Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pančelka

28. 2. 2011 20:36
Ale jděte

Tak žijete v milionářské čtvrti, snad nečekáte krámky? Milionáři si dojedou, kam chcou, případně se odstěhujte. V lepších pražských čtvrtích je to stejné, nevede tam metro, skoro tam nejsou obchody. To je normální.

0 0
možnosti

Filito

28. 3. 2011 19:14
Re: Ale jděte

Řekl bych že 85% lidí co tu žijí, svůj domek zdědili, tudiž nejsou žadní milionáři, ale normalní lidé ;)

0 0
možnosti

Ze středu

1. 12. 2010 11:39
Když blog obsahuje nepravdy a o vlivu sdružení

Je třeba se zastat Občanského sdružení Masarykova čtvrť (OSMČ - http://www.osmc.webnode.cz), které je asi tím „nejmenovaným“ OS. V rámci areálu Lerchova chce vybudování Volnočasového centra pro juniory a seniory a žádné centrum pro „nepřizpůsobivé  občany“ (škoda, že neuvádíte zdroj té pomluvy). Oproti povědomí p. Horňákové zde OSMČ již roky (!) prosazuje, aby se tu bylo místo i pro lékaře, drobné živnostníky, poštu, zázemí pro Monte Bú atd. Blog opomíjí i 2 tisíce lidí, kteří podepsali petici Stop Wilson. Uvědomme si, že sdružení přeci nekontrolují, kdo dům hodlá koupit; nemají peníze, aby vykupovala domy, a tak zajistila, že v nich nebudou firmy. Ani nedokáží zvrátit logiku kapitalismu – pokud si na sebe provozovna nevydělá, pak to není vinou nějakého OS. Pokud víte, že je dům užíván v rozporu s povolením, obraťte se na stav.úřad MČ Brno-střed, a tak sama aktivně určíte, kam čtvrť bude kráčet. Bylo by fér, aby autorka blog upravila a nešířila nepravdy.

0 0
možnosti

echo.3

15. 9. 2010 18:28
Zmizely vám dvě hospody a obchod?

      :-))

Snadné řešení. Pouštějte si pravidelně na TV seriál "Hospoda" (hvězdné obsazení) a z archivu třeba "Žena za pultem" se soudružkou Švorcovou a máte vystaráno.

0 0
možnosti

maagg

14. 9. 2010 16:54
mícháte hrušky s jablky

Nějak mi uniká souvislost mezi kritikou sdružení a zánikem obchodů a hospod na druhé straně kopce, když ono sdružení naopak protestovalo proti komerční stavbě (a tudíž i třeba dočasnému zániku fungující Brněnky) na té obchody, hospodami a kavárnami dobře vybavené straně Masarykovy čtvrti. To že není mezi vilami zájem o provozování obchodu je věc nákladů, lidé zde nejspíš málo nakupují v místě a tudíž budou i malé tržby. Hospoda, to už je opravdu v takto luxusní čtvrti nejspíš dost neudržitelná věc, uvědomte si kdo ve Vaší čtvrti bydlí, hodně lidí nejspíš není ochotných věnovat se téměř "venkovskému" družení se se sousedy u piva. Pro příště bych doporučovala držet se jednoho tématu a nemíchat spolu nesouvisející věci (viz. absence obchodu a hospody na Vaší straně kopce a aktivit sdružení na druhé straně kopce).

0 0
možnosti

hornaro

15. 9. 2010 13:09
Re: mícháte hrušky s jablky

Dobrý den. Reaguji jako autor článku. Já si myslím, že nemíchám hrušky s jabkama. Ale výsledkem činnosti nějakého sdružení dle mého názoru není nic.  Na naší straně zanikly obchody i restaurace z důvodů, že majitelé odešli nebo zemřeli. Jinak vše fungovalo. A podle toho, co mi řekli starousedlíci, tady opravdu v každé ulici byl krámek či hospůdka nebo kavárna. Tak to znám i z jiných měst. V Paříži, Římě apod. prostě ráno, než dojdete do práce, tak se zastavíte v kavárně, kde vám dají ke kávě zdarma housku, přečtete si noviny a jdete do práce. Je to jenom příklad, který se mi líbí a nemusí se  líbit někomu jinému. Někdo třeba jezdí rád ve spěchu MHD hladový a někdo třeba na to ani nemá peníze.

Tímhle systémem třeba funguje restaurace Klafe nedaleko nám. Míru.

Mě ale štve to, že je zde hodně firem, které tady sídli zcela bez jakéhokoliv povolení či kolaudace a dům určený k bydlení využívají jiným způsobem bez právního důvodu.

Jinak mám tuto čvrť moc ráda a bydlí se mi zde dobře.

0 0
možnosti

vlastiks

14. 9. 2010 10:17
... furt to samý

... kam se člověk podívá,  

všude je vidět tu neviditelnou ruku trhu;-)

0 0
možnosti

Ježikača

14. 9. 2010 10:13
tohle je čtvť

dožívajících z prvorepublikových dobrých rodin a zbohatlíků z dob socialismu a dál. vždy byla pestižní. proto kdejaký vekslák už před 89 považoval za konečné povýšení do slušné společnosti koupi domu právě tam. někteří se usadili a splynuli, někteří jsou noví a ohromují stále bohatým nevkusem a ti původní vymírají. jistě. jsou tu i lidé s čistým štítem. většinou dědicové, nebo prostě dobře vydělávající. pro ty jsou ale standard dvě auta v rodině a nakupují mimo. co naděláte. opravdu to nebyla čtvť, kde by se počítalo s krámky. na to byly pozemky vždy příliš cenné.

0 0
možnosti

lolek77

15. 9. 2010 15:04
Při to je řešení tak jednoduché.

Odstěhujte se na Bratislavskou a tam poznáte spoustu přátel a veselých lidiček přesně podle Vašeho přání. Blízko máte obchod  i Romspar pardon Interspar;-D

0 0
možnosti

MeGab

14. 9. 2010 8:59
Chudinko...

Když si tak zoufáte, že tam nemáte hospůdku ni onchůdek, pročpak si ho tam neotevřete sama? Dcerušce by stačilo sejít o patro níž a nemusela byste se o ni bát. Nebo, když to nejste ochotna sama provést, že byste si sama  - byť podvědomě - uvědomovala, proč tam služby krachují?

0 0
možnosti

brita

14. 9. 2010 14:16
Re: Chudinko...

R^R^R^, přesně to mě napadlo!! Nevím sice, o kterém sdružení se tu píše, ale nepochybně nezavíralo večerku - přes mohutný odpor obyvatelstva. Asi paní nezvyšovala tržbu tak, aby večerka nezkrachovala.

0 0
možnosti

AdaZBrna

13. 9. 2010 19:02
život v M. čtvrti

Taky tady bydlím a musím říct, že mi tu nic nechybí. Brněnka na Žluťáku pořád funguje, pokud vím, z okna vidím lesy, je tu klid a trolejbus staví skoro před domem - za 10 minut jsem na Komenského nám. a skoro i v práci, v centru si všechno vyřídím a nakoupím.

Celej týden nevidím žádný paneláky ani dálnice.

0 0
možnosti

Deleter

13. 9. 2010 16:14
Ono je to prosté.

Pokud někdo koupí barák za 10 mega, tak případnému nájemci nebytových prostor naloží pořádné nájemné. A protože v řadě baráků jsou jenom firmy, nemá tam v případném obchodě kdo nakupovat a v hospodě kdo pít. Ale hospod je tam i tak dost, nebo má autorka dojem, že jinde je hospoda v každé ulici? :-)

Jinak můžu ujistit, že kromě významných lidí tam žili a žijí též lidé "obyčejní.":-)

0 0
možnosti

mikolka

13. 9. 2010 15:05
budoucnost?

V Masaryčce jsem žila celý loňský rok, naprostá spokojenost, jen pro ty služby si opravdu člověk musel slézt pod kopec. Pokud píšete a máte na mysli Brněnku naproti "Žluťáku" s ideální polohou u zastávky trolejbusu, tak to mne mrzí jestli opravdu zavřela...tam jsem měla vždy pocit klasické staré samošky, kde se prodávala běžně i Vincentka v láhvi a já pro ni nemusela do lékárny.. Nejblíž se hromadněji - řezník, cukrárna, drogerie atd - dalo nakoupit jedině v obchodech na Gorkého u Bláhovky, prostě pod kopcem. To, že na kopci kde co zaniká je bohužel úděl této rezidenční čvrti nesmyslně vyhnané realitními agenty, kdy na koupi domů zde mají snad jen právě ty firmy, které usedlíkům nic nenabízejí, jen si budují svá sídla na dobré adrese... jelikož jsem Brňačka a celý život jsem žila a opět zase žiji na druhé straně kopce - pod Tauferkama, tak vím, jak se Masarykova čtvrť mění...ten roční pobyt přímo v centru (ne)dění mi ten obrázek ucelil.

0 0
možnosti

Deleter

13. 9. 2010 16:15
Re: budoucnost?

Vincentku mají v Bille, Tescu, Globusu, Kauflandu... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5178x
Jsem člověk, co čeká, až se něco stane - až děti vyrostou, až budu mít peníze, až splatím hypotéku, až si lépe zorganizuji práci až, až, až.... A ono to ne a ne nastat.

Seznam rubrik