Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Já jím pravý opak toho, co jíte vy a zdravotní stav se mi vylepšil o 100 %. Pro mě jsou obiloviny, luštěniny a cukr pomalý zabiják a jsem ráda, že se té závislosti pomalu zbavuji. Po rýži a bramborách mě pálí žáha a nedělají mi dobře na zažívání. Neříkám, že to nejím, ale když potřebuji celý den fungovat a mít dost energie, tak jím jen kvalitní bílkoviny a zeleninu.

0 0
možnosti
Foto

P17a23v52e54l 98Š13r50é48d98l

25. 10. 2014 17:04

Zdravé jídlo není drahé. Otázka možná zní: Je zdravé jídlo zdravé? Nakolik obsahuje dostupná zelenina a ovoce slibované látky? Už nejednou jsem si letos při běhání kolem polí se zeleninou všiml, že po postřiku smrdí jako benzín ještě dlouhé dny! Toť otázka. Nicméně jíst přiměřeně, pestře a neřešit si jídlem psychické problémy. Pak bude každý jíst levně...:-)

1 0
možnosti
AV

Proti obsahu jako celku snad ani nic nemám, ale některé dílčí věty si trochu odporují ve snaze, aby vám to pěkně vyšlo. :-)

U chleba proti suchým luštěninám možná platíte i trochu vody navíc; to ale není nic proti tomu, kolik vody platíte v té "levné" zelenině. Pokud si uvařím oběd ve složení plátek masa a k tomu dušená zelenina, bude to maso (a to i kvalitní, žádný bůček) ve většině případů tou levnější složkou.

0 0
možnosti
RD

To samozřejmě ano, ale zelenina je ceněná kvůli vitamínům, stopovým prvkům apod, takže tam mi ta příměs vody vůbec nevadí. Dokonce jsem si na sobě všimnul, že když jím víc vegetariánskou stravu, tak vůbec nepotřebuji pít - nevím jestli je to právě, že ty rostlinné produkty v sobě tu vodu po uvaření mají nebo tělo už nepotřebuje žádnou navíc na náročné zpracování masa apod.

Já vím, že maso není drahé, ale prostě jej nepovažuji za zdravé, proto je třeba ho omezit.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Zatímco dřív jedla chudina zelí, brambory a čočku, dneska jí párky. Cena opravdu není argument, třeba taková červená řepa je až komicky levná a přitom plná vitamínů a dá se připravit na spoustu způsobů. Zaujalo měvaše tvrzení, že brambory jsou obilnina, můžete to nějak blíž vysvětlit?

0 0
možnosti
RD

Jejda, to jsem tam snad nenapsal. Brambory nejsou obilovina. Právě naopak, někde se brambory považují za zeleninu, ale jejich hlavní složkou je škrob, takže vlastně neplní smysl zeleniny a to dodávat potřebné vitamíny apod. 

Když jsem se zajímal o makrobiotiku, tak třeba oni ani neuznávají brambory - do takového extrému nejdu, ale raději volím rýži, když můžu.

0 0
možnosti
PS

Co tak Vitariánství ? Vlastně ještě za jídlo ušetříte. Budete pln energie, čilý a zdravý. A sytý. Dnes vzniká stále více nových vitariánských restaurací, ....

To je trend.

0 0
možnosti
RD

Vitariánství jsem teda na chuť moc nepřišel. Myslím si, že tepelně upravená strava je vhodnější.

0 0
možnosti
PS

Proč si ryby sám nevypěstujete ? Třeba v chovné jímce. Někteří lidé je pěstují i v odpadní vodě z domovní čistírny odpadních vod.

10 cm pstruha koupíte za 10,- Kč, za půl roku máte 30 cm. [>-]

0 0
možnosti
Foto

Podle zobrazených produktů si podle mého názoru nepochutnáte, ale jíte to Vy.

A k  té biozelenině. Nevím, jak ji kdo pěstuje, ale já mám zahrádku, kde též pěstuji zeleninu. Nic nestříkám, ale takřka nic nemám oproti jiným zahrádkářům. Takže když si představím pole mrkve, zelí, barambor atd., tak se musí postříkat: brambory proti plísni a mandelince, zelí proti hmyzu, mrkev proti háďátku atd., bez postřiku se nic neurodí, tak jakápak BIO zelenina?

0 0
možnosti
RD

Upřímně řečeno mám spíše problém, abych se nepřejídal, takže mi to vážně chutná. 

A k té biozelenině - no prostě věřím, že existuje způsob, jak pěstovat zeleninu bez použití herbicidů podobných chemikálií. Přece tady nebyli odjakživa, takže lidé si museli umět poradit i bez nich. V tom prostě věřím bio potravinám

1 0
možnosti
MP

Souhlasím, zdravá výživa je opravdu podstatně levnější. O mnohem jednodušší kuchynské úpravě ani nemluvě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 850x
Studuji lékařskou fakultu v Olomouci, zajímám se zároveň o zdravou výživu, alternativní medicínu. Většina článků se bude týkat těchto dvou věcí:.