jsem privátní centrum a zákrok byl proveden ambulatně a celou dobu (kromě operačního sálu) jsem byla s dítětem. Lékař byl tu noc po zákroku na telefonu...dokonce nám sám volal, jestli je vše OK.  Zaplatila jsem 250,- Kč za pooperační pobyt na dvoulůžáku (vybavený i pro doprovod...křeslo, časopisy, lednička, televize). Sestry velmi ochotné...uvařily kávu, nabídly donést oběd z jídelny (za úhradu). Takže se dá za rozumný  poplatek sehnat kvalitní péče a to nebylo v Praze. Regulační poplatky mi nepříjdou jako špatný nápad , ale taky neřeší to co zde popisujete. Jestli si myslíte, že zaplatíte "regulační"poplatek a budete mít co chcete je naivní.....to není v poplatku.:-/

0 0
možnosti
RK

Rommik

23. 2. 2009 23:41
Re: to není vyjímečný stav

Myslím, že si rozumíme. Jde mi jen o prachy, které kraje vyhazují............

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

23. 2. 2009 14:26
Pokud budu mít jistotu,

že poplatky půjdou na modernizaci nemocnic a ne na modernizaci vozového parku lékařů, pak budu platit bez jakýchkoliv skrupulí a ráda. ALE CHCI VĚDĚT, KAM PŘESNĚ MÉ PENÍZE JDOU!

0 0
možnosti
_

_Aleister_

23. 2. 2009 21:59
Re: Pokud budu mít jistotu,

pokud nebudes myslet i na vozový park lékařů, může se ti stát, že v krásném operačním sále ti krásným novým harmonickým skalpelem opilý Drak Ivanovič Dragunov přejebne krkavici, anžto takové zákroky doma nedělal, a ty potom budeš krvácet s vědomím, jak je i lidský faktor důležitý ...

0 0
možnosti
H

honys

23. 2. 2009 11:43
Nemáte pravdu, přímo lžete

autore.Bez ohledu na nějaké politické kecy, je skutečnost za Julínka a před Julínkem i po Julínkovi úplně stejná. Dobré nemocnice fungují dobře a špatné stejně špatně. Co je platné, že se vybíraly poplatky a peníze se shromáždily v miliardách na účtech pojišťoven, připravené k rozkradení, ke kterému už naštěstí nestačilo dojít.Všechno je to pouze v lidech.Rozhodně ne v hejtmanech.  

0 0
možnosti
JM

praptak

23. 2. 2009 12:31
Re: Nemáte pravdu, přímo lžete

Jste dost mimo, poplatky nejdou do pojišťoven.

0 0
možnosti
V

vklidecku

23. 2. 2009 10:04
máte pravdu

ČSSD jasně hledí pouze na volební výsledky(nejvíce voličů seniorů),mezi ně děti nepatří.Mám podobnou zkušenost.Poplatky chtěl ale zavést už Rath,takže tohle jsou jenom předvolební tahy.Rv

0 0
možnosti
D

Dennys

23. 2. 2009 8:04
pro autora na zaver

Omlouvam se za toho trumpetu, Vase reakce jsou rozumne. Na Vasi vytku proc s tim, co jsem popsal, nic nedelam. Pracuji v oboru, kde tohle bohuzel nemohu ovlivnit, na mem byvalem i soucasnem pracovisti se to nedeje. Verte mi vsak, ze nemocnice z vybranych poplatku opravdu, ale opravdu nic nemaji, profituji na nich zdravotni "pojistovny".

Take jsem uz mimo - pred lety jsem uposlechl radu Vaclava Klause a Ludka Rubase nespokojenym zdravotnikum, neodesel jsem vsak delat taxikare ani prodavat parky, ale odesel jsem svuj obor delat za Rozvadov.  Piste dal ! Tesim se.:-)

0 0
možnosti
RK

Rommik

23. 2. 2009 14:35
Re: pro autora na zaver

Jo, v pohodě, beru. Jen myšlenka článku je jiná...........

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3232x
Můj pohled na život ? Bez práce nejsou koláče a dluhy se splácet rozhodně musí . Pozor na populisty a demagogy . Žijte nohama na zemi . Nevěřte tomu , že je něco zdarma . Je potřeba podporovat potřebné ( nemocné , děti a důchodce ) . Stát potřebuji pouze pro to , abych byl jeho občanem a po státu chci , ať si mě nevšímá . Umím se uživit sám

Seznam rubrik