Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

grohova

4. 9. 2012 20:32
souhlasím

Dobrý den, s názorem na rušení malých nemocnic souhlasím. Bydlím také v malém městě, kde hrozí změna stávající malé nemocnice na LDN. Vím, že pokrok je důležitý, moderní léčba ve velkých nemocnicích také.  Ale stejně si myslím, že pro spádovou oblast má malá nemocnice velký význam. Pokud má člověk potíže  které vyžadují hospitalizaci např. pouze k infusní úlevové terapii, k nastavení dávek insulinu, léčby vysokého tlaku či jde o jednoduchou operaci křečových žil, žlučníku a pod., není nutno toto provádět ve velké nemocnici, kde je tzv. lůžkoden podstatně dražší než v nemocnici malé a kam to příbuzní mají daleko a ti starší se za svými hospitalizovanými blízkými ani nedostanou. Myslím si, že není důležitá centralizace veškeré péče do velkých neosobních nemocnic, ale zachování lidského přístupu a možnosti si i tu krátkou hospitalizaci odbýt v malé nemocnici v blízkém okolí svého bydliště, kde nezřídka pracuje někdo známý a kam za námi mohou příbuzní dojít na návštěvu i denně.     JG

0 0
možnosti

Stará kára

29. 8. 2012 10:26
Hezky se rozčilujete

Teď ještě uvést, jak zaplatit stále náročnější lékařskou péči (jistě nechcete, abych vám vyjmenoval operace, které před patnácti lety neexistovaly; obdobně dokladoval zvyšování počtu seniorů - a tedy lidí vyžadujících drahou lékařskou péči). Kdo asi? Vy máte možná dojem, že "stát". Jenže, děvče zlaté, ten nemá ručičky, aby si ty peníze vydělal.

   Takže otázka pro vás: souhlasíte s tím, že zůstane zachována současná síť nemocnic a lůžek a vy zaplatíte dalších pět procent na zdravotní pojištění? Pokud jste na podpoře, bude snížena nejméně o stovku, aby se zvyšující nároky uhradily.

   Pokud nesouhlasíte s výše uvedeným opatřením, nechápu, jak si vůbec fungování zdravotního pojištění představujete.

2 0
možnosti

hornaro

29. 8. 2012 13:56
Re: Hezky se rozčilujete

Já si myslím, že ten systém u nás nefunguje vůbec a že by se mělo začít reorganizací toho systému a nikoliv od pacientů, tj. rušením stávajících zařízení a do toho vytváření nových zařízení soukromých, rušením smluv mezi zdravotnickým zařízením a pojišťovnou, vytváření limitů na dobu dojezdu apod. A tuto reorganizaci by měli dělat odborníci, Ti skuteční a nikoliv pánové Heger nebo Kalousek. Stačí si přečíst dnešní noviny, co mají tito pánové v plánu.........

0 0
možnosti

rachitico

29. 8. 2012 9:31
K praktikovi autem do 40 minut

, taktéž do nemocnice autem 40 minut. Do velké superspecializované 3 hodiny, stačí jedna v Brně a druhá v Praze.Chystá se redukce sítě.S felčárama je třeba zatočit.Však Chrenek v Agelu je naučí makat.

Plně podporuji Mgr.Šnajdra a ministra Hegera.

Rv

1 0
možnosti

Tonda Brno

29. 8. 2012 9:22
Tak teď nevím

Jsem blbej já, že jsem nepochopil, co autorka svým blogem myslí, nebo se jen neumí vyjádřit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5178x
Jsem člověk, co čeká, až se něco stane - až děti vyrostou, až budu mít peníze, až splatím hypotéku, až si lépe zorganizuji práci až, až, až.... A ono to ne a ne nastat.

Seznam rubrik