Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vymyšlenou postavou není, otázka je, zda žila osoba jménem Mohamed, která si dělala nároky na proroctví anebo tato osoba je dána do rámce historické osoby, žijící v té době v Arábii a živící se loupením, vražděním a bavící se znásilňováním žen. 

Ostatně je dnes již mimo pochybnost, že Korán v podobě, jaké je znám dnes do 10 století neexistoval, stejně jako žádné prameny do té doby nehovoří o islámu, Mohamedovi či Koránu. 

Naopak, podle dostupných informací byl tehdejší (dnes islám) nazýván křesťanskou herezí. Viz spisy a polemiky Jana Damašského, či záznamy Sofronia Jeruzalemského

1 0
možnosti
LR

Nie je Roman Bednár vymyslenou postavou?

Jeho články tak působí.

3 0
možnosti
Foto

Korán existuje. Než se Ježíš uchytil mezi lidem, taky to trvalo. Islám nesmí zobrazit člověka, tak proč hloubat, že Mohamed není na mincích?

0 0
možnosti

Kdyby vám kdokoli - ať už my sami nebo!!TŘEBA ANDĚL Z NEBE!! - kázal jiné evangelium než to, které jsme vám kázali, ať je proklet!

(Galatským 1:8)

2 0
možnosti
OP

Osvícení muslimští duchovní by měli velmi naléhavě prošetřit historii islámu, Mohameda a všech prvků této nebezpečné "víry" a vypořádat se se všemi jeho středověkými praktikami a mýty. Pokud to radikálně neudělají, světový chaos se stane nezvládnutelný

1 0
možnosti
Foto

O Ježíšovi se také tvrdí, že neexistoval. Pokut jde o podobnost islámu a křesťanství, tak to je tím, že přebírá některé teze z judaismu a křesťanství, proto se také řadí mezi tzv. abrahámovské náboženství. V náboženství běžná věc, starý zákon je překopírovaná tóra a římské božstvo bylo přejmenované řecké.

0 0
možnosti
JP

J63a14n 96P93a14l43l66a70s

13. 6. 2015 23:28

Korán je postaven na Mohamedovi, který prý neexistoval.

Nový zákon je postaven na Ježíšovi, jenž údajně existoval.

Přívrženci obou ideologií vraždili ve jménu svého Boha a své jediné pravdy.

No a co?

1 2
možnosti