Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Testování je k prdu. Testování se může zjistit, že máte v těle vir chřipky a nemusíte mít chřipku. Protože vir je tak zvaně mrtvý. Stejně tak může mít v těle covid a nemít covid. Očkování vás nechrání. Neposkytuje vám slizniční imunitu. Obě imunity a to jak slizniční mají ti, co covid prodělali. Já, manželka, dcery,zeťáci, přátelé covid prodělali a všichni řekli, že to bylo někdy lepší chřipka a u některých horší chřipka. Nepříjemné pro některé bylo, že ztratili až na dva měsíce čich. Covidem onemocněli i očkování po třetí dávce. Nás nakazila třikrát očkovaná zdravotní sestra. Také pak covid dostala. Takže to vypadá, že covid tu je a bude stále, takže naučme se s ním žít stejně jako s chřipkou a neblbnout.

1 0
možnosti
Foto

Co vlastne po lidech chcete? Aby sedeli doma a nejeli na dovolenou, nechali se strasit z CT stridave covidem, valkou a cenami energii a navrhovali opetovne zavreni skol i firem? Nechcete napsat pro zmenu o jinych nemocech? Nebo navod na dusevni i fyzickou kondici, abychom oslabeni stresem nepodlehli cemukokiv? Prosim, napiste clanek rozebirajici VSECHNY dopady covidu. Dekuji.

3 0
možnosti

Neškodná není ani chřipka, viróza, RS virus apod., pokud jde o jedince se závažnějšími jinými nemocemi, většině lidí ale tzv. covid vůbec nijak neškodí.

0 0
možnosti

Covid je tady tak krátce, že nikdo nemůže zodpovědně tvrdit, že většině lidí vůbec nijak neškodí. Existuje dost ověřených případů, kdy jinak zcela zdraví lidé měli (a mají) po prodělání covidu zdravotní komplikace (specialisté, zabývající se léčbou tzv. "dlouhého covidu", by mohli vyprávět). A někteří lidé třeba ani netuší, že za některými pozdějšími zdravotními problémy může být prodělaná nákaza "neškodným" covidem.

0 1
možnosti

Ministr Válek neřekl, že Covid je neškodný. Řekl, že i očkování je škodlivé. A že je třeba vždy zvážit pro a proti. Statistiky ÚZIS dlouhodobě ukazují, že prodělání choroby chrání více než očkování. Kdo prodělal, má šanci na životu nebezpečný průběh Covid 19 v desetitisícinách procenta.

Také testování je škodlivé, potenciálně hodně, zejména pro okolí. Pozitivní test má proti nakažení a nakažlivosti 3-5 dní zpoždění.

Osobní zkušenost: Já jako pendler se testoval každý den. V době omikronu jsem měl mírné příznaky od soboty, ale nic, co bych během zimy několikrát neabsolvoval s negativním testem. Pozitivní test na Covid19 ve čtvrtek, pozitivní PCR v pátek. Mezi sobotou a čtvrtkem jsme se synem oba vesele roznášeli, on ve školce.

Přesto nikde nejenže nevzniklo pandemické ohnisko, ale pokud vím, ani nikdo další Covid oficiálně, tj. testovatelně, nedostal. Včetně manželky, která oficiálně neprodělala. Ale pokud by byla nemoc skutečně nebezpečná, těch pět dní, po které jsme chodili bez oficiální diagnózy, mohlo být kritických. TESTOVÁNÍ URYCHLOVALO ŠÍŘENÍ EPIDEMIE.

Ministr Válek navrhuje vrátit se zpět k normálnímu stavu. Diagnózu stanovuje lékař, primárně praktik, který pacienta zná. Experimentální léčivo, což vakcína proti Covid19 stále je, doporučovat jen ohroženým osobám. Navíc máme pořád jen vakcínu proti původní variantě viru.

Z dostupných dat WHO, ÚZIS, ČSÚ a Euromomo navíc vyplývá, že naše epidemiologická opatření šíření viru spíš akcelerovala než by ho zpomalovala. Bez většiny nadúmrtí jsme se mohli obejít. Důvody rozdílu třeba mezi námi a Finskem, ale i mezi jarem 2020 v České republice a podzimem-zimou 2020/2021 v České republice jsou v tom, že Finsko má nízkou hustotu obyvatel a opatření na jaře 2020 v ČR skutečně vedla k snížení frekvence přenosu. Lockydown ve městech bez skutečného zavření velkých provozů vedl naopak k urychlení přenosu, zvláště v kombinaci s výše zmíněným zpoždením v diagnóze.

2 0
možnosti

V ničem se mnou nepolemizujete. Ano, většina z toho, co píšete, je pravda. Pak jsme ale měli slyšet z úst pana prof. Válka: "Omikron není z veřejně zdravotního pohledu nebezpečný, ministerstvo rozhodlo, že jím nechá prodělat celou českou populaci, protože to bude do budoucna nejlepší ochrana proti dalším, nebezpečnějším mutacím. V případě onemocnění se chovejte rozumně, snažte se izolovat a v případě nutnosti nasaďte léčbu jako při silnějším nastuzení." Nic takového jsme ale neslyšeli. Prof. Válek měl asi dobré důvodu to neříct:

1. Od začátku července podle dat ÚZISu významně rostou počty hospitalizovaných pacientů s covidem v nemocnicích (to jsou případy, kde zjevně paralén nestačil), počty pacientů v těžkém stavu na přístrojích i počty zemřelých. Stále opakovaná predikce, že je to jen malá vlna, která během 2-3 týdnů opadne, se ukazuje jako nesprávná, nadměrně optimistická.

2. Rozbory odpadních vod ukazují ve velkých českých městech enormní nálož viru.

3. Zcela chybí informace, co dělat, pokud covidem onemocníte (pokud to zjistíte v pátek večer, budete čekat do pondělí na praktického lékaře, který vás pak pošle v úterý na test; nebo půjdete na test a zaplatíte za něj 1000 Kč - pojišťovny by měly zpětně proplácet alespoň testy s pozitivním výsledkem).

4. Netestovaní lidé prodělávající covid ho vesele roznášejí dál (jak sám přiznáváte). Ministerstvo neví, kolik takových lidí je a kde jsou, a tak nemůže přijmout vhodná opatření.

5. Stále je v ČR trestné šíření nakažlivé nemoci včetně covidu, a to jak záměrně, tak z nedbalosti.

6. Nemáte špatný pocit, že jste třeba nakazil někoho, kdo z toho bude mít po dlouhé roky (možná doživotně) následky? Takových je 10 % lidí, kteří se vyléčili z covidu. A co když někdo z rodiny, s kým jste o víkendu griloval, zemře?

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 921x
Vystudovaný matematik a statistik, docent působící v oblasti veřejného zdraví a managementu zdravotnických služeb. Se zájmem o kulturu, zejména divadlo, hudbu. Senior, který žasne nad vývojem světa.

Seznam rubrik