Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

https://www.czso.cz/csu/czso/covid-19-byl-vloni-druhou-nejcastejsi-pricinou-smrti

COVID-19 jako základní příčina smrti byl určen u 10,5 tis. úmrtí, v ostatních případech se jednalo o úmrtí v důsledku nemocí oběhové soustavy, zhoubného novotvaru nebo nemoci dýchací soustavy.

Teď tři základní otázky:

1) Museli všichni Covid19 onemocnět s těžkým průběhem nebo se mnozí z nich mohli těžkému průběhu vyhnout ?

2) Dostali se všichni nemocní s těžkým průběhem do nemocnice včas nebo se stalo, že mnozí rizikoví pacienti nebyli dostatečně sledováni?

3) Nakolik ke všem nadúmrtím, kterých dnes už je 35 000, přispělo odložení péče nařízené ministerstvem zdravotnictví? Byla tato odložení nutná?

Odpověď na 1) je známá už z přelomu srpna a září 2020. Mnozí se nakazili i ve frontách na testy, mnozí příznakoví se uzdravili než vůbec dostali termín testování a po celou dobu byli "zdraví" a pracovali. Laboratoře Akademie věd, které na jaře prošly bez poroblémů mezilaboratorním testováním, se rozběhly až v říjnu.

Odpověď na 2) je také ve statistikách cso. 39% zemřelých v souvislosti s Covidem 19, 5909 lidí, zemřelo v prvních 6 dnech hospitalizace. Ti všichni přijeli pozdě.

Odpověď na 3) je také zřejmá, cituji V jakékoliv souvislosti s onemocněním COVID-19 bylo v roce 2020 nahlášeno 17 235 úmrtí. I kdybychom tedy zhoršení díky Covidu 19 připsali všech 17000 nadúmrtí, je zde pořád 18000 naúmrtí kde Covid 19 nebyl zaznamenán. Jaké jiné vysvětlení než zanedbaná péče tu je?

0 0
možnosti
VB

U nás, v postbolševické zemi, se někteří domnívají, že lékaři, hygienici, epidemiologové, vakcinologové mohou národu poroučet, aniž by museli řešit nesoulad jejich rozhodnutí se zákony a ústavou nebo mezinárod. konvencemi. V západ. zemích se k návrhům komise pro očkování vždy vyjadřují i např. etici a také právníci. Západní soudci umějí velmi dobře posoudit, v čem např. lékař pochybil, nemusejí k tomu mít lékař. vzdělání ani domácího lékař. znalce, umějí pracovat s odbor. literaturou a s judikaturou různých západ. zemí, kde už k případu vystupovali různí znalci, vážily se důkazy apod. Takže např. švýcar. soudce, pokud nedůvěřuje švýcar. předpisu pro práci lékaře a nechce spoléhat jen na švýcar. lékař. znalce, pak si ověří podobný případ, jak ho řešili např. v Německu nebo Francii. A soudce si tak mj. porovná švýcarské, německé a francouz. směrnice ke správné léčbě, podle výsledku léčby si udělá obrázek, zda lékař léčil správně. Takto lze posuzovat z právního hlediska vše odborné. Ale základem je, že pokud MZ ČR ruší ústavní práva občanů, pak by muselo předložit důkaz o ospravedlnitelnosti např. v podobě mimořádně vysokého šíření nákazy a vysoké úmrtnosti, což dnes není, dnes je situace podobně příznivá jako v západ. zemích.

2 2
možnosti
Foto

Tak rozhodně je lepší, když epidemii řídí odborníci znalí problematiky, než když národu poroučí soudci

2 0
možnosti
HH

Proč lžete? Uváděno je 30000 a navíc s covidem! Sama vláda přiznala, že tam jsou uvedeni i ti, co zemřeli při havarce a byli pozitivní.

Takový, jako vy, jen šířite paniku.

1 0
možnosti
VR

Nelzu. Tech 30000 lidi bylo pri umrti testovano jako covid pozitivni a maji to v umrtnim liste. Pak jsou dalsi, kteri nebyli testovani nebo zemreli jen v dusledku covidu - nedostali se vcas do nemocnice (nebo se tam bali jit) s necim treba banalnim. Take zemreli treba v dusledku stresu. Zmerit to lze jen porovnanim poctu zemrelych - o kolik vic lidi zemrelo oproti predchozim letum.

0 0
možnosti
OU
PB

Panebože! Studovaný člověk a takový labyrint v základních pojmech, to se hned tak nevidí.

Soudci neopravovali vládě jejich epidemiologická opatření, nýbrž jejich právní aplikaci.

Já vám to popíšu polopaticky, když sám na to nestačíte: soudu vadilo, že když se zvýšil výskyt covidu v domově důchodců v Klatovech, vláda nechala plošně uzavřít všechny hospody v Brně. V nouzovém stavu tuhle oslovinu dělat mohla, a taky ji vydatně dělala, ale v režimu pandemického zákona to bylo protiprávní.

3 0
možnosti
VB

Pokud se v Brně virus nevyskytoval, a byl jen a jen v Klatovech, pak by opatření v Brně nedávala smysl. Ale tak tomu nebylo. V které zemi řešili nouzový stav ve sněmovně každých 14 dní a kde se do opatření proti Covidu pletou v takové míře právníci?

2 0
možnosti
JP

J56i42r56i 24P39i98l55n56y

9. 7. 2021 6:28

Asi jste nepochopil rozhodnutí soudů. Soud nerušil nařízení proto, že nebyla správně epidemiologická, ale protože nebyla v souladu se zákony.

4 2
možnosti
VB

Pokud máme napsané zákony tak, že ani 40000 mrtvých nestačí ke zdůvodnění (to je řádově stejně jako za rok války), tak máme nesmyslné zákony.

3 0
možnosti
PK

Omyl, nejvíce početná skupina epid. sedí v poslanecké sněmovně..:-)

2 0
možnosti
VR

Ano, bohužel jste taky blízko pravdě. Je to smutné, když všechni poslanci kašlou na občany jen kvůli fanatické nevraživosti. jen já psal o něčem trochu jiném, nejde v jednom článku postihnout vše.

1 0
možnosti
LV

Nejhorší je smrt z vyděšení.

2 3
možnosti
JP

Smrt z vyděšení si představuji v podstatě jako infarkt - úlek, zástava srdce, při neposkytnutí rychlé pomoci smrt. Smrt udušením mi přijde daleko trýznivější. Samozřejmě chápu, že jde z vaší strany o nadsázku, ale nemyslím, že trefnou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 921x
Vystudovaný matematik a statistik, docent působící v oblasti veřejného zdraví a managementu zdravotnických služeb. Se zájmem o kulturu, zejména divadlo, hudbu. Senior, který žasne nad vývojem světa.

Seznam rubrik