Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pane Romane, to píšete ve své blogu, tedy chovaní Saudů v S.A. se mi nelíbí. Ale je to jejich země a pokud bych tam chtěl žít nebo jet i jako turista musím plně respektovat jejich právní řád i zvyklosti. Jim se třeba kamenování líbí, popravy jsou jejich koníčkem a bez kázání "mezulána" by neměli klidné spaní.  Ale tomuto má právo vyhlásit nekompromisní  stop až na našich hranicích. Protože já tu jejich "kulturu" sem nechci, ale pokud jim budu pindat jako oni maj žít (dle evropských norem) tak oni pak mají stejné právo mi sem vnucovat islám a šáriu

4 0
možnosti
JC

Taky na ně dojde, nepochybujte o tom.

1 0
možnosti
OK

Saudská Arábie není západní demokracií a v podstatě odpovídá totalitnímu režimu. Má však ropu a na tom rozjetý byznys, takže kromě nedodržování "západních" lidských práv není zemí ohrožující mezinárodní bezpečnost. Dokonce tam znatelně roste vzdělanost, což je zajímavý potenciál působící proti strnulosti režimu.

ISIS je něco hodně jiného. Tady jde o skupinu, která nestojí na byznysu, ale spíše na frustraci a zoufalé potřebě posílit likvidací "těch druhých" jakousi zvrácenou identitu formálně se odkazující na islám jako jednotící prvek. Je dobré ty rozdíly chápat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 685x
 

Som spisovateľ a publicista. V SR som vydal 19 kníh a mnoho rôznych článkov, publikoval som aj v Nemecku a v iných západných krajinách. Moja literárna tvorba sa vyznačuje veľkou rôznorodosťou literárneho žánru. Na Slovensku som mal vlastnú edíciu o kozme, vyšli mi tam dva dvojdielne historické romány (téma starý Egypt a Veľká Morava), psychologický román, póezia, kniha o najväčších génioch západnej civilizácie i knihy politicko-filozofickej faktografie. Moja prvá kniha Tajomstvá a proroctvá kozmu vyšla v roku 1993. V rokoch 1995 - 2005 som viedol v Nemecku Slovenské tlačové centrum.

V roku 2005 som ukončil publikovanie kníh v SR dielom Kozmos, duch a vedomie. V roku 2006 som dostal veľmi atraktívnu ponuku z južnej Ameriky (kde som ako mladý muž prežil niekoľko rokov a vybudoval si výborné kontakty i pevné priateľstvá) a od toho roku vychádzajú všetky moje ďalšie publikácie  už len tam.

V súčasnosti vediem v Nemecku Juhoamericke tlačové centrum.

Seznam rubrik