Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Na https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky: v nemocnicích 15.-21.11 bylo 1969 neočkovaných a 1549 očkovaných; na JIP ve skupině od 80 let bylo 27 neočkovaných a 41 plně očkovaných, ve skupině 70 - 79 let bylo 59 neočkovaných a 72 plně očkovaných.

0 0
možnosti
PK

A je to tady. :-)

Nezlobte se, ale tohle jsou přesně ty věci, kdy se vám musím smát. Vy jste totiž naprosto mimo. Proč se tak bojíte napsat přepočty na 100.000 obyvatel? Protože by se vám to nehodilo?

Uvědomujete si vůbec, jak zavádějící čísla zde předvádíte? Zkuste to příště například s procenty, kde budete počítat s proočkovaností těchto skupin. A pak by vás mohlo trknout, že pokud je někde výrazně vyšší procento jedné skupiny, logicky z ní poté vzejde i vyšší číslo absolutní.

5 0
možnosti
JF

Sbírají se a i zpracovávájí se data zdravotních indikacích tzv. s covidem kromě indikace očkován/neočkován a věk? Nebo se ani nesbírají? (např. obezita, cukrovka, imunita, alkohol, kuřák atd )

0 0
možnosti
VR

V datech zdravotních pojišťoven taková data jsou, ale standardně se nezpracovávají. Musel by se tím někdo speciálně zabývat. Mimochodem, teď právě má Agentura pro zdravotnický výzkum vypsanou mimořádnou výzvu na podávání žádostí o financování vědeckých grantů zaměřených na různé aspekty covidu. Tam se jistě nějaké takové studie objeví. Jen to bude zpracováno za dlouhou dobu, aktuálně nám to nepomůže (vědecké studie, které se publikují nyní, jsou vesměs založeny na datech z roku 2020). Ještě zpátky k českým datům: i údaje zveřejněné v těch dvou článcích, na které odkazuji, se standardně nevyhodnocují - Mladá fronta si o ně zcela jistě musela speciálně požádat. Jsou to však údaje, které lze vytáhnout z databáze dat o epidemii covidu. Jsem si téměř jist, že data o přidružených diagnózách tam nejsou - ta by vyžadovala "archeologickou" práci v primárních databázích zdravotní péče.

1 0
možnosti
PK

Může to být jiný divák v divadle, ale taky třeba Vaše maminka.

Zdroj: https://rogalewicz.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779249

A tohle je věta, kterou by chtělo tesat do kamene. Je mi ovšem líto, že musíme jít až do takové krajnosti, kdy píšeme o nejbližších příbuzných tak, jako by život a zdraví jiného člověka, mělo mít menší váhu. Chápu samozřejmě kam tím míříte. Jen je strašlivé to, jak se podobné věci musí zdůraznit jen proto, aby to omezenec pochopil.

Nevím proč jsem si vzpomněl, jak jistý antirouškař dal pěstí prodavačce v obchodě za to, že si dovolila ho požádat, o nasazení roušky. Nehodlám nijak řešit, jak přesně to bylo. Jde o to, že ta paní na pokladně má tohle nakázáno od svého vedoucího, který to má nakázáno od majitele a ten to má nakázáno od vlády ČR.

A ti všichni jsou pod hrozbou poměrně vysokých pokut. Poté přijde hrdina, jehož se Covid netýká a někde si přečetl naprosté hlouposti a co je nejhorší? Chová se jako idiot.

Bohužel. Máme zde složitou dobu a přístup k informacím, je takřka neomezený. Poté se tady objevují někdy až absurdně lživé příspěvky, kterým ovšem jednodušší část obyvatel věří a nejhorší na tom je, že pokud se jim slušně snažíte cokoli říct, není-li to v intencích jejich jednoduchých myšlenek, stávají se agresivními, neb jiný argument než fyzické napadení, prostě a jednoduše nemají.

A pozor. To nepíši o těch, co jsou pro, nebo proti očkování. Bavím se o těch, kteří toho v hlavě od přírody, moc nemají. Ono ostatně se stačí podívat na tvory, kteří běhají po obchodě bez roušky. Najdete v nich poměrně dost podobnosti.

Ale upřímně. Takový extrémní rouškař také není zrovna tvor, kterého chcete potkat. Sám jsem dostal pořádně vynadáno od jedné starší paní za to, že jsem na pusté ulici, neměl na ústech roušku. Bohužel si toho paní na deset metrů všimla a jala se mě vychovávat. Mávl jsem rukou a šel dál. Vůbec by mě ale nepřekvapilo, kdyby na mě volala ihned policii.

A tak my si tady žijeme.

2 0
možnosti
Foto

Extrémy jsou špatný na obou stranách.... a nejen při covidu. Extrémy a obhájci stanovisek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 921x
Vystudovaný matematik a statistik, docent působící v oblasti veřejného zdraví a managementu zdravotnických služeb. Se zájmem o kulturu, zejména divadlo, hudbu. Senior, který žasne nad vývojem světa.

Seznam rubrik